Szereted a magas sarkút? Ne feledkezz meg a visszér megelőzéséről!

987

Ha nem tudod elképzelni az életedet magas sarkú cipők nélkül, hetente több, mint 3-szor hordasz magas sarkút, légy óvatos. Hiszen a szépség – fontos, az egészség azonban – még fontosabb! Hogy ne legyen szükség a visszér kezelésére, tegyél intézkedéseket, amelyek képesek megelőzni az egészségügyi problémákat.

Még a drága és jó minőségű modell cipők is képesek kárt okozni izmaidnak és ízületeidnek. Szintén valószínűek a komolyabb következmények is: gerincfájdalom, a lábfej deformációja, vérkeringési problémák.

A magas sarkú cipők viselésének eredményei lehetnek a térdsérülések, az ínszalag szakadások, zúzódások, hátfájás. Szintén veszélyes következménye ennek a szenvedélynek – a visszér kezelésének szükségessége.

Létezik néhány hatásos módszer minimalizálni a kárt a magas sarkú cipőkben vagy magas talpú cipőkben való  járástól:

 • Lábbelit vásárolva, győződj meg róla, hogy ez a te magasságod, és lehetővé teszi, hogy magabiztosan járjál, nem erőltetve meg a lábszár izmaidat. A lábbeli kiválasztásának megfelelő hozzáállása mellett teljesen le lehet nullázni a kárt. Például, kiváló döntés – olyan cipő, amelyben kombinálva van a sarok és a platform is. Ha a sarok magassága – 7 cm, a platformé pedig – 2 cm, úgy jön ki, hogy a megterhelés a lábakra olyan lesz, mint egy 5 cm magas sarok esetében.
 • Részesítsd előnyben a széles és és stabil sarkot. Ilyen lábbeliben kevésbé erőlteted meg a lábaidat, a járásod magabiztosabbá válik, és a «hogyan lehet kikezelni a visszeret» kérdés nem fog felvetődni egy hónap után.
 • Váltogasd a különböző stílusú lábbeliket. Igyekezz minden nap vagy néhány napban egyszer lábbelit cserélni, hogy a lábad ne legyen mindig ugyan abban a helyzetben. Például, két napig magas sarkú, két napig – sportcipő.  A teljesen lapos talp is negatív hatással van a lábadra, ezért válassz ortopéd variációkat.

Gimnasztika +  visszér elleni krém = a lábak egészsége

Létezik egy teljes komplexum olyan egyszerű fantasztikus gyakorlatokból, amelyek erősítik a lábizmokat, ellazítják őket. Végezve ezeket legalább hetente néhányszor, könnyedséget fogsz érezni, szinte új erőt kapsz, a lábaid pedig megkapják a kellő táplálást, javulni fog a vérkeringés. Ez egy szuper módszer a visszér megelőzéséhez, amely gyors eredményt biztosít.

Tehát anélkül, hogy megszakítanád a mindennapi tevékenységeidet, végezz egyszerű gyakorlatokat. Például, amikor felfelé lépcsőzöl, lépj lábujjaiddal a lépcső szélére,  és maradj ebben a helyzetben néhány másodpercig, azután állj lábujjhegyre. Ez a gyakorlat hatásosan kinyújtja az alsó lábszár izmait.

Takarítva otthon, járj a sarkadon, átgördítve  a lábfejedet a lábujjaidra. Ülés közben hasznos dolog görgetni valamilyen gömbölyű tárgyat – egy üveget vagy egy labdát.

Tanulmányozd át a különböző gyakorlatokat – a lábfej izmai számára, a peroneal izom, az alsó lábszár, a nagyujjak számára. Ezeket nagyon egyszerű elvégezni. Így megelőzöd az idegek becsípődését, az ujjak eldeformálódását, a csont kinövéseket, a fájdalmat a lábizmokban és megakadályozod  az Achilles-ín gyulladását, az ínszalagok rándulásait.

Még egy tanács – szerezz be egy visszér elleni krémet. A magas sarkú cipőben töltött nehéz nap után jól nyújtsd ki a lábaidat, azután száraz bőrre vigyél fel egy speciális kenőcsöt, a mozdulataidat irányítsd lentről felfelé. Ez javítja a vérkeringést, reggel pedig friss leszel, a lábaid pedig nem fognak megduzzadni.

Gondolj magadra, не доводи до надобности лечения варикоза

Saját magadon kívül senki sem tudja neked biztosítani a jó egészséget. Ezért, mielőtt megvásárolnád a következő modell stílusú cipődet magas sarkon a kiárusításon, gondolkozz el a vásárlás célszerűségén. Lehet, hogy érdemes lenne inkább lemondani a villámgyors vásárlásról és egy kényelmes cipőre költeni a pénzt?

Oszd meg szép lábaid titkát a hozzászólásokban!

6 hozzászólás


 1. // Válasz

  Nem tudom magamat elképzelni lapos cipőkben! Csak magas sarkú! Igen, elfáradok, de megéri!


 2. // Válasz

  Én alacsony vagyok, ezért egész évben magas sarkú cipőket viselek. Köszönet a tanácsokért, gyakorlatokat fogok végezni a lábaim számára )


 3. // Válasz

  Már néhány éve gyakorlom a lábtornát. Ez nem csak segít a duzzadással, de egészében véve is erősíti a szervezetet!


 4. // Válasz

  Én a Venum Pro kenőcsöt használom, nagyon elégedett vagyok! Kiválóan enyhíti a duzzadást a magas sarkú cipők viselése után!


 5. // Válasz

  Megpróbáltam elvégezni a gyakorlatokat a cikkből. Segítenek)


 6. // Válasz

  Én általában váltogatom a lábbeliket – egy napig magas sarkúban járok, egy napig sportcipőben. Kiderült, hogy ez még a lábak számára is hasznos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük