Ne fuss az egészség után kárt okozva magadnak – hogyan legyünk “szuperek” diéták és edzések nélkül 

821

A legtiszteletre méltóbb táplálkozási szakértők tanításai szerint eszünk és rendszeresen sportolunk. Valószínű, hogy úgy tűnik Önöknek, hogy valóban egészségesek. Készen állunk, hogy vitába szálljunk Önökkel és bemutatjuk azt a 9 főbb hibát, amelyet elkövetnek az egészséges életmód kedvelői.

Kényszeríteni magunkat megszeretni az egészséges ételeket  

Nagyon fontos, hogy amikor áttér az egészséges étrendre, megtalálja azokat a termékeket és kombinációikat, amelyek valóban tetszeni fognak Önnek. Az egészséges életmód azért  egészséges életmód, nem pedig rövid ideig tartó diétázás, mert át kell tekinteni az étkezési szokásokat. Ha nem szereti a hajdina kását,  egyen rizst, ha nem szereti a paradicsomot, vásároljon paprikát – mindig van választás és alternatíva, nem érdemes megállni egy valamin és annál is inkább, feltétel nélkül követni a táplálkozás szakértők tanácsait.  Végtére is, az élet nem élet élvezet nélkül, az állandó korlátozások és kényszerítések pedig  kudarchoz fognak vezetni, ez biztos.

Túl sok vizet inni 

A hagyományos két liter naponta – ez  csak egy átlagos mennyiségű folyadék szükséglet az ember egészsége számára. Inkább azt mondanánk erre, hogy ez valami olyasmi, mint «az átlag hőmérséklet a kórházban»: az egyik betegnek magas láza van, a másikat pedig folyton  a hideg rázza. Ebben az esetben ahhoz, hogy megértsük, hogy mennyi folyadékra van szüksége a szervezetünknek el kellesz menni egy kivizsgálásra egy orvoshoz és  tanácsot kellesz kérni egy táplálkozás szakértőtől. Egyszóval, a túlzott vízfogyasztás különböző szövődményekhez vezethet  a szervezet munkájában egészében véve és közte a  húgyúti rendszeréhez is.

Úgy vásárolni termékeket, hogy csak a kalória tartalomra figyelünk  

Ez azért helytelen dolog, mert az alacsony zsírtartalom és kalóriatartalom nem mindig garantálja, hogy a termék helyes és egészséges lesz.

Ignorálni a stresszt 

Ehet Ön csak hajdina kását és zöldség turmixokat, de ez nem fog segíteni abban, hogy egészségessé váljon, ha egész nap csak idegeskedik és mindenért csak aggodalmaskodik. A fölös kilók, az álmatlanság, az emésztési problémák –  ez csak egy kis része azoknak a betegségeknek, amelyek amelyek a túlzottan idegeskedő emberekre várnak. Javasoljuk, hogy hetente egyszer foglalkozzon ellazító jógával, amely segít levenni a feszültséget, a fizikait és az idegit is.

A «nincs fájdalom, nincs eredmény» elv szerint élni 

Az izomfájdalom nem mindig mutatja az edzés eredményességét. Gyakran arról beszél, hogy sérüléseket kapott az ember, nem végzett nyújtási gyakorlatokat az edzés előtt és a túlzott megterhelésről is árulkodhat – ezek közül egyik sem vezet a hőn áhított célhoz. Ügyeljen szervezete jelzéseire, és tudjon időben megállni.

Multivitaminokat szedni 

A multivitaminok megtöltik a szervezetet egyszerre minden elemmel, míg nem mindig van szüksége az egész ábc-re.  A legjobb variáció  – konzultálni egy orvossal és azokat a vitaminokat szedni, amelyek kiegészítő forrásaira szüksége van a szervezetnek. A többit jobb természetes úton bejuttatni a szervezetbe az ételek segítségével. A zöldségek, a gyümölcsök és halfélék biztosan nem fognak túladagolást okozni.

Nem szegni meg a szabályokat 

Ne felejtse el kényeztetni magát, még akkor sem, ha nagyon szigorú diétán van. Amely minden gyöngeséget kizár. A hosszas korlátozások és a megtartózkodások, hogy kényeztesse magát egy kis darab csokoládéval  stresszhez és idegességhez fognak vezetni. Mi pedig már tudjuk, hogy ez mivel jár (lásd feljebb).

A soványságot az egészség szinonimájának tartani 

Úgy tűnhetne, hogy a divat a természetes soványságra már elmúlt és mindenki megértette, hogy az éhezés és a nem arányos kis testsúly – helytelen és káros, azonban sokan folytatják a helytelen életvitelt, meggondolatlan diétákkal és szigorú korlátozásokkal kínozva magukat.

Nem aludni eleget 

15 perccel korábban kelni a reggeli torna érdekében – jó dolog, azonban, ha áldozatként az alvását hozza fel a foglalkozások érdekében, akkor sajnos, nem fog dicséretet kapni.  Az izmoknak pihenésre és helyreállásra van szükségük, az egészséges alvás pedig az, ami segít levenni a feszültséget és a fáradságot.

Te is elkövethetsz egy teljes sor hibát a fogaiddal, amelyeket nem is sejtesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük