MILYEN NŐKNEK VAN SZERENCSÉJÜK A SZERELEMBEN 

802

A szépeknek? Nem, a külsőnek nincs nagy jelentősége – a személyiség pszichológiai jellemzői és az érzelmi érettség a fontos. Valentina Moszkalenko pszichológus felsorolja azokat a tulajdonságokat, amelyek biztosítják egy nőnek a tartós szerelmi kapcsolatokat.

Szerencséje lesz a szerelemben, ha

 • Ha teljesen elfogadja magát, még akkor is, ha meg szeretne változtatni magában valamit. A saját magához hozzáállásban a szeretet és a tisztelet válik alappá, állandóan gondoskodik ezekől és ápolja őket. Egyszerűen értékeli magát, és nem keres kapcsolatot azért, hogy fenntartsa az önmaga iránti tiszteletet.
 • Úgy fogad el másokat, mint amilyenek, nem próbálja meg megváltoztatni őket és alkalmazkodtatni saját igényeihez. Nem tagadja meg hozzáállását az élet minden iránya felé, beleértve a szexuálisat is, nem nyomja el sem a pozitív, sem pedig a negatív érzelmeit.,
 • Ápolja és fejleszti magát: személyiségét, küllemét, hitét és értékeit, érdekeit és sikereit.
 • Elég magas az önértékelése, ezért élvezetet kap attól, hogy férfiak között van, akik úgy jók, ahogy vannak. Nem kell szükségesnek lennie valaki számára, ahhoz, hogy érezze, hogy tisztességes ember.
 • Megengedi magának, hogy nyitott legyen és hiszékeny egyes emberekkel. Nem fél attól, hogy az emberek túlságosan mélyen megismerik őt, de emellett nem engedi meg, hogy kihasználják azoknak, akik nem érdekeltek a jólétében.
 • A következő módon formálja meg a kérdéseket magának: «Mennyire jó számomra ez a kapcsolat?  Elősegíti-e a fejlődésemet? Lehetővé teszi-e számomra, hogy az legyek, aki lehetek?»
 • Ha egy kapcsolat csak kellemetlenségeket okoz és rombolja a személyiségét, azt mondhatja:  «Had menjen», — és emellett nem keseredik el. Rendelkezik olyan emberekkel ,akik támogatják, egészséges, mély érdeklődései vannak az életben, ami segít neki átélni a krízist.
 • Meg tudja védeni magát, az egészségét, a jólétét. Nem vonzza a feszült harc a kapcsolatban, a dráma, a káosz.
 • Tudja, hogy  stabil, fejlődő, egészséges kapcsolatok olyan partnerek között vannak, akik értékei, érdeklődései és céljai hasonlítanak. A partnerek rendelkeznek képességgel az intimitás eléréséhez. Emellett azt is tudja, hogy a legjobbat érdemli, amit az élet kínálhat neki.

NINCS SZERENCSÉJE A SZERELEMBEN. MIÉRT?

Miért, miért nincs szerencséjük a jó, figyelmes, hűséges hölgyeknek? A nők itt nem hibásak. Sőt, még a partnerrel való találkozás körülményei sem érintettek ebben. Fontosabb  — milyen volt a gyermekkoruk, milyen kapcsolat volt a családban.

Ezek a dolgok különböztetik meg általában azokat a nőket, akiknek nincs szerencséjük a szerelemben: 

 • Gyakran diszfunkcionális (egészségtelen) családból származnak, ahol nem voltak kielégítve érzelmi szükségleteik. Például, a szőlük alkoholisták voltak.
 • Keveset gondoskodtak róluk, és kielégületlen figyelmi szükségletüket elkezdik megtölteni a túlzott gondoskodással valakiről, főként nehéz sorsú férfiakról,  olyan férfiakról, akik segítsége szorulnak,  gondoskodásra. Feleségé, dadává, anyává válnak. Küldetésük — megmenteni.
 • Amiatt, hogy ezeknek a nőknek gyermekkorukban soha sem sikerült édesanyjukat vagy édesapjukat, esetleg mindkettőt gondoskodó, szerető szülőkké változtatni át, felnőtt korukban vonzódnak az érzelmileg nehezen elérhető férfiakhoz, akit próbálnak megváltoztatni határtalan szeretetükkel.
 • Megtapasztalva az elutasítás borzalmát gyermekkorukban, megtesznek mindent, hogy elkerüljék a kapcsolat széthullását a férfival, akit szeretnek.
 • Nem állnak meg semmilyen idő, erő vagy pénz ráfordítás előtt, ha ez „segít” szeretett párjuknak.
 • Megszokva a szeretet hiányt a családban, az ilyen nők készen állnak bármennyit várni, reménykedni és mindent megtesznek, hogy kielégítsék választottjukat.
 • Sokkal többet hajlandóak magukra vállalni, a vétkesség, felelősség több mint ötven százalékát a szerelmi kapcsolatban.

Önértékelésük nagyon alacsony, és lelkük mélyén nem hiszik, hogy méltóak a boldogságra. Inkább abban hisznek,  hogy meg kell szerezniük a jogot az élet élvezésére. 

Az ilyen nőknél nagyon nagy az igény a férfi viselkedésének, érzelmeinek és gondolatainak ellenőrzésére. Őrt állnak kapcsolatukban, mivel gyermekkorukban megbízhatatlanságban éltek.

Igyekeznek mindenhol segíteni másoknak, szükségesek lenni és akár  elengedhetetlenek. Gyakran választanak az ilyennők segítő szakmákat (egészségügyi dolgozó, pszichológus, nevelő, tanár, felszolgáló ).

 • Egy kapcsolatban fotnosabb számukra, hogy hogyan is kell lennie, mint a helyzet, amely kialakult: inkább álmodoznak, mint élnek.
 • Szerelmük és szenvedésük nagyon nehéz számukra és párjuk számára is. Ez  egy mindent elnyelő és porrá tévő szerelem.
 • Hajlamosak lehetnek  (érzelmileg vagy genetikailag) az alkohol, kábítószer, gyógyszer, meghatározott ételfajták függőségére (például, édességek).
 • Vonzódnak a problémás emberekhez, akik megmentésre szorulnak és közelebb állnak hozzájuk a helyzetek, ahol káosz uralkodik, bizonytalanság, érzelmi szenvedés, emellett kerülik a felelősségüket.
 • Ezeknél a nőknél megfigyelhető az elnyomottsági tendencia, amelyet igyekeznek megelőzni, belegabalyodva valamilyen nem erős, viharos viszonyba.
 • Nem vonzzák őket a jó,  stabil éleűt, megbízható és az irántuk érdeklődő férfiak. Kedvesnek, de unalmasnak tartják ezeket a férfiakat.

A szerencsétlenség a szerelemben — nem tart örökké, lehet dolgozni saját magunkon, meg lehet változni, és minden jobbra fog fordulni.

A önelemzésa magunkon történő munka egy része. A lényeg, hogy ne vesszen össze saját magával, fogadja el magát, próbáljon meg jobbá válni (ne mást változtatni át) és akkor sikerülni fog boldog kapcsolatot kiépíteni. 

Mindent, ami cikkben le van írva meg lehet nevezni egy fogalommal– igazi nő. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük