Milyen szemöldök forma illik a te arcod ováljához? Egy vizuális és egyszerű útmutató

1 995

Hajlítással vagy félholddal? Hosszú vagy rövid? Vastag vagy vékony? Ne a modellek fényképeire koncentrálj, a lényeg – hogy a szemöldököd helyesen helyezze ki a hangsúlyokat az arcoválod figyelembe vételével.

Kelly Baker, a Hollywoodban ismert szemöldök stylist összeállított egy vizuális útmutatót, és elmondta, hogyan kell a szemöldök formájának és az arc ováljának igazodniuk egymáshoz. Az ő sztár ügyfelei tökéletesen néznek ki!

Szemöldök forma a „Szív” alakú archoz

Az arcvonások kerek szemöldökkel egyensúlyozhatók, nyilvánvaló töréspont nélkül, alacsony ívvel, de hosszúakkal.

Szemöldök forma a „Négyzet” alakú archoz

Kiváló módszer megpuhítani az arcvonásokat — magas íves szemöldök, amelynek hegye valamivel magasabb, mint a belső rész. Fontos tényező: próbálja meg nem szűkíteni a szemöldökét a csúcson, megőrzive a szélességet maximálisan egyenletesnek.

Szemöldök forma a „Téglalap” alakú archoz

Gyakorlatilag egyenes, a szem külső sarka fölé emelkedett szemöldök, és enyhén behajolva a végéhez közelebb: vizuálisan szélesebbé teszi az arcot és harmónikusabbá teszi a formáját.

Szemöldök forma a „Kör” alakú archoz

A túlságosan puha, éles vonások nélküli arcformát korrigálni tudja a kifejezett kanyarral rendelkező szemöldök a szemöldök közepénél kicsit tovább, emellett ez nagyobbá és kifejezőbbé teszi a szemeket.

Szemöldök forma a „Ovál” alakú archoz

Úgy tartják, hogy ez a tökéletes forma és meg lehet engedni magunknak mindent, amit csak akarunk, de ez nem így van: mondjuk, a kerek szemöldök a szép ovált egy fordított tojássá alakítják át. Én az egyenes, szög alatt elhelyezkedett, a végén könnyű kanyarral rendelkező szemöldököt ajánlom, körül-belül egyenletes vastagsággal.

Szemöldök forma a „Hosszított ovál” alakú archoz

Rövid, széles, élesen szűkítve a végekhez: az élénk hangsúly vizuálisan „megrövidíti” az arcot és felhívja a figyelmet a szemekre.

Szemöldök forma a „Rombusz” alakú archoz

A vékony ív alakú szemöldök a vékonyabb arccsontok optikai hatását kelti, de nem néz ki túlságosan nehezen és agresszívan.

Szemöldök forma az arcformádhoz

Ahhoz, hogy meghatározzuk, hogy hol kezdődik és hol ér véget a szemöldök, hol kell lennie a behajlásnak, vissza kell emlékezni egy régi jó trükkre. Tegyen egy ceruzát az orra széléhez és helyezze el az orrához párhuzamosan – itt kezdődik a szemöldök. Döntse el a ceruzát úgy, hogy átmenjen a szeme közepén – ez lesz a behajlás pontja. Helyezze a ceruzát úgy, hogy összekösse az orra végét és a szeme külső sarkát – ez lesz a szemöldök széle.
Mit gondolnak a férfiak a sminkről, olvasd itt.

 

Te hogyan ápolod a szemöldöködet?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük