Veszélytelen napozás

1 050

Helyes napozás veszély nélkül az egészségre nézve.

Feledkezzen meg egy pillanatra a számos ózon lyukról a légkör rétegében, amelyek miatt több milliárd ultraibolya sugár szivárog be, hiszen valóban létezik a napozásnak az a módja, amely nem okoz kárt az egészség számára.

A napozási procedúra első napján 5 percre kell korlátozni a napon való tartózkodást,  és nem többre. A legalkalmasabb idő a napozásra a nap reggeli szakasza, 8-tól 10 óráig, és az esti időszak 17 óra után.  Idővel érdemes növelni a napozási procedúra idejét egy vagy két órára.

Szintén javasolt napozó krémet használni, de tartsa szem előtt, hogy ezeket az ember bőrének egyéni sajátosságai alapján kell kiválasztani. Ezt a krémet 15 perccel a kiindulás előtt kell felvinni.

Hosszú időn át tartózkodva a napon, az ember nagyon sok folyadékot veszít, ami természetesen kiszáradást okoz. Ebben az esetben, a vízegyensúly visszaállítása érdekében, naponta legalább 3-4 liter vizet kell meginni. Egy ilyen napot meleg zuhannyal kell zárni,  amely lemossa az izzadságot, megtisztítja emellett a pórusokat, ami fokozott oxigénhez juttatja a szervezetet.

A barnulás egyenletességének növeléséhez javasolt minél többet mozogni  a napozás közben. Ha azokhoz az emberekhez tartozik, akik a napfürdő közben passzív helyzetben szeretnek lenni, akkor a testhelyzetet 5-10 percenként kell változtatni.

De, még, ha be is tartja mindezeket a szabályokat, a napsugaraknak akkor is lehetőségük van arra, hogy kárt okozzanak a bőrnek, ha száraz állapotban van. Tehát igyekezzen tápláló krémeket használni reggel és este is. Emellett használjon meleg pakolásokat és  főzzön könnyű kamilla főzeteket.

Tartsa be az említett szabályokat, és fantasztikusan le fog barnulni anélkül, hogy veszélybe sodorná az egészségét.

Hogyan kell barnulni a szoláriumban 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük