Mit gondolnak a férfiak valójában a sminkről: most őszintén válaszoltak

1 198

 Őszinték leszünk: gondoljanak bármit is, a sminket imádó lányok, továbbra is festeni fogják magukat, azok pedig, akiknek ez nem tetszik, nem fogjá k elkezdeni kenegetni az arcukat. Hogyan viszonyulnak a férfiak a dekoratív kozmetikumokhoz az arcunkon? Elvégeztünk egy közvélemény-kutatást és készen állnuk megosztani az eredményeket.

A férfiak véleménye az alapozókrémről

Kálmán, 31 éves: «Én megtiltanák minden alapozót krémet! A barátnőm nap, mint nap használja őket, és minden alkalommal, amikor a vállamra teszi a fejét vagy hozzáér az arcával az enyémhez, értem, hogy az utálatos nyomok ottmaradnak a pólómon és a bőrömön is. És látnák a telefonját! Tele van zsíros foltokkal! Nem értem, minek kell ez, ha nem forgatásra mész és nem szerepelsz a színpadon».

Tivadar, 40 éves: «Nincs semmi ellenvetésem, ha vizuálisan nem látszik, hogy a hölgy valamit felvitt a bőrére. De olyan ritkán fordul elő: általában, ha egy lány festi magát, az arca és a nyaka a dekoltázzsal különböző színűek. Ennél csak az „csodálatosabb”, amikor a krém sárgás árnyalatot biztosít».

Fülöp, 35 éves: «Én értem, hogy a lányok szeretnék elrejteni minden hiányosságukat a bőrükön és úgy kinézni, mint a reklámokban. Egészségükre, nézni a sima bőrt pattanások és foltok nélkül  kellemes dolog. Csak legyetek szívesek, mossátok le mindezt, maikor hazaértek, egy igazi embert akarok csókolgatni, nem pedig egy babát».

Hogyan értékelik a férfiak a szemöldök sminket

Jakab, 38 éves: «Ha valaki elmagyarázza nekem, hogy miért akarnak a lányok Brezsnyevre hasonlítani, hálás leszek».

Alekszandr, 24 éves: «Az én barátnőm elkezdett járni valamilyen speciális szépségszalonba, ahol valamit kiszednek, igazítanak és festenek. Őszintén szólva semmi értelmét nem látom ennek, de, ha neki tetszik – akkor csak tessék. Én meg voltam elégedve az átlagos szemöldökével is».

Tivadar, 40 éves: «Nem nagyok értek a szemöldök sminkhez, de azt tudom mondani: ha egyszer észrevettem, hogy a szemöldök ki van festve, akkor rosszul van sminkelve és nagyon erősen. És sajnos ezekből a lányokból álla többség».

Férfi nézet a szempillaspirálra és a szemhéjfestékre

Kálmán: «A szemfestés — szép, nekem tetszik. Az egyetlen dolog, amit nem bírok – a lányok még többet és többet akarnak. Új szemhéjfesték, új szempillaspirál, új folyékony szemceruza, vagy még valami. Nekem néha úgy tűnik, hogy ez egy kollekciózás: megveszem, hogy legyen».

Fülöp: «Nincs semmi ellenvetésem a szemek sminkelésével kapcsolatosan, csak ne legyenek növesztett vagy ragasztott szempillák. Ez valójában borzalmas ».

Jakab: «Nem szeretem az élénk szemhéjfestékeket és a zsíros nyilakat, ez nem szép és szinte senkinek sem illik. Azonban a szépen kifestett szemek – nem tudom, hogy hol tanulják ezt – sokkal szebben néznek ki, mint a „naturelle”…».

A férfiak véleménye az ajakfestésről

Alexandr: «A rúzs — férfi átok. A lányok elvileg miattunk festik a szájukat, de minket utasítanak el a csókban, mivel azt mondják, hogy „elrontod a sminket”. De nekünk sem nagyon tetszik az ötlet, hogy összekenjük magunkat ezzel a rúzzsal».

Tivadar: «Alkalomra — nekem tetszik, amikor egy lánynak élénk színű az ajka. Megcsókolni az arcát is lehet. Azonban a szokatlan árnyalatú rúzsok (bézs, lila, narancssárga) – ez nagyon furcsa és nevetséges».

Kálmán: «Nekem úgy tűnik, hogy a rőzsra akkor van szükség, maikor az ajkak nagyon sápadtak. De a lányok többségének semmi szükségük rá: a természet ellenesen piros ajkak néha még ijesztőek is».

A férfiak az arcpirosítóról beszélnek

Fülöp: «Őszintén szólva, soha nem gondolkoztam el az arcpirosítókon. Lehet ,hogy nincsenek éppen divatban?»

Jakab: «Valahogy nem gondolkoztam el ezen. Valószínű, hogy ha túlságosan élénken festik be az arcukat, vagy narancssárgás árnyalattal – borzasztó lesz, de én nem találkoztam ilyennel».

Alexandr: «Nem figyeltem oda erre. Azaz tudom, hogy létezik olyan dolog, mint az arcpirosító, de hogy valahogyan megjegyeztem volna, hogy egy lánynak szépen vagy rosszul van arcpirosítózva az arca – nem jut eszembe».

Mi tetszik a férfiaknak a sminkben?

Ahhoz, hogy a természetes smink, amely a legjobban tetszik a férfiaknak, tökéletesen nézzen ki, megfelelő figyelmet kell fordítani a bőrápolásnak. Hiszen a bőr, a szempillák és az ajkak jó állapota lehetővé teszi kihangsúlyozni az előnyöket, eközben minimális mennyiségű kozmetikumokat használva, és kevés időt fordítva a szépítgetésekre.

Neked mennyi idődbe telik a minden napos smink elkészítése?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük