Szeresse magát bármilyen külsővel, és akkor a külső lehet bármilyen!

832

Közzéteszünk egy lenyűgöző bejegyzést, amely a női külsőnek és önbecsülésnek van szentelve.

Azt veszem észre, hogy a szebbik nem őrűlten harcol az állítólagos hiányosságaival a külsejében. A férfiak is ezt teszik néha, de nagyon önzetlenül – számukra nem olyan fontos, hogy szépek legyenek, fontosabb, hogy pénzt keressenek.
A nők kínozzák magukat a diétákkal és az edzésekkel, amit csak lehet beleszúrnak az arcukba, szürnyű magas sarkokat viselnek. De ez még semmi. És a plasztika? Ezt a gúnyűzés saját magukon gyenlő mazochizmussal, azok pedig, akik ezzel foglalkoznak egyszerűen szerencsétlen áldozatok, akik mindenre készek, csak hogy megszeressék őket. Abszolút mindenre. Bármilyen manipuláció a külsővel a barnítő krémek használatától kezdve a zsírleszívásig – a magabiztosság hiányának demonstrálása és egy lépés a nárcisztikus zavarok útján. Ez egy nagyon kellemetlen zavar, amikor az élet nem jó az általános és percenkénti jóváhagyás nélkül, vagy inkább csodálat, nem inkább imádat nélkül.

A legborzasztóbb az, hogy a szépségipar áldozatainak az önbecsüléshez nem  a külsejük a fontos, hanem a meghatározott paraméterekkel redelkező pár megléte. Mellesleg a partnerekről: minél alacsonyabb az önbecsülése egy férfinak, annál nagyobb jelentőséget ad a felesége vagy szeretője külsejének. A magabiztosak számára egy gyakorlatilag mindegy.

Egyáltalán nem értem, hogy miért kell tűrni, például a fájdalmas botox injekciókat, amikor az egész világtörténelem, a tudomány és az élettapasztalat szinte ordít arról, hogy a külső (valamint a magas erkölcsi tulajdonságok) nem játszanak semmilyen szerepet a szerelemben, a vonzásban, a szexben és a hozzánk történő viszonyulásban a környezet részéről. Itt másról van szó, lentebb elmondom, hogy miről.

Hiszen mindenki tudja, hogy kit vett el Dzhon Lenon — egy férfi, aki kiválaszthatta a világ bőrmelyik nőjét. És most emlékezzenek vissza Yoko Onora. A külseje nagyon sajátos, még a japán ízlés szerint is.

És Pol Makkkartni és Hizer Millz? Ennek  a lánynak egyáltalán nincs egy lába, azonban sikerült egnősítenie magán a világ egyik leggazdagabb és jóllakott vőlegényét . (és még meg is munkálni).

Megyünk tovább — megnézzük Nikol Kidman, Dzhenifer Lopes férjeit és  Pierce Brosnan, Hyu Dzhekman, Vudi Harrelson feleségeit. És Woody Allen utolsó felesége? Nem a szépségről szól – ez biztos

S közben hány szép és nagyon boldogtalan ember van körülöttünk. A legszebb (na jó, a legszexisebb) nő pedig a földön, akiről a bolygó férfi lakosságának 90%-a álmodozott, akinek a portréját az amerikai hadsereg katonái a mellzsebükben hordták Vietnámban – Marilyn Monroe, a magánytól halt meg és magányosan. És számos pszichológiai problémája volt. Marilyn azt mondta: «Nem szoktam meg, hogy boldog legyek és ezért nem tartottam a boldogságot valami kötelezőnek a magam számára».

Innen ered a kérdés: Ön szép vagy boldog akar lenni? Ha a második — akkor nem a külsején, hanem az önbecsülésén kell dolgozni. Szeresse meg magát bármilyen külsővel, és akkor a külseje valóban szeretett lehet! Ez egy törvény «…szeress meg minket feketékként, fehérként minket mindenhogy szeretnek», így írva Gogol.

Emlékezzenek rá, hogy a külső  — nagyon szubjektív fogalom. A KÜLSŐ — CSAK AZ, AMIT ÉREZ, AMIKOR A TÜKÖRBE NÉZ… «Tetszem magamnak» vagy «nem tetszem magamnak» — hát ez itt a kérdés.

Igen, a szeretet, mint a nem szeretet is magunk iránt nem csak úgy alakul ki, és minden a gyermekkorban kezdődik – üdv a szülőknek. Ha egy ember nem tűri, ha elutasítják, ha eleve meggyőződése, hogy tetszenie KELL az embereknek, ehhez pedig jónak KELL lennie – érthető dolog, hogy fogalma sincs a feltétel nélküli (és egyetlen igazi) szerelemről. Az ilyet az anyukája és az apukája nem csak úgy szerette, a semmiért! Nem azért, mert megszületett és létezik… nem puszilgatták a popsiját és nem mondták neki, hogy ő a legcsodálatosabb gyermek a világon. Neeem. Közvetve vagy közvetlenül eljuttatták hozzá a jóság hamis elképzelését, amelyből az következik, hogy a szeretetet ki kell érdemelni, és még jobb minden nap kiérdemelni. Ehhez pedig …

«Csodálatos háziasszony leszek, megtanulok főzni, úgy fogok kinézni mint egy angyal, és akkor valaki biztosan észre fogja venni  az „emberi” tehetségemet is!» — így érvel, nem feltétlenül hangosan az orosz nők többsége. Kedveseim! Senki sem fogja megszeretni Önöket a szép szempilláikért, a finom húslevesért és rántott húsért, és az engedelmes természetükért. Másért fogják megszeretni Önöket! Ahogy mondani szokták «A jó lányok a mennyországba kerülnek, a rosszak pedig – ahova akarnak».

Amellett, nem értik, mennyire természet ellenesen viselkednek, amikor egysezrűen tetszeni akarnak? Emögött a viselkedés mögött egyáltalán nem lehet meglátni, hogy milyen az ember valójában, de azért mindig el lehet kapni a feszültséget és el lehet olvasni a kielégedetlenséget és az elégedetlenséget önmagával. A normális embereket mindez megijeszti és eltaszítja.

A magabiztosság pedig épp ellenkezőleg  — vonz és nem enged el. De nem csak a magabiztosságról van szó. Ahhoz, hogy megtörténjen a szerelembe esés, a szerelem vagy a szenvedély, az embernek kell valami, amint úgy neveznek, hogy „megfog”. És egy emberben nem az orr ideális alakja fog meg valakit, vagy a kigyúrt has és szép haj (legfeljebb az első pillanatban, amikor véget is érhet minden). Öntudatlanul megfog valami a gyermekkorból, asszociációk, hasonlóság, illat, gesztus, hangnem, szó, valamilyen részlet, amely a szülői házra és a szülőkre emlékeztet. Ez az asszociáció, mellesleg, nem kötelező, hogy boldog legyen. Azonban ez ellen erőtlenek a trükkök,  a plasztika, a ruhák és az erények…

A szerelem számára nem létezik semmilyen külső, csak a természet van, akarat, hűség őnmagunkhoz. Csak az a baj, hogy ez hiánycikk a világon. És csak ez kelt érdeklődést, tiszteletet, vágyat.

És, ha Önnek mindez hiányzik, a kiút egy – legyen önmaga. Fejlessze az egyéniségét és személyiségét. Ne menjen kompromisszumokra. Agy legalább ne gúnyolódjon saját magán, ne viselkedjen úgy, mint egy áldozat!

De jobb, ha követi a vágyait, törekvéseit, álmait. Ápolja a azt, hogy nem hasonlít másokra és nem szégyell magában semmit.

Hát persze, mondja egy kis csúnya emberke, minden helyesen mond, és jóváhagyok minden egyes szót és képes vagyok még százszor elolvasni ezt, de ez nem fog önbizalmat adni nekem. Mit tegyek? Amire azt válaszolom – el kell fogadni magunkat olyannak, amilyenek vagyunk – vitathatatlan dolog, hogy dolgozni kell ezen. Például, meg kell próbálni biztosítani magunknak  a maximális pszichológiai kényelmességet, tiszteletben kell tartani a kívánságainkat, időt (és pénzt) kell szentelni magunknak, igyekezni kell élvezetet kapni az élettől, megízlelni az ízét, fogyasztani, élvezni.

A feladat az, hogy önállóan kell  kitölteni a hiányzó önszeretetet, meg kell tölteni azt az ürességet, amely a gyermekkorban és az ifjú korban alakult ki. Egyenesen ki kell tűzni magunk előtt egy ilyen célt, elsődlegesenek kell tekinteni, életfontosságúnak és nem kell várni, amíg mások teszik Önt boldoggá.
Mások megjelennek az életében és akkor akarnak majd jót tenni Önnek, amikor Ön maga fogja érezni a jelentőségét. A külseje – mindössze csak az önbecsülése.

Férfi és női: a főbb különbségek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük