VÁLJ TÖKÉLETESSÉ MÁR MA 

867

A statisztika szerint a japánok hosszú élet tartammal rendelkeznek  más országok lakosaival való összehasonlításban. A középmutató  majdnem 87 évet tesz ki. Emellett a japán hölgyek a legkarcsúbbaknak vannak elismerve. Miért nem híznak a japán nők?

№ 1 ok

Az első és fő ok az étkezés. Az ételkészítésekben a japánok halat használnak, vizi növényeket, szóját, rizst, gyümölcsöket és zöld teát. Étrendjükben gyakorlatilag nem szerepel magas kalóriatartalmú és káros étel.

№ 2 ok

A japánok hagyományos étrendjét a sült hal, egy tál rizs, főtt zöldségek, miszo-leves és nagy mennyiségű zöld tea képzi. Desszert formájában felvágott gyümölcsöket kínálnak. A hal minden napos fogyasztása megtelíti a szervezetet Omega – 3 zsírsavakkal, amelyek hasznosak az egészség számára és a bőr fiatalságához.

A tengeri gyümölcsökkel együtt a japánok aktívan fogyasztanak brokkolit, fejes káposztát,  kelkáposztát, karfiolt és brüsszeli káposztát.

№ 3 ok

A japánok csak friss termékeket fogyasztanak. Egyes termékek szavatossági ideje nem napokban, hanem órákban mérődik.

№ 4 ok

A japán kultúra az ételek kis adagokban történő fogyasztását irányozza elő. Az ételfogyasztás – egy úgynevezett  “szent szertartás”, amely során nem szabad sietni, alaposan meg kell rágni minden ételdarabkát. Az edények az étkezéshez nagyon kicsik, és desszert tányérokra emlékeztetnek. Emellett a japánoknál léteznek követelmények az ételek felszolgálását illeőten:

  • A fogások frissek kell, hogy legyenek.
  • Az ételeket csak könnyedén díszítik.
  • Az ételeket úgy készítik, hogy kihangsúlyozzák természetes szépségüket.
  • Az ételeknek nem szabad összekeveredni a tányérban, minden ételre külön edény kell.
  • Az ételeket soha sem szabad nagy adagokban felszolgálni.
  • A tányér nem szabad, hogy teljesen tele legyen étellel.

№ 5 ok

Gyakorlatilag minden fogás Japánban könnyen emészthető az elkészíti módszernek köszönhetően.   A japánok ételeiket grillen, gőzön készítik, vagy serpenyőben, vagy hirtelen mozdulatokkal sütik őket palacsintasütőben kidomborodó aljjal.

Az ételek elkészítéséhez a szakácsok hasznos növényi olajokat használnak és könnyű leveseket az idényzöldségekből. Semmilyen kellemetlenség és nehézség érzet a gyomorban az ilyen fogások elfogyasztása után nem alakul ki. És a lényeg – semmilyen túlevés!

№ 6 ok

A rizs a japánoknákl – a «kenyér», amely minden ételfogyasztásnál asztalra kerül. Az ételekben speciális technológia alapján főzött rizst használnak. Ez a japánok előnye, amely lehetővél teszi számukra, hogy ne hízzanak. A nyugati országokban a helyzet fordított – a pékáruk napi fogyasztása (kenyér, zsemle, stb.) provokálja az elhízást.

№ 7 ok

A japánok szent szertartásnak tartják a reggelit és soha nem hagyják ki. Az ételek mennyiségét tekintve a reggeli a japánoknál a legbőségesebb. Reggelire tojás rántottát, halat, főtt rizst, miszo-levest, zöldhagymás tofut,  zöldhagymás vizi növényeket, zöld teát és más kisebb ételeket fogyasztanak.

№ 8 ok

Édességek Japánban desszertre gyakorlatilag nem kerülnek felszolgálásra. Ez csak ritkán fordul elő és nagyon kis adagokban.

№ 9 ok

Az európaiakkal összehasonlításban, akik szeretik magukat diétákkal kinlasztani, a japánok igyekeznek változatossá tenni az ételeiket. Azonban, az utóbbi időben, a gyorséttermek megjelenése miatt, a japán fiatalok is ki vannak téve az elhízásnak.

№ 10 ok

Minden japán igyekszik egészséges életet élni. Kötelező szertartás a minden napos gimnasztika az izmok számára. Az utóbbi időben Japánban sokan lemondtak az autókról és biciklire ültek.

Megismerve a fő étkezési leveket és az ételekhez való hozzáállást Japánban meg lehet érteni, hogy miért nem híznak a japán nők és hogyan képesek megőrizni alakjukat hosszú éveken át.

Emellett előkészítettük számodra с A szépség 10 termékének listáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük