Nem tudtam, hogy hogyan szabaduljak meg a ráncoktól…

1 131

20 éves koromban a ráncok és az öregedés nem aggasztott. Nem hittem, hogy a tükörből nem egy fiatal hölgy, hanem egy koros asszony fog rám visszanézni.  30 éves koromra elkezdtem apró ráncokat venni észre a szemeim és ajkaim körül. Nem tudtam felfogni, hogy előbb vagy utóbb vennem kellesz egy ránc elleni krémet. Megmondom őszintén, hogy nagy hibát követtem el, hogy nem kezdtem el korábban használni korellenes krémeket, még akkor, amikor csak észrevettem a bőröm öregedésének első jeleit. Igen,  36 éves koromra mély ráncok tulajdonosa lettem az arcomon.

Köszönet hű barátnőmnek – nővéremnek. 6 évvel volt idősebb nálam, ezért korábban szembe került a hasonló kérdésekkel-. Sok hasznos tanácsot kaptam tőle.

De mielőtt még elmesélném, hogyan üzentem hadat a ráncoknak, szeretném felsorolni a fő tényezőket, amelyek a bőr öregedését vonzzák maguk után:

 • genetikai hajlam (nagyon sok függ az örökletességtől);
 • a bőrápolás sajátosságai (súlyosbítottam a helyzetet azzal, hogy meleg vízben mosakodtam, dörzsöltem a bőrömet a törölközővel, néha elfelejtettem felvinni a hidratáló krémet éjszakára, amikor pedig a strandra mentem nem használtam napvédő szereket – mindez rossz viccet játszott velem);
 • ökológia (a városi lakosok számára «hogyan lehet megszabadulni a ráncoktól?» kérdés sokkal korábban merül fel a szennyezett levegő miatt);
 • életmód és életritmus (zsíros ételek fogyasztása, sportolás hiánya, kevés alvás);
 • káros szokások megléte;
 • stressz (a negatív pszichológiai állapot károsan hat az egészségünkre és a fiatalságunkra).

Azt tudom mondani, hogy minden pontban ki tudom emelni az okokat az én életemben is. Hiszen mindenkinél előfordul a depressziós állapot és néha egy kis szeszes italt is megengedünk magunknak.

A liftinget egyedül is el lehet végezni!

Nos, úgy döntöttem, hogy kerüljön bármibe is, de megtudom, hogyan lehet megszabadulni a homlokráncoktól. Természetesen, először is lecseréltem a káros ételeket zöldségekre és gyümölcsökre, összeállítottam egy kisebb diétát magamnak  – semmilyen sütemények éjszakára, elkezdtem mindig magammal hordani egy kis üveg vizet, a szendvicsekkel való beharapás helyett pedig gyümölcsleveket ittam és almát ettem.

Szintén érdemes volt odafigyelni az ápolási procedúrákra. Szalonokra nincs időm, ezért megérdeklődtem a nővéremnél, hogyan küzd az öregedéssel. Elmesélt nekem néhány egyszerű szabályt:

 • teljes étékű alvás;
 • több pozitív és mosoly;
 • hideg vízzel való mosdás + pakolások éjszakára;
 • sport;
 • minden hétvégén kiutazni a természetbe a város túlra;
 • alapos bőrtisztítás naponta kétszer;
 • jó minőségű kozmetikumok használata + lifting krém megvásárlása.

Jó minőségű ránc elleni krém és jó hangulat az öregség ellenségei!

Megjegyzem, hogy akár a víz minősége is, amelyek mosakodunk, nagy jelentőséggel bír. Sok  hollywoodi sztár részesíti előnyben a smink eltávolítását természetes kozmetikai olajok segítségével, a mosakodást pedig hideg folyadékkal vagy ásványvízzel végzik. Én igyekeztem maximálisan betartani ezeket az egyszerű szabályokat.

Bátran állíthatom, hogy erőfeszítéseim hamarabb meghozták az eredményt, mint vártam. Nem tudom, hogy melyik tényező lett a döntő – a táplálkozás, az alvás, a sport vagy a kozmetikumok- De az is lehet, hogy mind együttesen, de észrevettem, hogy sokkal kevesebb ráncom van. És ennek nagyon örültem!

És még egy – nem olyan nehéz, megakadályozni az öregedést, mint eltávolítani a ráncokat, amelyek már megvannak. Ezért, kedves hölgyek, nagyon ajánlom, hogy 20-25 éves korban gondolkozzanak el a jövőjükről és kezdjenek el foglalkozni magukkal!

Mindennek jelentősége van – az ágyneműnek is (a természetes szálak lehetővé teszik, hogy a bőr lélegezzen), és az érzelmeknek is (stressz közben  ráncoljuk az arcunkat és gyorsabban öregszünk, örülve és mosolyogva pedig – szemlátomásra szinte kivirítunk), a dekoratív kozmetikumoknak is (nem szabad spórolni az alapozó krémen– az arcod meg fogja neked köszönni)…

Természetesen, napjainkban a szalonokban számos lifting procedúra van – betekerések, pilling, ínjekciók … De minden az Ön kezében van! Akár otthoni körülmények között is fantasztikusan fiatalnak lehet kinézni!

Holnap születésnapom van. 37 éves leszek. Tetszik a tükörképem, bár egyáltalán nem fiatal lány néz onnan vissza rám

Én nem félek megöregedni, hiszen tudom – a fiatalságom az én kezemben van!

5 hozzászólás


 1. // Válasz

  valóban nagyon sok függ az örökletességtől! Nálam mindenki kis növésű, ezért fiatalabbnak nézünk ki a korunknál)) tehát igyekezz bármennyire is, ha eljön az öregedés ideje – a ráncoktól nem fognak sehova sem eltűnni!


 2. // Válasz

  Hogyan válasszam ki a ránc elleni krémet? Mér vagy 40 márkát kipróbáltam… de egyik sem az, ami kell, vagy összehúzza az arcbőrömet, vagy hámlik, vagy egyáltalán nincs semmilyen hatás. A bőpröm száraz, 54 éves vagyok… яés egyszerűen el vagyok keseredve!


  1. // Válasz

   Gyakorlatilag minden korellenes krém száraz bőrre van megalkotva… Nem tudom, hogy mi lehet a gond.


 3. // Válasz

  Sziasztok! A hideg mosakodás – az ami kell! Azonnal élénkebbnek érzed magad, a bőr pedig simává válik! Több éve alkalmazom)))))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük