Született csábítók: a régi Hollywood legerősebb színésznői

2 400

“A mozi aranykora” összefüggésbe hozható a bágyadt szépségekkel és magabiztos macsókkal, akik egy pillantással meghódíthatják a nézők szívét. De az igazi – és nem a képernyős – magánéletben sem voltak megfosztva aszínésznők az erősebbik nem figyelmétől és nem fosztották meg magukat a kis örömöktől.

Elizabeth Taylor

A szépségének és tehetségének köszönhetően ismertté vált Elizabeth Taylor szintén Hollywood egyik legsikeresebb csábítójának számított.  Nagy cirkusz volt, amikor pletykák kezdődtek arról, hogy románca van Eddi Fisgerrel, legjobb barátnője, Debbi Reinolds férjével.

Később Fisher elhagyta a feleségét és elvette Taylort, azonban ez a pár is hamarosan szakított. Évekkel később Elizabeth Taylor bocsánatot kért a barátnőjétől, s ő és Reinolds ismét közeliek lettek.

«Hollywood királynője» hét alkalommal volt férjnél, „élete szerelméhez” – Richard Berton színészhez – pedig kétszer ment hozzá feleségül.

 

Az első házasságkötéskor Elizabeth 18 éves volt: férje a Hilton birodalom utódja, Nikki Hilton lett. Elizabeth Taylor hatodik férje John Warner, Virginia szenátorja volt – 1976 kötöttek házasságot és 1982-ben váltak el. Amikor Elizabeth elvált az utolsó férjétől, Larri Fortenskitől 1996ában, úgy döntött, hogy elég házasság volt már az életében, és egészen a haláláig  2011-ig, magányosan élt.

Marlen Dietrich

Bár Marlen Dietrich egész életében Rudolf Ziber felesége volt, ez nem zavarta abban ,hogy kapcsolatokat létesítsen a férfiakkal és nőkkel.

Szeretői között ott volt Dzson Hilbert, Dzsejmsz Stjuart, Moris Sevalje. Erih Mária Remark jelentős szerepet töltött be Marlen életében. A hosszú románc az íróval egészen a haláláig tartott. A színésznőről „másolta le” a “Diadalív” főszereplőjét, Joan Madout.

Ernest Hemingway több mint harminc évig levelezett Marlen Dietrichrel.

Dietrich: «A szex egy nővel sokkal jobb, mint egy férfival, de nem fogsz egy nővel élni». A legismertebb szerető-nője Mercedes de Acosta forgatókönyvíró és színésznő volt.

A színésznő valószínű szeretői között voltak: Greta Garbo, Anne Warner (Jack Warner felesége, a Warner stúdió egyik tulajdonosa), Lily Damita, Claudette Colbert és Dolores del Rio, akit maga Dietrich Hollywood legszebb nőjének tartott.

Vivien Lee

Vibien Lee szíveket tört össze és családokat bontott fel. A botrányos házassága . Sir Lawrence Olivierrel azzal a ténnyel kezdődött, hogy elment megnézni Lawrencet egy előadáson, ahol játszott. Nézte őt és egyszer csak azt mondta: «Ez az a férfi, akihez feleségül megyek». És nem is lett volna ezzel baj, ha erre a pillanatra Lee és Oliver nem lettek volna mindketten házasok más emberekkel, Oliver felesége, Jill Esmond színésznő pedig várandós. 

A színészek románca 1936-ban kezdődött, amikor mind a két színész házasságban élt más-más emberekkel.  1940-ben  Lawrence Olivier és Vivien Lee összeházasodtak. A kapcsoltuk a XX század egyik leghatalmasabb románcának számít.

Oliver levelei eléggé nyitott természetet viselnek, a színész hatalmas szerelméről tanúskodnak Vivien Leehez. «Én valóban szeretem és meghajlok Ön előtt», — írta a színész szerelmének, beismerve, hogy állandóan rá gondol. Egy másik levelében felköszönti szerelmét azzal, hogy az megkapta a szerepet az „Elfújta a szél” című filmben, amely világhírt hozott a színésznőnek.

Jane Mansfield

Ki nem emlékszik a híres fotóra, ahol Sophia Loren káprázatos pillantást vetett Jane Mansfield fényűző mellére? A szex-bombának, Janenek számtalan mennyiségű szeretője  volt. Azt beszélték, hogy még Kennedi szeretője is volt. Bár legbotrányosabb románca  — a “Sátán egyházának” alapítójával, Anton La Veyvel volt. Mellesleg, maga Jane ezt a kapcsolatot nem támasztotta alá.

«Mansfield, aki általában nem fedezte el a szeretőinek a nevét, továbbra is tagadta a La Veyvel való közeli kapcsolatot. Az egyik riporter szerint Mansfield viccelődött a sátánista rajongójával kapcsolatban, miközben barátai meghallották a fecsegést. La Vey nyilvánosan kijelentette, hogy kapcsolata volt a színésznővel, de ezt már az autóbalesetben történt halálát követően tette meg. Ami egyébként a sátánista szerint az átok miatt következett be».

 Marilyn Monroe

Valószínű, hogy a „Régi Hollywood” kevés sztárjának soroltak oda annyi sezretőt, mint Marilynnek. Monroe háromszor volt férjnél:  James Doherty, Joe DiMaggio és Arthur Miller felesége volt. Van egy feltevés, hogy rövid ideig Robert Slatzer író felesége is volt. «Volt benne valamilyen különleges vonzerő. Azt lehet mondani, hogy első látásra beleszerettem», — mondta Robert.

Marilyn nem volt valami hűséges feleség. Valahogyan férje, Arthur Miller az ágyban találta a feleségét Iv Montannal. Monroe akkor kijelentette, hogy készen áll elválni és elmenni a szeretőjéhez. A gond az volt, hogy a szeretője azonban nem sietett vele lenni.

Egyesek, mellesleg, Marilyn románcáról beszéltek a szomszédjával, Natasha Lytessel. Miután Marilyn Monroe odaköltözött, az újságírók gyakran írtak lezbikus kapcsolatukról.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük