Modern szakítás: 5 ok, hogy véget vessen a kapcsolatának

864

Sokan állnak hozzá úgy egy kapcsolat befejeződéséhez, mint egy vereséghez, mintha csak elismernék a saját hozzá nem értésüket.

Ne féljen elmenni. Az élet rövid.

Ellentétben az ismert viccel, még a legreménytelenebb helyzetből is mindannyiunknak van teljes három kiútja. Az első — megbékélni. Ez egy (sajátos) kiút. A második – megpróbálni megváltoztatni valamit. Ez már jobb.

MONDJA AZT, HOGY «STOP»

És a harmadik. Elmenni és befejezni a kapcsolatot.  Az egyetlen variáció, amikor az első kettő nem működik. Most erről fogunk beszélni.

Amikor megfosztják a személyes jogától

Nem is annyira a féltékenységről van szó, mint inkább (bár ez nem kevés szövetséget rombolt le) a bizalmatlanság és a birtoklási vágy légköréről, amelyet egy túlságosan gyanakvó partner tud létre hozni. Ez egy olyan sezrető, aki megharagszik, maikor Ön találkozni megy az ellenkező nemű barátaival. Egy barátnő, aki megkérdezi, hogy: «Minek neked a pornó?»

Hova mész?Kinek írsz? Miért van leblokkolva a telefonod? Nem bízol bennem? Ó de klassz, erotikus álom. És rólam szólt? Mit jelent az, hogy „nem”?

Nem Ön tehet erről (persze, ha Ön valóban betartja a partnerének tett ígéreteit). Egyszerűen sokan nem állnak készen tudatosítani, hogy minden egyes embernek van saját tere, közte erotikus is.

Ha egy lány megtiltja Önnek, hogy pornót nézzen (vagy más lányokat az utcán), ha a barátja szeme idegesen rángatózik attól, hogy felemlíti a férfi-barátait, lehetséges, hogy egy pornó film (vagy egy jó vibrátor) többet tud nyújtani Önnek, mint ez az ember az ágy másik oldalán.

És, ha a dolog eljutott a levelezéseinek az olvasásához – fusson. Vessen véget az ilyen kapcsolatnak. A továbbiakban minden csak rosszabb lesz.

Amikor szégyent érez és azt, hogy nem tisztelik

Ez a két érzés több kapcsolatot tett tönkre, mint valamennyi megcsalás együttesen véve. Valójában, ez egy banális játék a státusszal.

Amikor a partnere megalázza (a kívánságait, az álmait, a munkáját, a hobbiját vagy a hozzájárulását a családi költségvetés), megalázza a státuszát is a saját, és végeredménykényt az Ön szemében is. Arra készteti Önt, hogy rosszabbul érezze magát, gyöngébben, kevésbé méltóan. Vessen véget egy ilyen kapcsolatnak!

Amikor nem tudnak veszekedni és békülni

Minden pár veszekszik időről időre. Egy veszekedés még nem a világ vége. De, amikor minden egyes vita emelt hangnemben zajlik, amikor Ön, vagy a partnere túlságosan a szívére vesz minden egyes apróságot («Hogy lehet az, hogy neked nem tetszik a „Trónok harca” Hát te… »), és különösen akkor, ha az ilyen összecsapások gyakran fordulnak elő és érthetetlen okokból, érdemes feltenni magának a kérdést: érdemes-e folytatni ezt a kapcsolatot?

Amikor a szex rendszeresen nem elégíti ki

Nem fogom most megvizsgálni azokat a helyzeteket, ahol a partnerek nem tudják megértetni egymással, hogy mit is akarnak valójában. Ez egy külön cikk témája. De mi a helyzet, ha megfelelően álltak hozzá a kérdéshez? Önök beszélgetnek, próbálkoznak, kiutakat keresnek. Mindenki igyekszik, és mindenki szeretné, de nem sikerül. Különböző a ritmusuk, különbözőek az ösztöneik az ágyban. Van ez így.

Akkor ideje mérlegelni minden „előnyt” és „hátrányt». Szeretné ezzel az emberrel tölteni ha nem is az egész életét, de néhány évtizedet? És Ön készen áll arra, hogy ezekben az évtizedekben lemondjon a jó szexről? Készen áll arra, hogy csak a fantáziáiban kapja meg? Színlelje az orgazmust? Készen áll megvitatni a szankcionált szex ötletét „oldalt”?

Ha Ön őszintén, mélyen leásva önmagában azt válaszolja, hogy „igen”, akkor minden rendben van. Ez az Ön választása. Ha nem  lehetséges, hogy jobb véget vetni a jelenlegi kapcsolatnak és megpróbálni valaki mással boldog lenni.

Amikor az egyik gyermeket akar, a másik pedig – nem

Az elején ezt a pontot úgy akartam elnevezni, hogy: „Amikor alapvetően különböző elképzeléseik vannak a jövőről”. De meggondoltam magamat. Ő állandóan utazni akar, én pedig— otthon ülni? Ezzel lehet dolgozni. Ő szeretne egy hatalmas házat a semmi közepén, én pedig szeretnék az események központjában lenni? Valamit ki lehet találni. De a gyermekekkel nem ilyen egyszerű a dolog.

Itt nincsenek kompromisszumok.Nem lehet egy kicsit beleegyezni egy gyermekbe, ugyan úgy, mint nem lehet egy kicsit terhesnek lenni sem. Vagy valaki feláldozza magát, vagy valaki elmegy, és az esetek többségében jobb elmenni és befejezni ezt a kapcsolatot.

A gyermekek  — hatalmas felelősség és hatalmas boldogság. Ráerőltetni ezt a terhet egy olyan emberre, aki nem áll erre készen, ugyan úgy, mint megfosztani ettől a boldogságtól azt, aki erről álmodozik – kegyetlen dolog, és senkit sem szabad ilyen választásra kényszeríteni.

Ezért logikusabb lesz befejezni az ilyen kapcsolatot.

Szedje össze az erejét, hogy befejezze a sikertelen kapcsolat

Egyetlen szövetség sincs arra ítélve, hogy örökké tartson. Ez szomorú dolog, de ilyen a valóság, és ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes keresni és megtalálni a szerelmet.

A probléma az, hogy sokan úgy állnak hozzá a kilépéshez egy kapcsolatból (még az unalmasból és az elavultból is, még a borzasztóan boldogtalanból is), mint egy vereség elszenvedéséhez, mintha elismernék a saját hozzá nem értésüket Az ilyen kapcsolatok évekig is tarthatnak, ez azonban valóban szomorú dolog.

Ne féljen elmenni és megszakítani egy kapcsolatot. Az élet rövid.

Ön hogyan vetett véget a nehéz kapcsolatnak?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük