Ne kövesd el ezeket a hibákat, és örökre a tiéd lesz

844

Minden ember hajlams ugyan abba a gödörbe esni. Néha, többször kell zúzódást szerezni ahhoz, hogy elbecsülhetetlen értékű tapasztalatokat szerezzünk. Nem kerülik el a végzetes kalandokat  a szépséges hölgyek sem. A nő hibái – az ő személyes hibái, csakis őneki kell kijavítania. Azonban a pszichológusok észrevették, hogy a hölgyek többsége pszichológiai téren hasonlít egymásra és  hasonló hibákat követ el. Íme a hölgyek 5 legelterjedtebb hibája.

Állandó kioktatás

A szebbik nem képviselői születésüktől fogva rendelkeznek az anyai ösztönökkel. A nőknek ne adj enni, hadd hogy kioktassanak. Azonban az esetek többségében ezek a kioktatgatások teljesen haszontalanok. A nők hajlamosak eltúlozni az eseményeket:  a férj mindössze csak elfelejtett kenyeret venni, és már érik is a hatalmas veszekedés. Minden esetben úgy tűnik a hölgyeknek, hogy  mindenttudóak. «Hagyd, én majd megmutatom hogy kell!» — a szépségek egyki kedvenc kifejezése. Felismeri benne feleségét? Valakinek sűrgősen el kell kezdenie megszeliditeni a nyugtalan természetet.

Szépség – csak hat látják

Vegyük példaként  a muzulmán nőket. Kizárólag burkában jelennek meg a közösségekben. A szépséget nyitott arccal és fejfedő nélkül csak a törvényes férje láthatja. A kedvesük számára a hölgyek szépítkeznek, társaságban azonban igyekeznek szerények lenni. Ha visszatérünk más országok valóságaiba, a helyzet épp ellenkező lesz. A hölgyek nem egy órán keresztül készülnek munkába, sétálni, vagy egy összejövetelre a barátikkal, sminkeli magukat és frizurát csinálnak, alaposan kiválasztják az öltözéket. Otthon pedig a szépség megengedheti magának, hogy ellazuljon, fürdőköntösben járjon és egy pakolással az arcán. És amikor otthon a férj… nem csoda, hogy a világban ennyire ki van élezve a válások kérdése.

Egyoldalú prioritások

A ifjúság vége felé a nőknél elkezdődik az életfontosságú döntések meghozatalának időszaka. Ebben a pillanatban a fiatal személynek meg kell határoznia, hogy milyen jővőt lát magának. A szebbik nem képviselőinek fő problémája – kategórikus választás. Egy nő sorsa összetett, mivel kombinálnia kell magában néhány szerepet egyszerre – anya, feleség és üzletasszony. Egyes hölgyek nem értik ezt, és annál a variációnál maradnak, amelyik előnyösebbnek tűnik a számukra.

Az a nő, amelyik úgy dönt, hogy háziasszony lesz és a családjának szenteli az életét, megfosztja magát az önmegvalósítás lehetőségétől.  A gyermekek felnőnek, a férjek elmerülnek a munkájukban, és a családi fészek egykor boldog őrzője egyedül marad, teljesen elkeseredve. Most a másik helyzet: a hölgy úgy dönt, hogy a karrierjének szenteli az életét. Az elején minden kitűnőnek tűnik. Pénzt keres, szaktudása nő, új lehetőségek nyílnak előtte. Néhány évtized múlva a nő körbenéz és rájön, hogy egyedül van.  A barátnői férjhez mentek, egykori szeretői is családot alapítottak. Mint látják, mindkét variációban a finálé egyformán siralmas.

Gyermekes szeszélyek a kapcsolatban

Az ifjú korban kezdett romantikus kapcsolatok mindig gyökeresen eltérnek a felnőttek románcitól és azokétól, akik átmentek már az emberek értékeinek átértékelésén. Sajnos, nem minden hölgy érti ezt. Sok nő, korától függetlenül, folytatja a serdülő kori játszadozásokat, ok nélkül haragudva párjára, hatalmas veszekedéseket csapva és állandóan csak utalgatva.  Figyelve a kedves hölgy viselkedését, a férfi  elképed. Általában, az ilyen nem illő viselkedés a nő részéről a romantikus kapcsolat megszakításához vezet. Elveszítve soros partnerjét, egy nő elkezd gondolkozni saját hibáin, fokozatosan elérve a belső előrehaladást.

Nem tudják támogatni a partnerüket

Megszokott, hogy a szebbik nem képviselőit kicsit materialista lényeknek tartják. Szolid, jól kereső párt keresnek, hogy ne szenvedjenek hiányt semmiben. Valójában, a vélemény nem teljesen korrekten van megfogalmazva.  A nők kényelmet keresnek egy férfiban, lehetőséget, hogy meg legyenek védve és támogatásra vágynak. Innen alakul ki a szép hölgyek soros hibája. Hibáztatva a partnert valamennyi bűn elkövetésében, a nők eljutnak ahhoz a gondolathoz, hogy ő – nem az az egyetlen. Mondjuk, hogy keveset keres, nincs perspektívája, és az eszével sem ragyog. Most pedig itt van egy hatalmas tény: egy férfi elérhet bármit, ha egy megfelelő nő van mellette.  Egy nőtől maximális támogatásra van szükség, és hitre a partnerében. Ha minden nap azt fogja ismételgetni párjának, hogy egy senki, akkor nem fog csoda történni. Tanulj meg független  lenni egy férfitől erkölcsi és anyagi téren is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük