Mit akarnak valójában a férfiak és a nők a szexben

1 804

A kutatások bizonyítják, hogy mindkét nem képviselői ugyan arról álmodoznak. És a vágyaik nem is annyira extravagánsak.

Az Indiánai Egyetem tudósai úgy döntöttek, hogy kiderítik az emberek valós szexuális vágyait. Ehhez felajánlották a férfiaknak és a nőknek, hogy válasszák ki egy hosszú listából azokat az aktivitásokat, amelyekkel foglalkoztak és amelyek tetszenek nekik.

Mire van szükségük a partnereknek a szexben?

A toplistába bekerültek a maszturbáció és az orális szex, de a legkívánatosabb a gyöngéd szexuális viselkedés lett. A kutatók megcáfolták a véleményt, miszerint a férfiaknak csak vad fantáziáik vannak. Kiderült, hogy tetszik nekik a régi jó vaníliás szex!

Egyes sztereotípiákkal ellentétben, a legvonzóbb a romantikus viselkedés. Ez tartalmazza magában a csókokat a szex közben, az öleléseket, a kellemes szavakat és a romantikus légkört.

Ezek az eredmények egyeznek a korábbi kutatásokkal. Kiderítették, hogy a szexben a lényeg – a közelség és ragaszkodás érzése.

Minek a szex a férfiaknak és a nőknek?

Más kutatások azt is mutatják, hogy az aktív és egészséges szexuális élet elősegíti a boldogságot és az elégedettséget. De csak az utóbbiakban jegyzik meg: ezt a hatást akkor lehet elérni, ha a nemi aktus pozitív érzelmeket hoz.

A fizikai relaxáció mellett a szex erősíti a kapcsolatot a partnerek között. Ezért a néhány órával a szerelmeskedés után mindketten emelt szintű hangulatban lehetnek.

De hagyjuk el egy pillanatra az édes álmok világát. Az indiániai egyetem kutatása kihangsúlyozza az orális szex fontosságát is. Egy közvélemény kutatás, amely Victoria Milan által volt lebonyolítva a házas emberek számára fenntartott társkereső oldalon alátámasztja ezeket az adatokat. Az eredményeknek megfelelően, az orális szex annyira jelentős, hogy ennek hiányában az emberek gyakran döntenek az elválás mellett és a megcsalásnál. Ha pontosabbak akarunk lenni, akkor  65% nőről és 68% férfiról van szó.

Következtetések

A kutatások következtetései szemmel láthatónak tűnhetnek, de így vagy úgy közelebb visznek minket az emberi vágyak megértéséhez. Ne ignorálja őket. És mégjobb — gyakrabban beszéljen a partnerével arról, hogy mit akarnak mindketten. Ez egy kiváló út a szexuális élet javításához és a kapcsolatukéhoz is egészében véve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük