MILYENNEK KELL LENNIE A SMINKNEK A SIKERES  FOTÓZÁSHOZ

956

Mint az ismeretes, a szebbik nem képviselőinek többsége szeret fényképezkedni. De gyakran előfordul, hogy a lányok nem maradnak elégedettek azzal, hogy milyenre sikerültek a fényképeken. Az ok nem a külső paraméterekben lehet, hanem a helytelen smink technikában.
Milyennek kell lennie a sminknek, hogy úgy nézzen ki, int egy igazi fotómodell?
Nézzük csak, int érdemes figyelembe venni az arcfestéskor a fotózáshoz.

NE HASZNÁLJON KOZMETIKUMOKAT GYÖNGYHÁZ HATÁSÚ ÉS FÉNYVISSZAVERŐ RÉSZECSKÉKKEL

Ez azoknak a lányoknak egyik tipikus hibája, akik ragyogni akarnak az életben és a fényképeken is. Figyelembe kell venni, hogy a vakufénynél az ilyen kozmetikumok nemkívánatos ragyogás hoznak létre. Ettől az arc nagyon zsírosnak vagy izzadtnak tűnik. Emellett vizuálisan kövérít is. A világos csillogó szemhéjfesték csak nehezíti a szemeket és plusszolhat néhány évet Önnek. A szájfény vagy a pearl rúzs kihangsúlyozza az ajkak asszimetriáját, ha van ilyen. Ezért minden kozmetikumnak csakis mattoló textúrájúnak kell lennie.

ne vigye túlzásba a barnulást stimuláló szerek használatát

Ez főként azokra a lányokra vonatkozik, akik tavasszal lebarnultak akarnak lenni. Az alapozókrémek, bronzosítók és mesterséges barnulási szerek túlzott használata a sminkben a fotózáshoz koszos arc hatását váltja ki. A fényképen, általában, ez egyenletlennek látszik.  Ahhoz, hogy élénken nézzen ki, a fotózás előtt el lehet menni szoláriumba. De ne tegye ezt sem túl korán, sem túl későn, az ideális a 2-3 nap a fotózás előtt.

mondjon le a pasztel árnyalatú szemhéjfestékekről

A színes fényképen a szem smink, amely világos szemhéjfestékkel készült, általában befejezetlennek tűnik. Ezek a színek betegesnek és kialvatlannak mutatják a szemet. Emellett, a pasztel árnyalatú szemhéjfestékek a sminkben a fotózás számára kihangsúlyozhatják a szemek pirosságát  a fényképen, még akkor is ha ez alig látszik.

megfeLelő arcszÍn

A lebarnultságot ki lehet hangsúlyozni a megfelelően kiválasztott alapozó krém segítségével. Mint már említettük, ennek mattnak kell lennie. Válasszon az arcszínénél kicsit sötétebb és hidegebb árnyalatot. Emlékezzen rá, hogy maszkolva a hibákat az arcán, túlzásba lehet vinni a dolgot és be lehet úgymond „önteni” az arcot egy színnel. Ezért, kozmetikai felszerelésében több árnyalatú krémnek kell lennie:  az egyik a bőr árnyalatával egyező, a többi – sötétebb és világosabb. Hiszen bőrünk nem egyenletes színű. Például, a bőrszín a szem belső sarkában mindig világosabb az alapszínnél. Ezért minden képen fesse be ezeket az átmeneteket. Ne feledkezzen meg az arcpírről sem – ez természetes kinézetet kölcsönöz az arcnak. Álljon rendelkezésére púder is.  Még, ha úgy is tűnik Önnek, hogy túl sok púdert használt, a fényképen ez kitűnően fog kinézni.

Megfelelő rúzs kiválasztása

A színes fényképek számára válasszon telített színű rúzst. Miért éppen ilyet? Először is, ez lehetővé fogja tenni az ajkak tökéletes kontúrjának megrajzolását. Másodszor pedig, azok a rúzsok, amelyeket a mindennapi sminkelés közben használ, sokkal sápadtabbnak tűnnek a vakufénynél. Ne felejtse el, hogy a fényképek „felemésztik” a színek élénkségét.
Az élénk mély rúzsok, vitathatatlanul nagyon effektívek a fényképeken. De, ha Önnek nem illenek az ilyenek – ne keseredjen el! Ebben az esetben a világos bőr számára illeni fognak a természetes árnyalatú rúzsok, amelyek egy kicsit sötétebbek az ajkaknál. A sötétebb bőrrel rendelkező hölgyeknek épp ellenkezőleg – 1-2 árnyalattal világosabb rúzsok illenek. Ha szeretne dússágot kölcsönözni ajkainak, vigyen fel egy kevés világos szemhéjfestéket a felső ajak vonalának hosszában.

szemfestés

Ahhoz, hogy szemei kifejezőek legyenek a fotón, válasszon telített árnyalatú és természetes színű szemhéjfestéket. Ne feledje, hogy a vaku felnagyítja a színeket: a zöld szín élénk zölddé változik, a lila – élénk lilává. Ezért, hogy végeredményként ne tűnjön túlzottan kifestettnek, a fotózáshoz készült sminkben használjon természetes árnyalatokat — például bézs, kávé, csokoládé színeket.
A fotózáshoz minden képen használjon szemceruzát, még akkor is, ha az átlagos életben nem használ ilyet. Ami a szempillákat illeti — kizárólag jó minőségű szempillaspirált válasszon. Ez maximális dússágot kölcsönöz szempilláinak és nem fog hullani. Mellesleg, lehet műszempillákat is használni.
Ezek voltak a helyes smink aspektusai. Most már pontosan tudja, hogyan kell kitűnően kinézni egy színes fényképen. Kívánunk sikeres fotózást és szép képeket!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük