Póthaj – érte és ellene

857

Kinek kinek, de nekünk nőknek gyakran kell választanunk a szépség és a praktikusság között. Természetesen az elsőt és a másodikat is össze lehet egyeztetni, de ez már „műrepülés”.

Vegyük csak a haj hosszúságát.Amikor a munkába készülsz reggelente érted, hogy befésülni a rövid hajat sokkal gyorsabban megy, és valahol még egyszerűbb is. De párodnak nagyon tetszik a hosszú haj. Nos, mit lehet tenni? Vagy mondjuk, valamilyen ünnepség áll előtted, és érted, hogy most  fantasztikusan néznél ki egy szép estélyi frizurával, de…  Igen, ha rövid hajad van nagyon nehéz lesz kitalálni valami különlegeset. Ekkor meghozod azt a fantasztikus döntést, hogy póthajból készíted el az estélyi frizurádat. Először is, nem sajnálod annyira őket, amikor a hajcsavarókat használod, be lehet festeni a fürtöket különböző színekkel,  és ezáltal ki lehet tűnni a frizura révén. Mellesleg, valaki nemrég azt mondta, hogy egy szép frizura az estélyi ruhához helyettesíteni tudja az ékszereket. Úgy sejtem, hogy ezt egy férfi mondta. Jó… És te elindulsz az ismerős fodrászodhoz-stylistodhoz, hogy készítsen egy remekművet a póthajból.

De, ugyan úgy, mint bármilyen más „szépségben”, néha meg kell szokni, de először is meg kell békélni egyes kényelmetlenségekkel. Vegyük például a körömnövesztést. Leírhatatlan szépség! De nacsak próbáljon meg csinálni valamit is ezekkel a körmökkel, még mielőtt megszokná őket. Bizonyára az, aki először készítettet magának ilyet emlékszik rá, hogy mennyire nehéz és szokatlan, sőt kényelmetlen velük.
Ugyan ez vonatkozik a póthajra is. Ha megszoktad, hogy rövid a hajad vagy középhosszúságű, akkor a frizura méretének vagy a haj hosszának a növelése az elején tehernek fog neked tűnni. És csak az akaratod, hogy a legszebb legyél abban az ünnepélyes pillanatban ad neked erőt a döntés meghozatalához.

Ami a mű fürtök rögzítését illeti, itt gyakorlatilag nem merülnek fel problémák. Először érdemes egy tapasztalt mesterhez fordulni, hogy az megmutassa, hogyan kell helyesen és effektíven kihangsúlyozni az előnyeit a kiegészítő – természetes vagy mű fürtök segítségével. Ezt követően pedig egyedül is meg fog velük birkózni, otthon.

De térjünk vissza ahhoz, hogy mivel kellesz megbékélned az elején. A rengeteg hajtűvel. Ha nem hordasz gyakran hajtűket és nem szoktad meg őket, akkor jelenlétük a hajadban kényelmetlenséget okozhat. Főként, ha a frizurád összetett és nehéz.

A stylistok figyelmeztetnek még egy lehetséges kellemetlenségre. Nevezzük úgy, hogy „nem lehet ennyire szépnek lenni”. Egyszóval, a póthaj segítségével olyan fantasztikus megjelenést biztosíthatsz magadnak, hogy lenyűgözve a férfit nagy csalódást fogsz neki okozni, amikor nélküle állsz majd előtte. Hát ezt nevezik a művészet hatalmas erejének. Az adott esetben fodrászatinak.

Ja, és még egy dolog. Ha a póthajad annyira megtetszett neked, hogy az ünnepség után sem akarod levenni, tartsd észben, hogy sajnos sportolni, vagy úszni a medencében póthajjal nem fog sikerülni. És éjszakára is állandóan le kellesz venni.

De, ha úgy döntöttél, hogy megnöveszted a saját hajadat, és egyszerűen már nem bírsz többet várni, akkor hordhatsz póthajat is. A barátok és a kedvesed kérdéseire pedig azt válaszolhatod, hogy úgymond szokod az új frizurádat. Így meg lehet érteni, hogy valóban tetszik-e neked a hosszú haj viselése vagy sem.
Emellett, felszerelkezve néhány színes fürttel, alkalom attán pikánsabbá… és színesebbé teheted a megjelenésedet. Alapvetően az extrém színeket meghagyják a mesterséges haj számára. Miért ne próbálnád ki?

A pótfürtök hossza akár a 70 centimétert is elérheti. Érts egyet, hogy minden hölgy szeretné felpróbálni az ilyen luxus hajat és úgy érezni magát, egy lány a magasabb társadalomból, vagy akár úgy, mint egy hollywoodi színésznő. Miért is ne?

Gyakran nagyon nehéz  megnöveszteni a hajat,  ezért sokan alkalmazzák a póthaj viselését. Reméljük,, hogy a javaslataink a segítségedre lesznek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük