Szelfi mánia – hogyan jelent meg, és hogyan kell megfelelően hozzáállni 

824

Egyre több ember kezdi el érteni a „szelfi” szó jelentését. A «Szelfinek» a saját magunkról készült fényképeket vagy video-felvételeket nevezik.  Egyenlőre nem sok ember tud arról, hogy létezik egy speciális gadget az ilyen fényképezéshez. Ez egy hosszú bot, amely lehetővé teszi, hogy sokkal nagyobb távolságról készítsen fényképet, mint a kéztávolságról. Az előnye az, hogy a fotón sokkal több objektum fér így el: több ember, a természet vagy más objektumok.

Szintén nem mindenki tudja, hogy a speciális szelfi bot nem néhány évvel ezelőtt volt létrehozva, hanem sokkal korábban. A szelfi botot a japánok hozták létre még 1985-ben. Akkor ez az eszköz nem keltette fel a piac érdeklődését és nem vált ismertté. Napjainkban viszont a szelfi bot egyre népszerűbbé válik.

Ezt a gadgetet mg úgy is nevezik, hogy „nárcisz bot”, monopod. Meg kell jegyezni, hogy nem mindenki áll jól hozzá a szelfizéshez. Egyes helyeken tilos a monopod használata. Főként ez bizonyos tér korlátozására érvényes. Például a zsúfolt helyekre. Ide tartoznak a stadionok, színházak, mozik, ahol esély van rá, hogy a szelfibottal véletlenül meg lehet valakit ütni. Emellett szintén tilos a múzeumokban használni ezt az eszközt, mivel voltak precedensek amikor például a szelfizés közben felborítottak egy  múzeumi kiállítási tárgyat. De a szelfibotokhoz való hozzáállás nem korlátozódik az emberek és a múzeumi kiállítási tárgyak biztonságának kérdéseivel. A tömeg-tájékoztatási eszközökben egyre több komix jelenik meg azon emberek kinevetése kapcsán,  akik monopodokat használnak. Még egy speciális kifejezés is megjelent – „szelfibotfejűek”, amely  természetesen sértésnek minősül.

Ennek ellenére, van elég példa a monopod nem csak sikertelen használatára, hanem a nagyon jó munkákra is. Nagyon klasszak a szelfi képek és videók, melyek mozgás közben készülnek  (motorkerékpározás közben, snowboardon), vagy esetleg a felhőkarcolókon, vagy mondjuk a a lenyűgöző természet, vízesések, hegyek és kőbányák hátterében.

A legjobb szelfi  – amely az utazáson  készül .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük