Okos tanácsok az osteoarthritis és a nyaki fájdalom kezeléséhez

894

Kedves hölgyek, sok időt töltenek a számítógép előtt, mozgásszegény életmódot folytatnak? Akkor bizonyára ismerős Önöknek a sajgó vagy éles fájdalom a nyaki részben, a derék táján vagy az egész hátban. Hogyan lehet gyorsan és könnyedén megszabadulni a kellemetlenségtől? Összegyűjtöttük bloggunkban a legjobb tanácsokat az  osteochondrosis kezeléséhez és a fájdalom megszüntetéséhez a gerinc nyaki részében.

Általában, a hosszas és koncentrált munka  közben a nyak önkéntelenül is előrehajlik. Ennek eredménye – az izmok meg vannak feszülve, a vérkeringés romlik, az izmok egy része elveszíti a tónusát, elnyúlik.

Még egy veszélyes pillanat – az izmok annyira hozzászoknak ehhez a nem természetes helyzethez, hogy egyre nehezebbé válik ellazítani őket. Az esztétikailag nem vonzó kinézet mellett, a helytelen helyzetben való ülés szokása káros következményekkel is járhat az egészség számára. Hiszen nem szeretne a nyaki rész arthritisének kezelésével foglalkozni, ugye?

Nos, mit kell tenni ahhoz, hogy biztosítsuk a kiváló közérzetet és a nyak egészséget? Máris elmeséljük!

Egysezrű gyakorlatok a nyaki rész arthritisének kezeléséhez

Ahhoz, hogy elkerüljük a porckorong sérv kialakulását, az idegvégsődések becsípődését vagy más szövődményeket, emlékezni kell a nyaki izmok rendszeres edzésére.

Egyes gyakorlatok nagyon egysezrűek, akár az irodában a mukahelyén is elvégezhetőek, vagy a volánnál is. Vannak olyan gyakorlatok is, amelyekhez szüksége lesz egy puha labdára, egy szőnyegre, expanderre. Ezeket érdemes nyugodt otthoni környezetben vagy az edzőteremben végezni.

Ha van sérve, idegbecsípődése és éles fájdalmak is jelen van a nyaki részben, akkor az adott gyakorlatokat ellenjavalt végezni az orvossal való konzultálás nélkül!

Gyakorlatok az osteochondrosis  kezeléséhez labda segítségével

Ha nincs speciális masszírozó labdája, amelyet bármelyik szaküzletben meg lehet vásárolni, akkor használjon egy teniszlabdát.

 • Feküdjön a hátára és tegye a nyaki egyik oldalára a labdát. Eressze le az állát a mellkasa irányába. Tíz ismétlés után a labdát helyezze át a nyaka másik oldalára és ismételje meg a gyakorlatot.
 • Görgesse a labdát fel/le a feszültség levételéhez az izmokban.

Fontos! Ne görgesse a labdát a nyaka középső részén a gerince mentén! Mozgassa a tárgyat az oldalakon!

Gyakorlat az izmok nyújtásához

Nem titok, hogy a sport – a kiváló közérzet záloga. Az ízületek kezelésekor érdemes nagyon óvatosnak lenni a megterhelésekkel, hogy ne rontsunk a helyzeten. A nyújtás – kíméletes módszer a jó forma fenntartásához a legyengült csontok mellett, hiszen erősödnek az izmok és megkönnyítik a megterhelést a gerincre. Ezek a gyakorlatok aktuálisak a csontfájdalmak kezelésének esetében, amivel ellazítják a testet, javítják a véráramlást.

Rendszeresen végezve a nyújtási gyakorlatokat, meg fog feledkezni a fájdalomról.

 • Álljon meg egyenesen. Az egyik kezét helyezze a tarkójára, a másikat az állára. Támaszkodjon állával lefelé, felfelé irányítva a tarkóját.
 • Nyújtani a nyakat lehet ülve is. Támaszkodjon háttal a falnak, a tarkóját rögzítse a hátánál, az állát pedig eressze le a mellkasához. Maradjon ilyen helyzetben 10 másodpercig.
 • Ülve, húzza magát a tarkójával felfelé, maradjon ilyen helyzetben 10 másodpercig, végezzen néhány ismétlést.
 • Húzza a nyakát oldalra, rögzítse ilyen helyzetben 10 másodpercig

Befejezés

A problémás zónáktól függően kell kiválasztani a megelőzési gimnasztikát és a megterhelések típusait. Például, ha a térdfájdalmak kezelését kell elvégeznie, akkor semmilyen esetben sem szabad nehezet emelni és erőedzéseket sem szabad végezni. Ami a nyakat illeti, itt a legfontosabb – állandó mozgás a megterhelések fokozatos növelésével. Ne próbálja  már az első edzésen elvégezni a maximum gyakorlatot. Rosszulléten kívül semmi mást nem fog érezni a következő napon..

Hallgasson teste igényeire,és százszorosan meg fogja hálálni!

Mije fáj a legjobban a munkanap végén?

Betöltés ... Betöltés ...

3 hozzászólás


 1. // Válasz

  Mindenem fáj egy napos számítógépes munka után – a nyakam, a hátam, a szemeim! A sport mellett ügyelni kell a táplálkozásra is!


 2. // Válasz

  lányok, én az Osteoren kenőccsel kenem a nyakamat, és minden elmúlik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük