Szálas lifting: a plasztikai sebész véleménye

926

Egy plasztikai sebész elmesélte a bloggunknak, hogy miben rejlik a szálakkal történő fellvarrás előnye.

A szálas lifting körül szinte mitológiai történetek alakultak ki – egyes úgy vélik, hogy nincs semmi hatásosabb a korellenes váltzásokkal szemben vívott harcban, mások – hogy egyszerűen marketing fogás. Az egyik leghíresebb plasztikai sebész, a plasztikai sebészeti főiskola vezető szakembere olvasóink számára elmesélte a legfontosabb dolgokat a szépségszalonok és az esztétikai egészségüggyel foglalkozó központok legnépszerűbb procedúrájáról.

A plasztikai sebész a szálas liftingről:

Amikor az arcfelvarrásról beszélünk, általában egy plasztikai műtétet képzelünk el, amely a szövetek áthelyezésére irányul, aminek köszönhetően a bőr feszesebbé válik, és az arc jelentősen fiatalabbnak néz ki. Nos, a sebészeti liftingek leghatásosabb variációja a SMAS-lifting és az arc endoszkópikus fellvarrása, a fiatalabb páciensek számára pedig létezik a mini-arc lifting variáció – a MACS-lifting. Egyszóval, a sebészeti beavatkozásokhoz napjainkban egyre ritkábban fordulnak – az utóbbi évek legnagyobb áttörése a szálas felvarrás. A szálas módszernek köszönhetően lehetőség nyílt  felvarrni a leereszkedett puha arcszöveteket műtét nélkül – a szálak egy úgynevezett vázat alkotnak, és megtartják a bőr a megfeszített állapotban.

A szálas arc lifting fő előnye a minimálisan invazivitás– azaz nincsenek vágások a bőrön, nincsenek varratok, hegek. Emellett, a szálak után a rehabilitációs időszak rövid és minimális a lehetséges szövődmények kockázata is.

Kinek jó a szálas lifting?

A szálas módszer azoknak a pácienseknek jó, akiknél csökkent a bőr tónusa, megjelentek a szövetek gravitációs ptosisának jelei, de nincs bőrfeleslge. A módszert a szakember mindig egyénileg választja ki, az arc puha szövetei gravitációs ptosisa ifejezettségétől függően. Általában, 35 éves kor után folyamodnak a szálas módszerekhez a hölgyek. A szálas felvarrással javítani lehet az arc oválját, a nyaki-áll szöget, kicsit feljebb lehet emelni a szemöldök farkát, el lehet távolítani bryleket és számos egyéb problémát is meg lehet oldani.

A szálas lifting típusai

Nagyon sok különböző szál létezik az arc korváltozásainak korrigálásához. Ezek két csoportra oszthatók – lifting (ezek horgonyelemekkel rendelkező szálak, amelyeknek köszönhetően végbemegy a szövetek felvarrása) és erősítő (ezek sima szálak, amelyek arra irányulnak, hogy tömítsék a szöveteket és javítsák a bőr tónusát).

A szálas módszerek többsége – kozmetológiai eljárások, amelyek helyi érzéstelenítésben kerülnek elvégzésre. A páciens néhány órát tölt el a klinikán, a rehabilitációs időszak pedig 3-7 napot vesz igénybe.

A szálas lifting technológiája

A szálak segítségével hatni tudunk az arc szinte valamennyi zónájára – szálas lifting a szemöldökök farkainak területén, az arc oldalsó részeinek felvarrása, az ovál, a nyak-áll szög korrekciója.

A procedúra helyi érzéstelenítésben történik, és eléggé kellemes és fájdalommentes a a páciens részére.

A szálas lifting után lehetséges kisebb vérzés és duzzanat. A betegnek meg kell érteni, hogy a szövetek a szálak segítségével történő felvarrása után (leválás nélkül) kisebb bőrhalmazok formálódnak meg, amelyek kisimulnak néhány nap alatt. Általában a rehabilitációs időszak 3-7 napig tart.

A szálas felvarrást nőknek és férfiaknak is végzem. Gyakran a férfiak a szőrszállak növekedési sajátosságai miatt nem vehetik igénybe az arcfelvarrás sebészeti módszereit, mivel a nyomok (hegek) láthatóvá válhatnak. A szálas felvarrás kiváló alternatíva a férfiak számára.

Napjainkban a szálas módszerek a népszerűség csúcsán állnak a szakemberek és a páciensek körében is. Fontos emlékezni arra,  hogy nem minősülnek a plasztikai műtétek teljes értékű alternatívájának, de képesek késleltetni a szükségességüket.

A plasztikai sebész következtetései

A szálas liftinghez komolyan kell hozzáállni – ez egy invaziv procedúra, amelyet egy jól felszerelt klinikában kell elvégezni, olyan szakember által, aki alaposan és megfelelően fel van készülve.

Ön hogyan viszonyul a sebészeti beavatkozásokhoz a bőr szépsége és a fiatalság megőrzése érdekében?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük