Természetes smink minden napra, amely szebbé tesz téged

1 624

Természetes smink, vagy ahogy még nevezni szokták natúr— ez lényegében «smink, smink nélkül». Lehetővé tesz a bőr hibáinak elrejtését és könnyedén korrigálni az arc formáját, kihangsúlyozva a természetes különlegességeket. Hogyan készítsünk könnyű természetes sminket helyesen?

Ez egy tökéletes variáció a hétköznapi make-up számára, amelyet, mellesleg, nagyon könnyű estélyivé átalakítani, egyszerűen hozzáadva egy élénk rúzst vagy kihangsúlyozva a szemeket a  smokyeyes segítségével. A maximálisan természetes smink technikája a külső különlegességeitől függ. Valakinek arra kell koncentrálnia, hogy elrejtse bőrhibáit: megpirosodások,  pattanások nyomai. Valakinek ki kell emelni az arccsontját, vizuálisan karcsúbbá téve az arcot  (nem az agresszív konturingról, hanem az enyhe korrekcióról van szó!). Mások egyszerűn szeretnék bőrüket ragyogóbbá és frissebbé varázsolni, egy kis arcpirosítót használva.  Figyelmetekbe ajánljuk az alapfokú útmutatót  a szép természetes smink elkészítéséhez. Modifikálni lehet a feladataidtól függően.

Hogyan készítsünk természetes sminket

Alapozás

Ennek a make-up fajtának a fő feladata — egyenletessé és simává tenni a bőrt, emellett nem terhelve meg hatalmas mennyiségű alapozó szerrel. A minimális szerek készlete a természetes smink számára — korrekor és alapozó krém. A korrektor segítségével gyorsan be lehet kenni a sötét karikákat a szem alatt és korrigálni lehet a megpirosodásokat, az alapozó krém pedig segít elérni az egyenletes szép arcszínt. Használj krémes textúrájú szereket és az ujjaid segítségével vidd fel őket,  vagy pedig egy nedves szivacs segítségével könnyű, szinte  libbenő mozgásokkal. Ez segít elérni a minőségteljes  szétkenést, és a bőr természetesnek fog kinézni. Szükség esetén rögzítsd az eredményt ásványi púderrel, főként, ha zsíros csillogása van az arcodnak.

Arcpirosító

A könnyű, természetes arcpír azonnal frissé és energetikussá varázsolja a kinézetedet. A lényeg – kiválasztani a megfelelő árnyalatot, hogy az arcpír ne nézzen ki mint egy különálló élénk folt az arcodon. Részesítsd előnyben a semleges barack vagy halvány rózsaszín árnyalatot. Nyáron, a lebarnult bőr számára használni lehet a bronzt.

Szemöldök

Mint ahogyan arról már régen meggyőződhettél, a szemöldök azonnal átalakítja az arcot, ezért a helyes természetes smink számára ugyan annyi figyelmet kell rá szentelned, mint az alapozásra.  A széles szemöldök (csak tetoválás nélkül!) a mindennapos természetes make up fő akcentusa lehet. Használj szemhéjfestéket, vagy egyszerű szemceruzát.

Szem

Elvileg, itt elegendő lesz a szempilla spirál – fekete vagy barna. Ne vigyél fel 3 réteget belőle, hagy meg a „baba szempillák” stílust az esték számára. Szemhéjfesték nem kötelező használni a természetes sminkhez. De, ha nagyon szeretnéd, akkor vedd elő a természetes  pasztel színeket tartalmazó palettát  — a bézst vagy a halvány rózsaszínt.

Ajkak

A kinézetedet egy nyugodt, semleges színű rúzs vagy szájfény segít befejezni. Korlátozódni lehet mindössze egy ajakbalzsammal, amelynek könnyű   színező hatása van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük