Mit jobb eltitkolni a főnöktől – tanácsok egy tökéletes munkatárs számára

855

Vannak dolgok, amelyekről jobb nem tudni. Ma a semmit sem tudó személyében vezetője fog fellépni, akinek a következő dolgokról nem szabad tudnia.

 1. Önkontrol hiánya.

A vezetője ugyan olyan ember, mint Ön, ezért érti, hogy az érzelmi kitörések jellemezhetik még a legkeményebb embereket is. Azonban, annak ellenére, hogy figyelembe vesszük mindezt, érdemes maximális erőfeszítéseket tenni, hogy a vezetőség ne szerezzen tudomást az incidensekről az saját kontrol elvesztése miatt.

 1. Nem tisztelettudó viselkedés az ügyfelekkel és a partnerekkel.

Bármilyen ügy sikere közvetlenül azoktól függ, akikre az ügy irányul. Ha a vezetője megtudja, hogy nem megfelelő módon viselkedett és viselkedik az ügyfelekkel és a partnerekkel, akkor jobbik esetben egy komoly kioktatást kap, mivel a helytelen viselkedés ezekkel az emberekkel egyenes hatással van vezetője sikerének szintjére.

 1. A munkaidő pazarlása a jelen pillanatban nem fontos ügyekre.

Nem üzleti telefonok, a szociális hálózatok látogatása vagy a csevegések a kollégákkal a tegnap esti focimérkőzésről nem a legjobb módon fognak megmutatkozni az ön illetékességén. Természetesen, ésszerű határokon belül lehet ilyesmivel foglalkozni, de minden esetben is az adott információ nem mehet ki az ésszerűség határain.

 1. Unalmas kinézet.

Ha önnek unalmas kinézete van, azt jelenti, hogy nincs mivel foglalkoznia, ha pedig nincs mivel foglalkoznia, akkor miért kellene Önnek pénzt fizetni és várni a tevékenység pozitív növekedését egészében véve az Ön személyében? Gondolom, itt minden érthető.

 1. Lopás.

Első látásra jelentéktelen kár a vezetősége számára, azonban, minden apróságokból tevődik össze. Az Ön véleménye szerint, Ön megérdemli a munkájáért a fizetés mellett ezt az új tollat és noteszt is, azonban a vezetőség oldaláról, Ön az enyves kezű ember jellemzőt érdemli meg. Első alkalommal még megbocsáthatja a kisebb lopást, de ismét tudomást szerezve ilyesmiről, valószínű, hogy el fogja veszíteni a munkahelyét.

 1. Sértegetés.

Ezt nem fogadja el sem a főnöke, sem Ön, sem gyermekei, vagy bárki más, ezért a jelen kérdés nem vitatódik meg.

 1. Panaszkodás a munkára.

A legjobb, amit ebben a helyzetben tenni lehet, megpróbálni szemtől szembe oldani meg ezt a kérdést a vezetőséggel és emellett nagyon őszintének kell lenni. Ez fog segíteni megoldani a problémáját produktív úton és megkapni a várt eredményeket.

 1. Önéletrajz és szolgálati lista.

Dicséretes, ha jó beosztást és szociális státuszt szerez, azonban ez nem lesz elegendő, ha nem fogja beajánlani magát a megfelelő mértékben. Egy dolog elérni egy magas beosztást, másik pedig eleget tenni neki. Önnek kell eldöntenie, hogy fog szerepelni szolgálati listájában és önéletrajzában a jövőben.

 1. Személyes beszélgetések.

Ezeknek a beszélgetéseknek csakis ezen a szinten kell maradniuk, ezért igyekezzen a családjával vagy barátaival történő beszélgetéseket az ebédidőben, vagy szabadidejében megoldani. Nem hiszem, hogy azt szeretné, ha a főnöke tudna a problémáiról vagy örömeiről,  hiszen szerinti Ön mindig csak a munkára kell, hogy gondoljon, a munkaidőben, természetesen.

 1. Szociális hálózatok, alkalmazások és hasonlók.

Hasonló dolgokkal foglalkozva egy úgy tűnhetne unalmas gyűlésen vagy üzleti találkozóm, Ön biztosan csalódást okoz a vezetőségének. Tanúsítson visszafogottságot és mutassa be magát mint értékes és nem közömbös dolgozót munkaterületén.

 1. Italozás.

Egy tisztességes munkahelyen szó sem lehet arról, hogy Ön nem józan állapotban menjen be dolgozni, arról nem is beszélve, hogy iszogasson a munka közben. Hogy hol akar dolgozni, maga dönti el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük