Örökké fiatal – felejtsd el ezt a 4 dolgot!

825

Örökké fiatal – felejtsd el ezt a 4 dolgot!

Négy káros szokás, amely hátrányosan befolyásolja a megjelenést, ha hiszünk a legfrissebb tudományos jelentéseknek

A földön élő nők több, mint 20%-a még 30 éves koruk előtt ősz hajszálakat vesznek észre magukon. És, bár ez nem minősül az öregedés első jelének, erősen kihat a pszichikára, egyszóval, ugyan úgy, mint az első ráncok megjelenése a szemek körül. Nem sokan gondolkoznak el azon,  hogy egyes   «ártatlan» szokások felgyorsítják biológiai óránkat, s emellett, azősz hajszálaktól éltérően, sokkal gyakrabban maradnak figyelmen kívül. Az intenzív barnuláson kívül (a fényöregedés fő szuper-aktivátora), van néhány alapvető momentum, amelyet meg kell jegyezni, ha nem szeretne idő előtt kozmetológushoz menni az örök fiatalság valamilyen csoda elixírjéért.

ÜLŐ ÉLETMÓD

A Kaliforniai Egyetem tudósai közzé tettek egy cikket az American Journal of Epidemiology lapban, amely annak van szentelve, hogy a mozgásszegény életmód gyorsítja a sejtek öregedését. Emellett, ez a «sebesség» lenyűgöző — azok a nők, akik 8-10  órát töltenek ülve (például, a számítógép előtt) 9 évvel idősebbnek nézhetnek ki biológiai koruknál! De nem érdemes idő előtt pánikolni, elég egy  30 perces séta naponta és öt lépcsősoron való felemelkedés ahhoz, hogy elsimítsuk a nyomasztó hatást.

OKOSTELEFONOK HASZNÁLATA

A bőr idő előtti öregedésének egyik oka – az okostelefonok és mobilkészülékek, amelyeket mindennapos szinten használunk. A telefonok és számítógépek képernyőinek kék fénye korai fényöregedéshez vezet – a kollagén lebomlásához. Innen erednek a ránchálók az arcon és a pigmens foltok is.  Ezen kívül egy másik gadget-mellékhatás — az arc körvonalainak megereszkedése, és a nyakterület  petyhüdttebbsége az okostelefonok használóinak  77%-ánál. Ez azért történik, mert sok időt töltünk elmerülve az üzentküldőkben és szociális hálózatokban lefelé eresztett fejjel.

ALKOHOL

Érdemes emlékeztetni mindenkit arra, hogy a gyakori alkoholfogyasztés akár külsejére is káros hatással lehet – főként a bőrre és a hajra hat ártalmasan. Míg a 20+ életkorban az immunrendszer eléggé gyorsan helyreáll, és nem tapasztaljuk a másnaposság vizuális következményeit, akkor  30+ és 40+ éves korban nehézkesen fogják Önt megmenteni a gyorsan reagáló hidratáló pakolások.  Ismeretes, hogy a túlzott alkoholfogyasztás a középkorúaknál elősegíti a progresszáló  memóriavesztést. Igen, vitathatatlan, hogy számos kutatás azt bizonyítja, hogy egyes  italok — mondjuk, a vörös bor — mérsékelt mennyiségben számos előnnyel rendelkezik a szervezet számára, közte a szív- és idegrendszer számára is.  Azonban bizonyított tudományos tény — azok az emberek akik egy korty alkoholt sem isznak ritkábban szenvednek narancsbőrtől és hosszabb ideig megőrzik bőrük nedvességének magas százalékát.

BÁNAT

A Steelcase társaság globális felmérése  12 000 dolgozó önkéntes részvételével az egész világból bebizonyította, hogy a nők túlnyomó többsége nehézségeket tapasztal a figyelem koncentrációjával és kolosszális stressz megterheléseket él át. Ez ahhoz vezet, hogy Ön állandóan fáradtnak érzi magát, elveszti a személyes motivációját és ennek következményeként sokkal korábban kezd el öregedni. Hogyan viduljunk és fel és érezzük magunkat boldognak? «Vegyen magának egy háziállatot!» — jelentik ki a New Yorki medikusok. Véleményük szerint, a macskatulajdonosoknak alacsonyabb a szív- és érrendszeri betegségek küszöbe, a kutyatulajdonosoknak – magas szintű a jólétük és könnyebben állnak hozzá az élethez, azok pedig akik tengeri malacot vagy nyulat tartanak – javítják a kommunikációs készségeiket. A pozitív hangulat vagy a pszichológiai feltöltődés egy feszült nap után, a legjobb módon mutatkozik meg bőrünk rugalmasságán és tónusán.

Ha már nem vagy 20 éves, számos megfiatalodási módszer létezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük