Mitől félnek a férfiak 20, 30, 40 éves korban?

1 629

Tipikusan férfias félelmeknek valamiért azokat tartják, amelyek kizárólag a szexuális problémákkal állnak kapcsolatban.

Ezek klasszikus triója – a nemi szerv mérete,  merevedési zavar és korai ejakuláció. De ezek a rémálmok bármikor elérhetik a férfiakat, bármilyen korban, és mégis csak jobb ezeket egy szexológussal megvitatni. Az átlagos „kor” félelem – az öregedéstől való félelem – arra késztetheti a férfit, hogy egy meghatározott pillanatban vegyen magának egy belépőt a fitness központba, elmenjen egy táplálkozás szakértőhöz, kozmetológushoz vagy plasztikai sebészhez. De van a félelmeknek még egy, pszichológiai kategóriája,  amelyeknek mindegyike tudat magáról a kapcsolatban, maikor a férfi betölti a  20, 30 vagy 40 éves kort. Érdekes, hogy minden esetben a probléma okának a férfiak a nőket tartják…

20 év: «Férjhez akar menni»

Mi történik? Ön gyakorlatilag már készen áll arra, hogy kiválassza a menyasszonyi ruhát – alaposan kerüli még a legkisebb utalásokat is a hasonló témákra. Hát érthető! Hiszen, ha azt mondjuk, hogy «házasság», akkor általában azt is értjük ez alatt, hogy «felelősség» – a közös életért, a minden havi költségvetésért, a lakáshitelért és hasonlókért… Ezt a felelősséget nem olyan könnyű felvállalni, ha te – egy fiatal szabad ember vagy.

Mit tegyünk? Egyszerűen ne siessen. lehetséges, hogy még egy kicsit jobban meg kell ismerniük egymást ahhoz, hogy tudatos döntést hozzanak. Hagyja, hogy az események sorban kövessék egymást: végtére is, kiderülhet, hogy a «család-gyerek-hitel és minden más» projektet később akarja majd megvalósítani és méghozzá valaki mással, érettebbel, magabiztosabb emberrel.

30 év: «Túlságosan független»

Mi történik? Ön többet keres, mint a párja, vagy magasabb beosztást tölt be – és ez elrontja a kedvét a férfinak. Egy modern nő egyre aktívabb és öneltartóbb lesz – de, függetlenül ettől a pozitív ténytől, sok férfi tudat alatti szinten próbál a domináló hím ideáljára orientálódni, aki «egyedül megold mindent» és «egyedül megcsinál mindent».

A «túlzott» női függetlenségtől való félelem arra készteti a férfit, hogy kételkedjen a saját értékeiben («Minek kellek én neki?»; «Miért fog engemet szeretni és tisztelni?»…) és ez tudathat magáról, amikor eldönti, hogy állandó párt akar és már házasságban él.

Mit tegyünk? Nem kell lemondani az ambíciókról  – ez csak fölösleges áldozat lenne. Egy férfi meg tud küzdeni ezzel a félelemmel, de csak akkor, ha megérti és elhiszi: nem azért vannak együtt, mert egyikük gyönge a másikuk pedig erős, hanem azért, mert tetszenek egymásnak, és ez az Önök döntése. Végtére is, még egy nagyon erős nőnek is időről időre szüksége van a támogatásra.

40 év: «Nehéz a természete»

Mi történik? Kiszámíthatatlan, fényes, excentrikus – a női kép ilyen jellemzői lenyűgözik a férfiakat, máskülönben egyszerűen unatkoznának Ön mellett! Azonban itt is vannak dolgok, amelyek a kortól függnek: minél nagyobb kalandos tapasztalata van a férfinak, annál jobban vágyik a kapcsolatban  a nyugalomra.

Mit tegyünk?Az élénk természetet nem lehet elrejteni a zsebünkben: maradjon olyan, amilyen – megismételhetetlen és egyedi! Annál is inkább, hogy az összetett személyiség azzal is csodálatos, hogy sok különböző vonásból tevődik össze.  Érzékiség, figyelem, gyöngédség, puhaság – ha Ön rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, ne szégyellje őket: az ilyen «összetettség» nagy előnyévé válhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük