Válj az élet királynőjévé- egyszerű titkok

1 020

Az ember az élete során számos szokást vesz fel – jókat és rosszakat egyaránt. A jók, olyanok, mint mondjuk mindig ugyan abban az időben feküdni le aludni és kelni fel segítenek az embernek produktívabbnak lenni. A költségvetés tervezésének szokása segít elkerülni a fölösleges vásárlásokat és így tovább. Azonban a rossz szokások, amelyek a túlevéssel állnak kapcsolatban, túlsúlyhoz vezetnek, alvási zavarokat okoznak és felborítják az anyagcserét, ami számos megbetegedést válthat ki.

Ilyen eredményhez vezet az éjszakai evés szokása. Ennek oka lehet az, hogy nem eszik eleget nap közben, a feszültség, az aggodalom vagy a félelem. Ahhoz, hogy megszabaduljon ettől a szokástól, olyan módon kell összeállítani az étkezési rendjét, hogy nappal elegendő kalóriához jusson az étkezések során.

Vegye igénybe egy szakképzett táplálkozás szakértő javaslatait a kiegyensúlyozott diéta kiválasztásához.

Nappal szánjon időt a pihenésre, hogy elkerülje a feszültséget. Azonban, ha nem sikerül teljesen megszabadulni az éjszakai beharapásoktól, akkor a termékeket le kell cserélni olyanokra, amelyek nem okoznak kárt a szervezetben, például egy kisebb darab csirkemell vagy egy alma jó lesz. Nagyon jól segít megnyugtatni egy növényi tea mézzel.

Még egy rossz szokás, amelyet az ember felszed az anyagi javak utáni futás közben. Az őrült életritmusban nincs idő arra, hogy elgondolkozzunk mihez vezet a reggeli kihagyása. Azonban nem hiába mondja a népi bölcsesség: «a reggelit edd magad…..» azért, mert nagyon fontos reggel feltöltődni energiával, amelyet a teljes értékű ételektől kapunk reggel. Ehhez, el lehet akár este is készíteni a napkezdő ételt, vagy kész termékeket lehet fogyasztani, például valamilyen gyümölcsöt, zsírszegény joghurtot, teljes kiörlésű kenyeret.

A stressz témája szintén szokássá vált az embernek, aki a sebesség korszakában él. Minden pillanatban információáradat zúdul rá, amely időnként negatívan hat az ember pszichikájára. És ahhoz, hogy valahogyan csillapítsák az irritációt, az emberek elkezdenek felzabálni mindent, ami a kezükbe akad.  Hogy elkerüljük ennek a szokásnak a következményeit, más módszereket kell találni a stressz csökkentésére. Ebben nagyon jól segítenek a fizikai megterhelések az edzőetermben vagy az uszodában. És persze a masszázs is.

De hogyan tanítsuk meg magunkat ilyen ritmusban arra, hogy sietség nélkül együnk? Hiszen, ha gyorsan eszünk, akkor a túlevés valószínűsége sokkal magasabb, mint a lassú ételfogyasztás esetében, mivel az agy ebben az esetben érkezik megadni a jóllakottság jelzését.

Ahhoz, hogy leszoktassuk magunkat a gyors evés szokásáról, meg kell tanulnunk alaposan megrágni az ételeket és kisebb darabokat enni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük