PETREZSELYEM, KORIANDER, MENTA – FANTASZTIKUS HASZON, AMELYET NEM IS SEJTETTÉL!  

1 038

Ültesse el ezeket a népi gyógyszereket az ablakpárkányán! Hittel és igazsággal fogják szolgálni az egészségét, s emellett az ablakpárkányt is díszíteni fogják szimpatikus zöld perszónájukkal!

  1. ROZMARING

A rozmaringban karnozon sav található, amely megvédi az emberi agyat a szabad radikálok hatásaitól. A sav képes megelőzni akár a korral járó változásokat is az agyban. Ez a növény szintén csökkenti a mérgező anyagok káros hatásait, amelyek megsértik az agy neuronjait.

  1. ZSÁLYA

A zsálya jótékony hatással van a kis erekre, erős értágító hatást hozva létre, enyhíti a görcsöket, normalizálja a vérkeringést az agy ereiben. Az orvosok által diagnosztizált keringési dystonia, érelmeszesedés, gyakori  szédülés esetében a zsálya jótékony tulajdonságai segítenek javítani a közérzetet. A növényt alkalmazzák az inzultus utáni helyreállási időszakban is.

  1. KINZA

A kinza hasznos nyers formában történő fogyasztással, például, a kinza tartalmú saláta jó vitamin forrás, azonban ehhez kiegészítésként használni lehet a tinktúrákat és főzeteket ebből a növényből. Az utóbbiak elősegítik a fölösleges sók kivezetését a szervezetből, erősítik az ereket, hasznosak az onkológiai megbetegedések megelőzéséhez.

  1. PETREZSELYEM

A petrezselyem  – durva rostok forrása, amelyek nem szívódnak fel a szervezetben, hanem megduzzadnak,felhalmozzák a toxikus anyagokat, a koleszterint, a kancerogéneket és kijuttatják őket. Emellett, a durva rostok normalizálják a bélműködést. A tudósok megállapították, hogy a petrezselyemben olyan anyag van, amely megállítja azoknak a  rákos sejteknek fejlődését, amelyek vérrákot okoznak (leukémiát).

  1. KAKUKKFŰ

Még az őskorban írt Teofrast és Avicenna a kakukkfű jótékony tulajdonságairól, és széles körben alkalmazták az orvosi gyakorlatukban. Bevonták az összetett gyógyító összetételekbe a kakukkfüvet, melyeknek alapját a méz, az ecet, az olajok vagy borok, zeller, petrezselyem,  menta, valeriána, izsóp, és asa-fetid és fokhagyma képezték.

A modern orvosok szintén elismerik a kakukkfű hasznát. És állítják, hogy segít önbizalmat nyerni a labilis embereknek, erőt ad és elősegíti a látás megőrzését..

  1. OREGÁNÓ

Az oregánó egy enyhe görcsoldó, képes enyhíteni sok fájdalmat. Jól megbirkózik az oregánó a fejfájással, az izomfájdalmakkal és a görcsökkel. Az oregánó olajat a hát dörzsölésére alkalmazzák reuma és radikulit esetében, ízületi fájdalmak során.

  1. MENTA

A mentán, minden mellett, a gyomor betegségek kezelésére is használják (görcsök esetében), puffadás, hasmenés, hányinger és hányás esetében, valamint epehajtó szer minőségében is – ha kövek vannak az epehólyagban, és mint fájdalomcsillapító, máj-kólika esetében.

  1. BAZSALIKOM

A bazsalikom eugenol antioxidánst tartalmaz, amely megvédi a szivet a szabad radikálok káros hatásaitól. Az eugenol az egyik összetevője a bazsalikom illóolajoknak és elősegíti a koleszterin szint csökkenését a vérben.

A növényeket lehet otthon növeszteni, hogy majd illatos és egészséges teát készítsünk belőlük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük