Miért tetszik annyira a hosszú haj a férfiaknak?

857

Az, hogy kivétel nélkül minden egyes férfi szereti a hosszú és selymes hajat – egy elismert tény. Érdekes, hogy miért táplál az erősebbik nem ilyen gyöngeséget a hosszú hajú lányok iránt? Megpróbáljuk megvizsgálni ezt a kérdést.

Mint az ismeretes, a szépség és az egészség elválaszthatatlanul kapcsolatban áll egymással. Egy beteg ember nem lehet esztétikusan vonzó. És nagyon gyakran a külső válik közérzetünk indikátorává. Ez főként a kedves hölgyekre vonatkozik. Íme egy teljesen egészséges nő portréja: karcsú testalkat, hosszú és dús haj, ápolt fogak és körmök, tiszta és sima bőr, jó hangulat, kiegyensúlyozott természet.

Mellesleg, általában így néz ki egy tökéletes nő, a férfiak többsége szerint. Az apróságokat, mint Angeline Jolie ajkai, vagy Pamela Anderson mellei, nem vesszük figyelembe – ezek személyes tetszések. De a haj hosszúságán érdemes megállni – keveseket hagy közömbösen!

Miért szeretik a férfiak a hosszú hajat? Mint az már fentebb el volt mondva, a kiváló egészséggel asszociálódnak. És, mint köztudott, bármilyen férfi, megismerkedve egy nőel és romantikus viszonyba lépve vele, már elképzeli őt gyermekei anyjának szerepében. Lehet, hogy csak tudat alatt, de akkor is… Mivel csak egy teljesen egészséges nő képes világra hozni egy egészséges utódot, ez automatikusan széppé teszi őt egy férfi szemében! És a hosszú, csillogó, selymes fürtök – az első jele annak, hogy a hölgy egyszerűen ragyog az egészségtől! Természetesen, egyetlen férfi sem marad közömbös a tulajdonosa iránt! Hiszen az erősebbik nem tudatalattijában az ilyen szépség – már garanciája annak, hogy ezzel a nővel folytatni lehet a kapcsolatot. És, ha minden rendben lesz, akkor nem bűn családot alapítani vele és sok-sok egészséges és szép gyermeket ajándékozni a világnak! Természetesen, ezen a téren nagyon sok függ nem csak a hajtól, hanem a tulajdonosának természetétől is, a kölcsönös érzelmektől, a pszichológiai összeférhetőségtől, és így tovább. De ez már egy teljesen más történet.

Mellesleg, létezik egy olyan szempont, hogy a férfiak a hosszúhajú hölgyeket részesítik előnyben a „primitív” elképzelés miatt arról, hogy egy ilyen nő erős hidegek esetében be tudná tekerni a hajába a kisgyermekét és ezzel megvédhetné a biztos haláltól.

Természetesen, ez egy vitás elmélet, de ha hiszünk abban, hogy mindannyian a neandervölgyiek és a cro-magnoniak korszakából származunk, minden lehetséges!

Még egy ok, hogy miért szeretik annyira a férfiak a hosszú hajat azzal áll kapcsolatban, hogy nagyon kellemesek a fürtök a tapintásra. Valószínű, hogy minden férfinak nagyon tetszik meg lehet fogni, simogatni lehet, csókolgatni és kellemes érzéseket lehet ettől kapni. Valószínű, hogy minden egyes erős férfiban ott legbelül egy kisfiú él, aki szereti húzgálni a copfos osztálytársait!..

De, ez nem jelenti azt, hogy a stílusos rövid frizurájú hölgyek nem vonzóak a férfi szemekben. Itt a legfontosabb kritérium –  az ápoltság. És, néha egy rendezett „fiús” frizurájú és nem nagyon dús, de egészséges és ragyogó hajú  hölgyek szebben és szexisebben néznek ki, mint a hosszú, de fakó és ápolatlan hajú nők. Az a hölgy pedig, aki szereti és tudja ápolni magát, eleve szép!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük