SZEXUÁLIS NŐ – A FÉRFIAK VÉLEMÉNYE 

892

A nők hajlamosak eldönteni a férfiak helyett, hogy mit tartanak szexisnek, és mit  – nem. De a sztereotípiákkal ellentétben, nem minden nagy mellű szőke nőt készek kívánatosnak ismerni el a férfiak. Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a valóban vonzó nők?

Érthető, hogy a leglogikusabb következtetés –  a férfiaknak különböző külsővel rendelekző nők tetszenek. Azonban vannak olyan tulajdonságok, amelyek egyetlen férfit sem hagynak közömbösen. Nézzük csak, kiket hajlandóak a férfiak egyhangúan a legszexisebb szépségeknek nevezni? 

Magabiztos nők

Allan és Barbara Piz a „Miért akarnak a férfiak szexet, a nők pedig szerelmet” című könyvben egy kutatásról mesélnek, amelyben 13 és 28 év közötti nők vettek részt.

A pszichológusok csak egyetlen kérdést tettek fel nekik: «Elégedettek-e a külsejükkel

Mint azt nem nehéz kitalálni, a megkérdezettek 86%-a azt válaszolta:  «Nem!» Azt mondták, hogy  készen állnak a plasztikai sebészek kése alá feküdni, csak hogy szebbek legyenek.

De mint kiderült, a férfiaknak teljesen mindegy (legalábbis a szerzők véleménye szerint) a nő tökéletlensége abban az esetben…. ha érdeklő őt. Írják a szerzők.

«Amikor egy férfit érdekel egy nő, a csíkok a hasán szexisnek tűnnek neki, nagy combjai – vonzónak, vékony hajszálai pedig – tökéletes frizurának».

De mi készteti őket arra, hogy nem tökéletes küldejű lányok keltsék fel az érdeklődésüket? Sok férfi gondolkodás nélkül azt válaszolja: «Magabiztosság». Úgy tűnik, hogy ezzel magyarázható az a tény, hogy időnként nem a legszebb (a nők véleménye szerint) lányok rendelkeznek népszerűséggel a férfiak körében.

Egészségesek és ápoltak

«Ha a külsőről beszélünk, akkor legjobban a testtartásra, a járásra, a bőr rugalmasságára, a finom kezekre és puha hajra figyelünk oda», — mondja a női szexualitás témájára végzett közvélemény kutatás egyik résztvevője.

Mint kiderült, a férfiak gyakran egyáltalán nem az esztétikai szemszögből kiindulva  értékelik a női külsőt, —tudat alatt megalkotják az elképzelést a reproduktívképességeiről:  széles csípő – képes lesz szülni,  nagy mell – képes lesz szoptatni, egészséges bőr és ragyogó szemmel – teljes egészében egészséges.

Ugyan ezen okból választják a fiatal lányokat (reproduktív korúak), az idősebb nők pedig, értve ezt, gyakran törekednek arra, hogy eltitkolják valódi korukat.

«Egészében véve a férfiak a nők testének azon részeit, amelyek nem hasonlítanak az övéikre. Ott, ahol ők laposak – a nők domborúak. Ahol ők szilárdak – a nők puhák», — írja Allan és Barbara Piz. 

Azt, hogy a férfi és női elképzelések a tökéletes női alakról különbözőek, Pol Rozen, amerikai pszichológus derítette ki.

A kísérlete során a résztvevőknek különböző figurákkal rendelkező hölgyek fényképeit mutatta meg – a modell paraméterekkel rendelkezőktől fogva a duci hölgyekig. Minél karcsúbb volt egy hölgy, annál többen jelentették ki: «Ez az ami kell! Én is szeretnék így kinézni».

Azonban a férfiak a legvonzóbbaknak az átlagos testalkatú hölgyeket nevezték meg, és túlnyomórészt a “homokóra” alakúakat.

Nő illatuk van!

«Holnap érkezek Párizsba. Ne mosakodj!» — írta a híres korzikai szerető feleségének Zsoszefinának, alátámasztva, hogy az emberi kapcsolatok nagy része, közte a szexuálisak, tudat alatti szinten zajlanak, és az illat ebben jelentős impulzív szerepet játszik. 

Már ősidők óta ismeretes, hogy a női illat erősen kihat a férfiakra tud alatti szinten. És valóban, a természetből kifolyólag minden embernek megvan a saját és egyedi illata, amely lehet vonzó és visszataszító is. Ezért a tudósok ezt a folyamatot „€kémiai kommunikációnak nevezik” .

Illatok, amelyek kihatnak a női vonzóságra

Az illatokat, melyek amelyek kihatnak a női vonzóságra feromonoknak nevezik. Ezek a nemi érés pillanatában kezdenek el termelődni a szervezet által, gyakran ilyenkor jelenik meg  az első szerelem  mámorító  érzése. A különböző tényezők befolyása alatt, mint fizikai úgy érzelmi tényezők hatása alatt is, az egyedi saját parfüm termelődése változhat.

Még ha hölgy fantasztikusan is néz ki, és mindig „csak egy kicsit 30 fölött jár”, igazi korát meg lehet állapítani az… illata alapján. Az illat – a szexuális vonzóság egy eléggé jelentős ösztönzése.  Erről meg vannak győződve a japán tudósok.

A könyörtelen kutatók azt állítják, hogy az emberi test egyéni szaga a korral kardinális változásokon esik át. Mindenről az egyedi kémiai anyagok tehetnek, amelyek a zsírsavak lebontása során keletkeznek..

A test által termelt anyagok  — a nonenalok — eltérnek éles egyedi illatukkal. És míg 30 éves korig ezeknek az anyagoknak a szintje nem magas, akkor  40 éves kor után az „áruló” nonenalok mennyisége a kétszeresére nő. Japánban létezik egy speciális szó, amely az «öregség illatát» jelenti — kareishu.

Még, ha a szaglás ezt a „korszagot” nem is érzi, a tudat alatti hibátlanul képes leolvasni. A  nonenalokat lemosni lehetetlen. De nem kell elkeseredni. Valamennyi erőfeszítés a fiatalság megőrzését illetően, nem hiábavaló.

Míg a japánok a természetes szaggal foglalkoztak, az USA tudósai tanulmányozták a mesterségeseket. Elvégeztek egy kutatást a férfiak körében, amelynek során kiderítették, hogy az erősebbik nem képviselői intuitívan összekapcsolják a meghatározott szagokat a nők korával. A kísérletben 20-60 éves férfiak vettek részt. Felajánlották nekik, hogy határozzák meg, milyen illatok illenek jobban a különböző korú hölgyeknek.  Az illatok között volt a vanília, a levendula, a rózsa, a gyümölcs (alma) illatok és a zöldség (brokkoli) illatok.

Kiderült, hogy a rózsa és a levendula illatokat a férfiak az idősebb hölgyekkel asszociálják… Azonban a könnyű gyümölcs vagy citrus-féle szagok a fiatal korra mutatnak. Valóban varázslatos „megfiatalító” hatása a gránátalma illatának van.  Bizonyított, hogy azok a hölgyek, akik gránátalma illatú parfümöket használnak, 6 évvel fiatalabbnak tűnnek a férfiak szemében! Méghozzá, ez abban az esetben is működik, ha egy hölgy külsőre nem néz ki túl fiatalnak….

Tehát, mondjanak nekünk bármit is a bölcs  japán tudósok, a módszer, hogy ne áruljuk el a környezetünknek a születési évünket, mégis csak létezik. 

Egy kis titok:  használhatunk citrus illatú parfümök helyett illóolajokat. Adjon hozzá néhány csepp gránátalma vagy  narancs illóolajat a krémhez vagy testápolóhoz és bőre meg fogja őrizni finom illatát egész nap.

Illatozzunk fiatalsággal!

De nem csak a külső vonza a férfiakat. Létezik egy teljes sor kritérium a nő természetet illetően, amelyek fontosak a férfiak számára, amikor párt választanak .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük