MIRŐLÁRULKODNAK FOTÓI KEDVESÉVEL

819

A fényképek – életünk kiragadott pillanatai. Beszélhetnek arról, amit nem mond el az ember – sok minden nem tudatosíthat magáról.  Nem hiába mondják: «Kívülről jobban látszik». Most képzeljük el, hogy a fotó egy jéghegy.  A vízből csak a csúcsa látszik ki – az, ami tudatosan próbálnak nekünk megmutatni, az esetek többségében – siker, boldogság, kiválóság… De a jéghegy nagyobb része el van rejtve a víz alatt, s még ha a fotó megrendezett is, mégis megláthatjuk a dolgok valós állását. A hollywoodi mosoly mögött láthatóvá válik az agresszió, a szemekben észrevehető a bánat… Különösen a véletlen felvételek informatívak, ezek képesek feltárni a titkokat.

KÖZÖS FOTÓ A PARTNERÉVEL

Figyeljen oda a következő kritériumokra:

 • Milyen távolság van Önök között a felvételen? Valószínű, hogy már halott a «kommunikációs zónákról» – arról a távolságról, amelyre magunkhoz engedünk valakit. Minél közelebbi és kedvesebb nekünk egy ember, annál nagyobb a bizalom, annál kisebb a távolság. Tehát a partnerek közötti pszichológiai közelség és térbeli távolság között egyenes kapcsolat van. A távolság a fényképen megmutatja a pszichológiai közelség és a bizalom fokát.
 • Milyen sok testi kontaktus van Önök között? A testi kontaktus a partnerek közötti bizalomról tanúskodik (a testünkhöz csak azt engedjük közel, aki nem jelent számunkra veszélyt). Valamint – a szexuális vonzerő mértékéről. A szenvedélyt nagyon nehéz hamisítani: lehet hazudni róla szavakban, de a test nem fog hazudni. A számunkra szexuálisan érdekes objektummal maximális testi kontaktusra vágyunk, a testeket szinte mágnesként vonza egymáshoz, a partnerek minden egyes lehetőségnél igyekeznek megérinteni egymást, ölelkőzni…
 • Mindkét partner húzódik egymáshoz? Az igazi szerelem kölcsönös, azonban a valóság olyan, hogy egy kapcsolatban lehet, hogy csak az egyik partner érdekelt, a másik pedig csak reagál az az idegen impulzusra őriánta, azaz «megengedi szeretni magát», ahogy mondani szokták. Az ilyen kapcsolat modell az első partner alacsony önbecsüléséről tanúskodik és a másik nárcizmusáról.
 • Milyen gyakran néznek egymásra a felvételeken? A szerelem az érdeklődés objektumán való fókuszáláshoz vezet, ő – egy figura, minden más – hátter. Ha az érdeklődés a partner iránt őszinte, nem számítással vagy a magány félelmével, a kötelezettséggel diktálódik, akkor a partner gyakran kerül a figyelem fókuszába. Érdekesek a reakciói, az állapota, és így tovább. Gyakran kapja el a kamera a tekinteteiket, amelyek egymásra irányulnak?
 • Milyen gyakran mosolyognak – egymásra, nem pedig a kamerába? Ha a mosoly nem az «etikett» számára készül, akkor az élvezetet és a jólétet fejezi ki. A mosoly arról tanúskodik, hogy a partnerek valóban jó egymással, készen állnak kifejezi és megosztani egymással az örömüket.
 • Milyen gyakran fogják egymás kezét? A tenyér – «a szív szeme». A «tenyér-tenyér» kontaktus a szivek közelségéről tanúskodik, a mély pszichológiai intimitásról, arról, hogy készen áll megnyitni a szívét a partnere számára és elfogadni a szívből jövő ajándékot tőle.
 • Milyen gyakran ölelik meg egymást és hogyan? Az ölelések kapcsolatban állnak a pszichológiai intimitással, az objektum jelentőségével és többszintes szimbolikájuk van. Ez védelem is, birtoklás is, és a melegséggel való megajándékozás kívánsága is. Figyeljen oda, hogy mi szimbolizálja a legjobban az öleléseiket a partnerével: ellenőrzés, az elengedi nem akarás, az elvesztéstől való félelem? Impulzus, hogy megvédje? Melegséget ajándékozzon?
 • Önök pózolnak vagy látszik az őszinteség? Néha egy kapcsolat úgy épül, mint egy «névjegykártya» – azért, hogy egyszerűen kapcsolatban éljünk. Az ilyen fajta kontaktusról lerí a mesterségesség és a hamisság, a fotók megrendezettnek tűnnek. Szépek, de nincs bennük természetesség. A «névjegykártya-kapcsolatot» olyan emberek építik, akik számára nagyon fontos a környezet értékelése, és az idegen vélemények érdekében hajlandóak feláldozni magukat és igazi érdekeiket. Néha a «névjegykártya» teljesen konkrét figuráknak van címezve:  «az exnek, hogy sajnálja, mit is veszített», vagy a «barátnőnek», akivel konkurens kapcsolat épül…
 • Látszik-e a testi társ-beállítása – a testtartások, gesztusok, arckifejezések, tekintetek öntudatlan egybeesése? Ha a kapcsolat a partnerek között mély és őszinte, akkor közöttük társ-beállítás történik: testi, érzelmi… És akkor a figurák a fényképeken szinte tükrözik egymást.
 • Próbáljon meg fantáziálni. Miről tanúskodnak a gesztusok, arckifejezések, tekintetek? Mi az üzenetük, ha szavakba lehet ezt önteni? A hasonló «játék» segít megérteni a partnerek társ-beállítását, a tudattalan kölcsönhatás közöttük. Igaz, asszociálva, összekeverhetjük a saját proekcióinkat.
 • Próbálja meg eltakarni az egyik partnert. Elveszít-e valamit a másik, látszik-e, hogy volt Mellette valaki? Természetesen, a helyes válasz: «Igen, elveszít, és látszik, hogy mellette egy második karakter». De nem mindig következik be a partnerek között igazi találkozás és csere, néha csak formálisan vannak együtt és mindketten izolációban maradnak.
 • Fantáziáljon: kivel vagy mivel visszhangzik az Ön számára ez a fajta érintkezés? Próbálja meg egy szóval jellemezni ezt: barátság, harc, flört, gyöngédség, stb. Emellett próbáljon meg ránézni erre a felvételre, mint egy fényképre, amelyen ismeretlen emberek vannak. Az ilyen fajta asszociációkat felajánlhatja a barátainak is – lehet, hogy megsúgnak valamit.

Bizonyára vannak olyan barátnőid, akiknek szerető partnere van. Tudd meg, milyen nőnek van szerencséjük a szerelemben  és csatlakozz hozzájuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük