VÉKONYABBÁ TESSZÜK DEREKUNKAT

713

4351

Az elegáns csípő – a vonzó és effektív alak fontos eleme, és természetesen mindannyian szeretnénk vékony derekat, amely felkelti a férfiak érdeklődését.Hiszen a vékony derék nagyon nőiesen, elegánsan és szépen néz ki! Ez főként a szűkszabású ruhákban néz ki nagyon csábítóan, amelyek elegánsan kiemelnek minden görbét. Sok „darázsderék” boldog tulajdonosa örökölte ezt, másoknak pedig kevesebb szerencséjük volt. A nők különböző intézkedéseket tesznek, hogy vékonyabbá és elegánsabbá tegyék derekukat.   A régi időkben a lányok fűzőket használtak és gyakran annyira szorosra húzták be őket, hogy eszméletüket vesztették az oxigénhiány miatt. Napjainkban, ez a módszer szerencsére nincs nagyon elterjedve, hiszen a túlzottan behúzott fűző káros az egészségre.

Napjainkban elérhetőbb és veszélytelenebb módszerek léteznek, hogy kissé vékonyabbá és miniatűrebbé tegyük csípőnket. Létezik számos gyakorlat a derék területére, amelyeket rendszeresen végezve, legalább napi 15-20 percig, vékonyabbá  és szebbé teszik derekukat. Szintén fontos emlékezni arra, hogy minden nő egyéni és nem éri meg üldözni az általános szépséget. Mint ismeretes, tökéletesnek számít az a derék, amely hatvan centimétert tesz ki, de ezeket a paramétereket közel sem minden nő számára lehet tökéletesnek tartani. Hiszen mindenkinek más az alakja, és más a test felépítése is, ezért figyelembe kell venni minden különlegességet. Vannak akiknek nem javasolt a fizikai megterhelés, ebben az esetben a hasplasztika javasolt egy specializált klinikán.

Ahhoz, hogy megmérjük derekunk tökéletes méretét, alkalmazni lehet a következő módszert: ha a mellkas és a csípő paraméterei körülbelül egyenlőek, akkor a tökéletes derék a csípő 70 százalékát teszi ki.  Ezt könnyű kiszámítani a a hányadrész szerint, ha a csípő kerülete 95 centiméter, akkor a derék optimális mérete 66, 5 centiméter lesz (95*70/100=66, 5)

Vagy alkalmazhatja ezt a módszert is: kiszámítani az optimális derékméretet a magasságtól függően. Ki kell vonni magasságából egy métert, és a kapott szám lesz derekának optimális paramétere.   Például, az Ön magassága 163 centiméter, tehát dereka optimális paramétere 63 centiméter.Természetesen, emlékezni kell rá, hogy  még ezeket a kiszámításokat sem kell szó szerint érteni, hiszen mindannyian különlegesek és egyediek vagyunk. Fontos olyannak szeretni magunkat, amilyenek vagyunk!

De ha mégis úgy döntött, hogy kissé teszi derekát, segít ebben egy speciális gyakorlat:

Először is, ha hasán fölösleges zsír van, akkor meg kell tőle szabadulni, és csak ezek után lehet nekilátni a hasizmok erősítéséhez. Hiszen, ha azonnal nekikezd a derákizmok erősítéséhez, a zsír izommá alakul át és a derékméret nem fog csökkenni. Az edzés előtt először is be kell melegíteni az izmokat, erre elegendő mindössze öt percet szánni. Végezzen el néhány gugolást, hajolást, nyújtson egy kicsit, és ezek után neki lehet kezdeni a gyakorlatoknak. Mozogjon lassan, minden gyakorlatra szenteljen tíz percet, emellett szintén javasolt a gyakorlatokat kétszerre végezni.

  1. A kiinduló helyzet – a lábak a váll szélességében. Most tegye kezét a derekára és forgassa testét jobbra és balra. Fontos emlékezni, hogy az alsó rész eközben mozdulatlan kell, hogy maradjon.
  2. Most nekilátunk a törzs hajolgatásához. Kezeinket a fejünk mögé tesszük és kiegyenesítjük a hátunkat. Most végezzük el a hajolgatásokat: a jobb könyökkel a bal térdhez, azután fordítva.
  3. Széttárjuk a kezeinket és balra-jobbra hajolgatunk. Ezt a gyakorlatot malomnak is nevezik.
  4. Ehhez a gyakorlathoz le kell ülnie a földre és minél szélesebben széttráni lábait, most fel kell emelni kezeit vállai magasságába és megfordulni korpuszával jobbra, majd balra. A gyakorlatot lassan és egyenletesen kell végezni.
  5. A következő gyakorlathoz feküdjön a hátára. Hajlítsa be térdét, és helyezze a bal kezét a feje mögé, most emelje fel bal vállát a földről, a jobb kezét pedig húzza a sarka irányába, azután fordítva.

Szintén nagyon hasznosak lesznek dereka számára a karika alkalmazásával végzett gyakorlatok. Ezek segítenek csökkenteni a zsírréteget és megerősíteni a derékizmokat. Az elején forgassa a karikát  legalább 5-10 percen át naponta.

Szintén ne feledkezzen meg arról, hogy nem lehet vékony derekat elérni a helyes étkezés, egészséges életmód és sport  nélkül. Nem üljön diétákra, hanem változtassa étrendjét kiegyensúlyozottra.   Minden képen vonja be étrendjébe a zöldségeket és gyümölcsöket, ne feledkezzen meg a vízről, igyon legalább másfél literrel naponta.  Sétáljon többet a friss levegőn és aludjon legalább nyolc órát naponta. Emlékezzen rá, hogy minden nő a maga módján és szép és egyedi,  tehát szeresse magát olyannak, amilyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük