Munkamániások – érte és ellene

903

Ha észrevetted, hogy minden gondolatot kizárólag a munkával van elfoglalva, otthon, vendégségben, üdülés közben nem tud elvonni a figyelmedet a munkáról, azt jelenti, hogy  munkamániás vagy. Ha egy nő megfeledkezik arról, hogy a munka nem a legfontosabb az életben,  akkor egyszerűen elfecséreli az életét. Nem fog családot alapítani, kihagy számos lehetőséget az életben és elszalaszt maga körül minden fantasztikusat és érdekeset. Munkamániásnak lenni káros az egészségre nézve, meg kell tanulni időben megállni és kihelyezni a fontos prioritásokat.

Hogyan szabaduljunk meg a munkamániától? El kell dönteni, hogy miért éled az életedet. Meg kell találni a megfelelő időt és el kell gondolkozni, hogy miért is dolgozol, hogyan képzeled el az életedet tíz, húsz év múlva. Lesz-e szerető férjed, gyermekeid, barátaid, kedvenc kutyád, hobbid? Nem szabad lemondani mindenről a karrier érdekében.

Meg kell tanulni kiszámítani az erődet, csak annyi munkát szabad vállalni, amennyit el lehet végezni egy nap alatt. A munkanap végén hazatérve, igyekezni kell átkapcsolódni más dolgokra. Nem vagy robot, nem muszáj mindent tökéletesen csinálni, elegendő, ha minőségteljesen végzed a munkádat.  Nem szabad megfeledkezni az egészségről sem, látogatni kell a fogorvost, masszőrt, nőgyógyászt és más orvosokat az egészségi állapot megfelelő fenntartásához. A hobbi elvonhatja a figyelmedet a munkáról és felkeltheti az érdeklődésedet valami új iránt. Igyekezni kell kitalálni magadnak egy hobbit, ez lehet valamilyen kézi munka, főzés, növény termesztés, vagy valami más is akár. Hagyj időt a határidő naplódban a kulturális pihenésre, a családtagokkal való beszélgetésekre, a barátokkal való találkozásokra.

Emlékezz, hogy egy nő életében a legfontosabbak, a gyermekei. A gyermeke nagyon gyorsan nőnek, észre sem veszed, és már nincs szükségük mesékre, hintákra és játékokra. Nagyon gyorsan teljesen önállóak lesznek. Azonban, ha minden idődet a munkádnak szenteled, akkor amikor felnőnek, idegenek lesztek egymásnak. És ez semmilyen karrier sikerek nem fogják tudni kijavítani. Kivétel nélkül minden nő megérdemli a szerelmet, de csak azzal a feltétellel, hogy van ideje rá. Egy férfi nem fogja akarni összekötni az életét egy olyan nővel, akinek nincs rá ideje, ha pedig férfi már van, akkor esélyes, hogy minél hamarabb ott fogja majd akarni hagyni a hölgyet, aki elhanyagolja őt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük