Nem szabad rosszat gondolni és mondani a férjünkről – okok és következmények 

840

A férj iránti tiszteletlenségnek magas az ára

Valahogy az interneten rátaláltam ezekre a szavakra: „Ahogyan vélekedik egy nő a férfjéről, olyanná válik. Furcsa dolog, de mindig így van. És ez ellen nem lehet tenni. Mint valami titok, értik?

A nő erő annyira erős, annyira hatásosan hat, hogy ez ellen nem lehet tenni. Ha egy nő senkinek tart téged, akkor senkivé válsz. Borzalmas erő, romboló. A másik oldalról, ha egy nő úgy gondolja:: „Nagyon jó. Nekem kell ez a férfi. Ez az én emberem», — azonnal megváltozik, szinte kivirul”. Oleg Torszunov.
Én is elgondolkoztam. Sokáig törtem  a fejem, egyes pillanatokra visszaemlékeztem az életemből. Most pedig úgy döntöttem, hogy megosztom Önökkel a gondolataimat:
egy vesztes,
nem lehet benne megbízni,
semmire sem képes,
semmi sem sikerül neki,
jobbat érdemlek,
meg kell változnia,
sok hibája van.
ez a lista végtelen lehet, ha nem állunk le időben. Ezt a listát állandóan megosztjuk a baréátnőinkkel, vagy folyamatosan ezen gondolkozunk.
Miért csináljuk ezt?

— Úgy tűnik nekünk, hogy meg tudjuk változtatni, és akkor azonnal meg fog változni az életünk, és jók, kedvesek, gyöngédek leszünk. De előbb hagyja abba a számítógépes játékokat, kezdjen el annyit keresni, amennyit én akarok, hívjon meg valahova, ajándékozzon nekem valamit. Egyszerűen változzon meg.

Csak azért várjuk, hogy férjünk megváltozzon, mert ottragadtunk a gyermekkorunkban és nem akarjuk nézni az életünket és saját magunkat. Ez egy nagyon naiv álom – azt gondolni, hogy ha egy férfi kijavítja a hibáit, akkor boldog leszek. Ha leragadunk egy másik ember hibáin, akkor lehetsőget kapunk, hogy ölbe tett kézzel üljünk és megoldatlanul hagyjuk a problémáinkat.

Mást kibeszélve, nem figyelünk magunkra. Nehezebb és fájdalmasabb a saját hibáinkat és problémáinkat nézni, és, ha őszinték akarunk magunkkal lenni, akkor egyszer úgy is ki kellesz ezeket javítani. Sokkal könnyebb a férjünk hibáinak kijavításával foglalkozni,  panaszkodni másoknak és megkapni a környezet „jóváhagyását”. Én – jó vagyok, ő pedig – rossz.

— Elítélve a férjünket, fölé emelkedünk, jobbnak tartjuk magunkat, mint ő. Nem tudjuk, hogyan kapjunk másként figyelmet tőle. Fölé emelkedve „jóváhagyást” kapunk.

— Tudjuk, hogy nem kell kritizálni a férjünket és rosszat mondani neki,  az internet valamennyi oldala és a folyóiratok erre tanítanak minket. Ha így teszünk elmegy, szeretőt talál magának. Amikor rosszul érezzük magunkat, és valami bántja a lelkünket, ez az utolsó amire gondolni tudunk.  Ki kell eresztenünk a gőzt. Nem tudjuk magunkban tartani ezt és keresünk valakit, akire rá tudjuk zúdítani.

— Panaszkodunk a férjünkre, mivel azt akarjuk, hogy sajnáljanak minket, támogassanak, nem érzünk magunkban felnőtt erőt, nincs mire támaszkodnunk belülről. Nem tudjuk, hogy mit kezdjünk a gyöngeség érzésével. Nem tudjuk, hogyan változtassuk meg önállóan az életünket. Másokra támaszkodunk, annak reményében, hogy majd ők megváltoztatják az életünket. Nagyon naiv és gyermekded elképzelés, igaz?

— Ha panaszkodunk a férjünkre a barátnőinknak vagy az édesanyánknak, igyekszünk kimenteni magunkat és megszerezni a támogatásukat. Ez egy egyfajta gyermeki önbecsapás.

— Amikor azt mondjuk neki, vagy róla, hogy rossz, tudat alatt bosszút akarunk állni azért,  mert nem tesz minket boldoggá. Ezzel, belülről blokkoljuk az energia továbbítódását a férjünkhöz és nem támogatjuk őt.  «Nem vagy jó — azt kívánom, hogy neked se sikerüljön semmi!». De amikor valóban semmi sem sikerül neki, még  dühösebbek vagyunk és haragszunk rá. Így alakul ki az ördögi kör.
Mihez vezet ez?

— Amikor egy nő rosszat mond vagy rosszat gondol a férjéről, akkor nem tiszteli őt, gondolatban eltávolodik tőle, nem támogatja energetikai szinten. Semmi sem sikerül neki, az ügye nem alakulnak túl jól, nem sikerül pénzt keresnie, lazító italokat vásárolgat, és mi persze még jobban meggyőzzük magunkat arról, hogy igazunk van, hogy nem érdemli meg a tiszteletet.  Megint egy ördögi körben találjuk magunkat. Egy férfinak nincs ereje egy ilyen helyzetet megváltoztatni.

— Ha nem állunk le, akkor mindig találni fogunk valamit, amit kritizálni lehet. Ez egy rossz gyakorlat  – rosszat gondolunk, rosszat mondunk a barátnőinknek, az édesanyánknak, és még jobban meggyőzzük magunkat arról, hogy igazunk van, s ezzel romba döntjük a kapcsolatot és saját magunkat is.

— Ez megzavarja az idegrendszert, keménnyé teszi a női szivet, megmérgezzük a lelkünket, negatívumokkal és gonoszsággal piszkoljuk be a testünket. És emellett őrizzük is mindezt és tovább adjuk.

— A negatív gondolatok nagyon sok energiát emésztenek fel. A női részvétel, a női energetika, a női jóváhagyás a férj számára – üzemanyag minden sikerhez. Amikor egy nő rosszat gondol a férjéről, megfosztja a lehetőségtől, hogy jó legyen a feleségéhez.

— A nők, nem tisztelve a férjüket, „példát” mutatnak a gyermekeiknek. Most idézzék fel és válaszoljanak a kérdésre:
Az Ön anyukája tisztelte az apját? Hogyan értette ezt meg? Egyszerűen érezte. A gyermekeknek nem kell ezt elmagyarázni, mindig tudják ezt, és, ha Ön nem tiszteli a férjét:
a gyermekek rosszul tanulnak, így tiltakoznak;
nem hallgatnak önre, durvák és gorombák;
mindent ellenkezőleg csinálnak, rossz társaságba keverednek, káros szokásokat vesznek fel;
nem tudnak a jövőben kapcsolatokat teremteni.

A férj iránti tiszteletlenségnek magas az ára.

— Megvitatva férjét másokkal sok tanácsot fog kapni: «nem illik hozzád», vagy «jobb lenne elválni». Hiszen az ilyen megvitatások közben ön nem hallgat magára és a szívére. Ön idegen embereket hallgat.

— Amikor megvitatja a férjét az édesanyjával, megőrzi a szoros láthatatlan kapcsolatot vele, gyermek marad. A férje ellen cselekszik, összeállva az édesanyjával,  valamilyen módon elárulja a kedvesét. Egy anya mindig megsajnálja a gyermekét, és leszidja azt, aki megbántotta.  De mit érünk el ezzel? Azt, hogy az anyja nem fogja tisztelni a férjét. És aztán helyre kellesz állítania a férje hírnevét és státuszát előtte. Legyen őszinte – ha valóban rossz, hagyja el és éljen az anyjával.

— Megosztja aggodalmait a barátnőjével abban bizakodva, hogy támogatást és jóváhagyást kap tőle,  azonban ezek a részletek hamar tovább jutnak, és közben Önt is felhozzák, és elindult…  Az Ön neve sem marad makulátlan. Érdemes –e ilyesmivel foglalkozni? Vagy naivan azt gondolja,  hogy a barátnője hallgatni fog, mint a sír?

— Amikor rosszat mond a férjéről, jobbnak tartja magát.  Ápolja a büszkeségét. Amikor egy nő rosszat mond a férjéről, megszakítja a láthatatlan kapcsolatot és külön életet kezd el élni. Ebben a pillanatban nincs család. A férj is elkezd külön életet élni. Ön érzi ezt és elkezd kerülő utakat dolgozni ki. Aztán pedig jön a néma kérdés – miért dőlt romba a kapcsolat. Miért váltunk egyszerűen lakótársakká?

— Hibáztatva a férjét, tudat alatt provokálja a „rossz” viselkedését.  Nem is akarjuk, hogy megváltozzon. Akkor kit fogunk hibáztatni?

— Minden rossz gondolat a férjünkről leolvasódik,  hiszen érti, hogy már nem álmai férfija, többé nem jelent semmit az Ön számára, hogy Ön már nem szereti, lefekszik a kanapéra és elkezd bosszút állni.  A kanapén feküdve még sok mindent hall magáról, amit eddig nem tudott, mi pedig azt gondoljuk, hogy ez segít neki abban, hogy új sikerekre törekedjen.

Mit tegyünk?

— Fontos, hogy ne csak abbahagyja azt, hogy rosszat beszél a férjéről, de ne is gondoljon róla rosszat.  Még, ha nem is ad hangot a gondolatainak, akkor is ki fognak hatni a valóságra, ugyan úgy, mint a szavak. Még, ha abba is hagyja a panaszkodást a férjére, de továbbra is úgy fog rá gondolni, mint egy vesztesre, nem lesz semmilyen változás, minden úgy marad, mint korábban.

— Mondjon le az ideális partner álmáról. Ez az álom olyan mélyen rejtőzik bennünk, hogy nagyon nehéz lemondani róla. De, az előremozdulás érdekében meg kell tenni, bármilyen nehéz is legyen. Saját magával kellesz kezdeni. Valamiért ilyen az élet. Sokáig lehet küzdeni azért, hogy megváltoztassunk valakit, de érdemes kicsit alább hagyni ezzel az ötlettel, és javulni fog a kedve, és elkezd megváltozni a környezete, mintha csak varázslat történne.
Az ideálra történő vágyakozás – tudat alatt egy tökéletes szülő iránti vágy. Ez a kívánság arra késztet, hogy egy helyben álljunk és várjuk, hogy a sült galamb a szánkba repüljön. Hogy gondolja, meg fog jelenni a tökéletes férfi? Mondjon le a várakozásairól annak vonatkozásában, hogy milyennek is kell lennie egy tökéletes partnernek, mit kell tennie, mennyit kell keresnie. Ezek a vágyakozások a fájdalmon és a csalódáson kívül mást nem hoznak.

— Amikor abbahagyja azt, hogy rosszat beszél a férjéről, megválik az ötlettől, hogy megváltoztassa. Tehát, elfogadja olyannak, amilyen. Meg kell értenie, hogy  a férfiak feladata közzé tartozik a változékonyság. A férj — nem gyurma. A nőknek kell változniuk. Fejleszteni az olyan tulajdonságokat, mint a rugalmasság és a puhaság.

— Soha ne beszélje ki a férjét a barátnőivel, mert csak az Ön szemével látják a helyzetet, csak az  Ön érdekeiből indulnak ki. Nem tudják meglátni az igazi képet és helyes tanácsot adni. Tanácsuk eleve helytelen. Akkor miért kérne tanácsot?

— Emlékezzen arra, hogy egy nő, aki kibeszéli barátnőivel a férjét  – olyan, mint egy gyermek. Ahelyett, hogy a női energiát  a férjére irányítaná, a beszélgetésekre vele, a barátnőire árasztja.

— Ha rosszat gondol a férjéről ,akkor ez egy jel kell , hogy legyen, hogy van valami Önben és az életében, amire nem akar odafigyelni.

«Minden, amit észre veszünk másban, megvan bennünk is. Az ami bennünk van legbelül, kivűlről látjuk. Minden, amit másra tekintve VISSZAHANGZIK AZ ÉRZÉSEINKBEN, megvan az energiánkban. Az első lépés a változáshoz — magunkra irányítani a tekintetünket».

— Kezdje el követni a gondolatait. Amint elkezd rosszat gondolni a férjéről, azt jelenti, hogy rosszul érzi magát, megengedte, hogy valamilyen negatív gondolatok beférkőzzenek Önbe és ezért el akarja hárítani a felelősséget a boldogtalansága miatt őrá.

Jegyezze meg ezeket a pillanatokat és akaraterejével tartóztassa magát a felelősség elhárításától. Hány éves? Ideje felnőni.
— Ne legyen áldozat.
— Tanulja meg tisztelni a férjét, és vetítse ki ezt a környezetére, és mások is tisztelni fogják. Kezdje el érezni jelentőségét, ez magabiztosságot és erőt fog neki adni. Sikerének kérdése az idő kérdésévé fog válni.  Amikor egy nő látja a férfi büszkeségeket  – ez hozza létre a férfit, szinte szárnyai nőnek, beköszönt hozzá a szerencse, minden sikerül neki. És soha nem fog a kanapén heverni.

A férfiak nem tudnak boldogságot „termelni”, csak a nőktől tudják megkapni, a szeretetüktől, tiszteletüktől, érdemeik és erényeik elismerésétől.

A tisztelet egy férfi iránt – egy a  nők népszerűségének titkai közül, hiszen szerelmet és örömet sugároznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük