Tökéletes bőr – egy igazi hölgy attribútuma

827

Ha rendszeresen használ kozmetikai szereket, akkor a bőr tisztítása fontos rituálévá alakul át, amelytől egyenes függ, hogyan fog kinézni az arcod 10 év múlva. Ma elmeséljük az ismert többfokozatú ázsiai mosdási rendszert, amely segít valóban alaposan megtisztítani a bőrt.

Ez a mosdási rendszer nem csak teljessé és helyessé teszi az ápolást, hanem segít megküzdeni a zsíros bőrrel is, ha van ilyen probléma. Mellesleg, a száraz bőr számára a hasonló ápolás szintén alkalmas, mivel teljesen univerzális.

Japán mosdási rendszer

1 lépés: Hidrofil olaj

A hidrofil olaj lehet koreai és japán is, valamint megtalálható a számunkra megszokott európai és amerikai márkáknál is. Például, nagyon jó hidrofil olajat találhatsz a Bobbi Brown és a  M.A.C márkáknál. A mosdás első fokozatában felviszed az olajat egy szivacsra és lemosod a sminket. Figyelem: a szemek tisztításához és a szempilla spirál eltávolításához egy szivacsot kell használni, a bőr és az alapozó számára pedig minden képpen másikat.

2 lépés: Mosdási balzsam

A hidrofil olaj  alkalmazása után természetesen megmaradnak a foltok a kozmetikumok után. A következő szakasz, amely arra rendeltetett, hogy megtisztítsa a bőrt a sminktől, — mosdási balzsam. Érdemes megemlíteni ,hogy a smink eltávolítására szolgáló balzsam vagy krém koncepciója  ü kizárólag ázsiai, de régen meghonosult és kedvelté vált Európában. A balzsamoknak, általában, olajos alapjuk van, ezért sokkal jobban eltávolítják a kozmetikai maradványokat, mint az agresszív gélek. Nedves bőrre kell felvinni körkörös mozdulatokkal, és szobahőmérsékletű vízzel kell lemosni (+25 fok).

Tanács: a mosdási balzsamot szintén el lehet távolítani puha meleg szalvéta segítségével – ez felkészíti a bőrt a következő lépésre.

3 lépés: Micelláris víz

A bőr megtisztítása után meg kell győződni arról, hogy egyik részen sem maradtak kozmetikai szerek. A legalattomosabb «hely» — a szem alatti terület, mert a szempilla spirál elrejtőzhet ott, és ez azonnal nem vehető észre. Ezért használj micelláris vizet, hogy   100%-ra eltávolítsd a sminket. Az alkalmazási mód egyszerű  — vidd fel a szert egy vattalemezre és töröld meg az arcodat vele. Meg fogsz lepődni, de az első két mosdási szakasz után is koszos lehet!

4 lépés: Piling és radír

A következő lépés megvitatást igényel. A házilag készült pilinget heti egyszer kell használni, viszont a könnyed bőrradírt, kizárólag apró granulátumokkal használd minden nap  harmadik lépés minőségében az ázsiai módra történő mosakodásod közben. Ez segít mélyen megtisztítani a pórusokat, megküzd a fekete pontokkal, segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, és serkenti a bőr regenerálódását. Tehát a bőrradír – kell!

5 lépés: Tonik

A továbbiakban, vissza kell állítani a bőr természetes  рН -át — ehhez kell a tonik. Igaz, az ázsiaiak hidratáló „miszteket” használnak – ezek olyan energetikai koktélok, amelyek permetezni kell, a termálvízhez hasonlóan, és kipihent kinézetet biztosítanak az arcnak, tonizálják a bőrt.

6 lépés: Szérum vagy emulzió

5 szakasz után bőröd nagyon nyitottá és befogadóképessé válik – mellesleg ebben rejlik a japán mosdás fő célja. A szérum valamennyi komponense aktívabban fog dolgozni, behatolva a bőr mélyebb rétegeibe. Ezért a tisztítás után kényeztesd arcodat szérummal vagy könnyed emulzióval!

7 lépés: Hidratáló krém

És, végezetül, rituáléd utolsó lépése a hidratálás kell ,hogy legyen – a krémet a masszázs vonalak mentén vidd fel a bőrre a szérumra  (tarthatsz egy fél órás vagy órás szünetet ezek között a szakaszok között ).

Lehetséges, hogy az általunk leírt japán mosdási rendszer túlságosan összetettnek tűnik neked, de hidd el – megéri! A folyamat valójában nem igényel sok időt: 10−15 perc alatt biztosan kész leszel. Nagyon hamar észre fogd venni, hogy az alaposabb ápolásnak köszönhetően bőröd tisztább, egészségesebb és feszesebb lett.

Arcpakolások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük