Ragyogj és csábíts – a highlighter, mint kulcs a tökéletes külsőhöz

964

A highlighter — egy kozmetikai eszköz, amely lehetővé teszi a hangsúlyok kihelyezését az arc kellő részein. Előnyösen kihangsúlyozza  a vonalakat és elrejti a kisebb hibákat. A highlighter alapötlete – maximálisan elrejteni a bőr azon  részeit, amelyek közvetetten néznek ki.

Minden nő arról álmodozik, hogy fiatalnak ás vonzónak nézzen ki, de ez nem mindig sikerül. A női nem számára  volt létrehozva segítségként a csodatevő eszköz – a highlighter. Mi az a highlighter és hogyan kell használni?  
A termék javítja az arcszínt, simábbá teszi a bőrt és természetes kinézetet kölcsönöz a sminknek. Alkalmazni lehet a megjelenés létrehozásának első és végső stádiumában is. A highlighter apró részecskéket tartalmaz, amelyek fényvisszaverő funkcióval rendelkeznek. A gyöngyház hatás  és mikronizált csillám megvilágosítják a kellő területeket, és nem sűrűvé teszik ezt a terméket. Sokkal hatásosabb, mint az ezüstszínű árnyalat, amelyet oly régóta használnak a lányok a hangsúlyok kihelyezéséhez. Az árnyalatokat néha túlzásba lehet vinni, a  highlighter  pedig nagyon természetesen néz ki a bőrön. Érdemes megjegyezni, hogy ez a szer nem rendelkezik maszkolási effektussal. Nem tudja elrejteni a kék foltokat a szem alatt, és nem szabadít meg a pattanásoktól sem az arcon. Az illuminájzer segítségével, így nevezik a sminkesek, el lehet rejteni a fáradság jeleit és el lehet távolítani a bőr fakó színét. Ha  mattoló hatást akar elérni, és rögzíteni akarja az eredményt, akkor bátran felviheti a  highlighterre a púdert, néhány perccel a smink elkészítése után. Ásványi vagy rizs púdert használva nem fogja eltömíteni a pórusokat és hosszú eredményt sikerül elérnie. Miután tisztázza a highlighter fogalmát   az arc számára, mi is ez és hogyan is kell használni – jelentősen megkönnyíti a életét.

A kellő hatás eléréséhe ismerni kell a highlighter felvitelének helyes technikáját.  Először is egyenletes színt kell kölcsönözni az arcnak és ajakbalzsamot kell felvinni. Ezt követően bármilyen maszkoló hatású szerrel el kell rejteni a kék foltokat és karikákat a szemek alatt. Ezután fel kell vinni a átlagos hétköznapi  sminket. Vékony ecsetet használva, vegyen fel rá egy kis terméket és vigye fel  a követkeő területekre: satírozza el a szemöldök alatt és között, végezzen egy könnyű mozdulatot  az orrtól a szemzugig, jelölje meg az arccsontjait az arcpirosító határaitól feljebb, munkálja meg az áll és a felső ajkak fölötti területet. A satírozáshoz jobb speciális szivacsot vagy ecsetet használni.  Az arc nagyobb részein pedig célszerűbb lesz nagy ecsetet használni.  A arccsontokra a szert az arc belső oldaláról kell felvinni  kifelé haladva. A szemöldök fölött a helyes technika – a lentről felfelé történő felvitel, az orron pedig épp ellenkezőleg.

A highlighter használatának hatása

Illuminájzert használni korrigálni lehet bármilyen zónát:

 • A felvitel a szem belső sarkaira lehetővé teszi, hogy vonzóbbá és kifejezőbbé tegye a tekintetét;
 • Dús és érzékeny ajkakat szeretne? – vigye fel a terméket a felső ajka mentén és az alsó közepén. A jobb hatás érdekében használjon rúzst;
 • Pufók arcocskája van? – néhány mozdulat az illuminájzerral az orr oldalán és a figyelemelterelő hatás már működik is,
 • Szeretné rejteni a mélyen ülő szemeit? – vigye fel a terméket a szemhéj közepére;
 • Világosabbá téve az orrát, vizuálisan csökkenteni tudja a teret a szemei között, amelyek  egymástól messze helyezkednek el;
 • Szeretné korrigálni az arckontúrját és  domborúságot kölcsönözni neki? – tegye ki a hangsúlyokat az arccsontok felső pontjaiban;
 • Ha szeretné megemelni kicsit  a szemöldökét, húzzon egy vékony vonalat, amely összeköti a szemöldök közepét és a halántékot;
 • Ha otthagyja a szer nyomait az ajkai sarkaiban, csökkenti tudja a feleslegesen széles szájat;
 • Úgy véli, hogy orra nagyon kicsi? – óvatosan vigye fel a highlightert az orr oldalaira;
 • Szeretné magasabbá tenni a homlokát? – akkor tegye világosabbá a szemöldök fölötti területét;
 • Hogy az arc oválja hosszúkásabbnak tűnjön, tegye a hangsúlyt az áll közepére;
 • Hogy az ajkak körüli behajlások kevésbé feltűnőek legyenek,  fel kell vinni egy keveset a szerből  az arc-orr ráncok mentén, el kell satírozni és fel kell vinni a púdert.

Minden divatos nőnek lehetősége van olyan formában választani ki a highlightert, amely a legkényelmesebb a számára. Ez lehet mondjuk toll formájában ecsettel, amellyel nagyon könnyű kecses vonalakat rajzolni. Vagy mondjuk élénk színű gömböcskék formájában ragyogó púderrel – ez a variáció a nagyobb területeken alkalmazódik, a segtíségével ki lehet hangsúlyozni a dekoltázs zónáját is. Normális bőrrel rendelkezve le lehet mondani a púderről,  és csak ezt a szert lehet használni. A highlighter-stick krém alapon nagyon kompakt és könnyen használható.

A highlighter típusai

A termék különböző formájú lehet:

 • Folyékony formájú gél vagy spré formájában, amely a permetező segítségével egyenletesen oszlik el az arcon.
 • Krém formájú, amely zsíros textúrával rendelkezik, a kifejező hatás érdekében. Könnyebb variáció a felvitelhez, gyakran használják a szakemberek a sminkek készítéséhez. Ecsettel vagy ujjakkal kell felvinni.
 • Por formában, amely kényelmes a mindennapos használatra, úgy kell felvinni, mint a mindenki számára ismert por állagú púdert. Az ilyen  highlighter univerzális, mindig magunknál lehet tartani. Kényelmes azért, mert a termék  magában az ecsetben van.
 • Kompakt formában, kényelmes nagy és dús ecsettel felvinni;

Szeretne természetesebbnek tűnni kisminkelve? Akkor a púderes highlighter – az amire szüksége van. Univerzális, könnyű a használatban és előnyösen kihangsúlyozza a kellő zónákat az arcon és a testen is egyaránt. Jobb maszkoló hatású púderre vinni fel. A folyékony formában kapható terméket javasolt krémre vagy alapozókrémre vinni fel. A száraz bőr számára kiválóan alkalmas a krém alapú highlighter. A segítségével könnyen el lehet rejteni a korváltozásokat,  egyenletesen felvohető, gyorsan felszívódik és eltér magas fokú  tartósságával. Nagyon jó variáció a bőr nagy területeire való felvitelhez. Az estélyi sminkhez jobban alkalmas, gyöngéden táplálja a bőrt és nem néz ki feltűnően.

A legnépszerűbbek a kompakt vagy a por állagú szerek. A folyékony highlightereket általában a zsíros bőrrel rendelkező hölgyek választják, mivel nagyon jól felvihetőek és kiválóan eltávolítják a fölösleges csillogást.

A highlighter árnyalatai

Alaposan oda kell figyelni a szer árnyalatának kiválasztására, ebben az esetben jobb szakember segítségét venni igénybe. Természetesen, önállóan is ki lehet választani az univerzális árnyalatot, de akkor is veszíteni fog az egyedi hozzáállással szemben. Az univerzális árnyalatok közzé sorolhatóak a fehér árnyalatok, a hideg bézs és az ezüstös árnyalatok. Ha ez az első highlighterje és Ön biztos az erejében, válassza a por állagú fehér árnyalatot. Ez a variáció mindig nyertes. A rózsaszín vagy lilás árnyalatok jól fognak kinézni  a hideg rózsaszín árnyalatú bőrön.  A barnult bőrön nem szabad ilyen árnyalatokat használni. Az arany szín nagyon jól fog állni a mulattoknak. A barackárnyalatú highlighter az olíva és sárgás tónusú arcszínhez illik. Néha a szer nem felel meg a bőre tónusának, de ne keseredjen el, mindig össze lehet keverni a színeket és el lehet érni a tökéletes eredményt. Először vigye fel az egyik árnyalatot az ecsetre, aztán a másikat és keverje össze őket a bőrön. A highlighter nem megfelelően kiválasztott árnyalatai plusszolhatnak néhány évet bőrének vagy túlságosan kihangsúlyozhatják rajta a szert.

Árnyalatot választva, vegye figyelembe, hogy néhány tónussal világosabbnak kell lennie, mint a bőre. A highlighter nagyon természetesnek kell, hogy kinézzen. Az arcra történő felvitel előtt le kell tesztelni a terméket a test másik részén, például a csuklón.  Jól satírozza el a terméket és értékelje az eredményt, a bőrnek nem feltűnő ragyogással kell rendelkeznie.

Sok nő  összekeveri a highlighter és a konsziller fogalmát. Ezek a termékek abban különböznek egymástól, hogy a highlighter csak világosabbá teszi a bőrt, de nem maszkolja azt. A kellő területeknek kontrasztot és kifejezőséget biztosít.  A konsziller pedig maszkoló hatású szer minőségében kerül alkalmazásra.

Hibák a highlighter alkalmazása közben

Nézzük a legnépszerűbbeket:

 • Nem érdemes felvinni az illuminájzert az orr egész hosszában, mert hosszabbnak fog tűnni;
 • Ha az orr egy kicsit görbe, a highlighter csak kihangsúlyozza a figyelmet ezen, inkább ne alkalmazza ;
 • Ha a bőre zsírosodik, akkor válasszon olyan szert, amelyben a legkisebb csillogó részecskék vannak;
 • Ne használja a highlightert arra, hogy elrejtse a tág pórusokat és a pattanásokat;
 • Az illuminájzerral teljesen körbekent ajkak kisebbnek fognak tűnni, mint amilyenek valójában;
 • Soha ne használja a terméket egyidejűleg a bőr minden területén, amelyeket a korrigálásra ajánlanak. A sminkje nem fog természetesen kinézni

A highlighter könnyű textúrával rendelkezik,  nem tömíti el a pórusokat és nem okoz kárt a bőrben. Vegyen figyelembe minden fent felsorolt javaslatot és momentumot és fantasztikus eredményt fog elérni. Ne vigye túlzásba a szer használatát, emlékezzen, hogy a nagy mennyiség nem fogja biztosítani a maszkoló hatást, csak természetellenessé teszi a sminkjét.  Legyen szépsége a highlighter  segítségével még vonzóbb és csábítóbb a környezete számára.

Bármilyen sminkben a hangsúlyok helyes kihelyezése a fontos.  Ha szereted az élénk rúzsokat, először gondoskodj ajkaid szépségéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük