Miért nem érdemes kapcsolatba lépni az üzletemberekkel – a férfiak és a nők szemével

828

Ma arról fogunk beszélni, hogy miért jobb kerülni az üzlettel foglalkozó embereket a kapcsolatok és a családalapítás kérdéseiben, és miért jobb előnyben az „egyszerű romantikusokat, pilótákat és tengerészeket” részesíteni előnyben.

A lányok számára az üzletember körül-belül így néz ki: sikeres, sok pénze van, bőkezű, jó autón jár, keveset dolgozik, sokat pihen, az életében minden rendben van. De…

De a helyzet valójában egészen másként áll. Ön számos problémával és nehézséggel fog szembesülni, és sokszor meg fogja bánni, hogy nem választott magának más férfit.

Jegyezze meg ,vagy inkább írja fel.

Üzletember nem egy szakma

Először is értse meg, hogy az üzletember  — nem egy szakma, hanem egy életmód és gondolkodás. Mi ennek a hátránya? Minden nagyon egyszerű. Az, hogy amikor egy embernek van szakmája, valamilyen egyetlen foglalkozása (zenész, festő, mérnök), egy vektorban gondolkozik, körül-belül tudni lehet, hogy mire lehet számítani tőle. Az üzletember azonban – valami érthetetlennek a gyűjteménye, állandóan próbálkozik, kísérletezik, teljesen kiszámíthatatlan. És, lehetséges, hogy a kellemes ajándékok tekintetében jó is, de minden másban a kapcsolatban a lányok többsége számára ez hatalmas stressz lesz.

Egy üzletember természete

Most térjünk át a természetéhez. Nem léteznek könnyű természetű üzletemberek. Az üzletemberek természete mindig nehéz, a viselkedésük követelőző, az esetek többségében nem hajlandóak a kompromisszumokra. Az üzletben csak így lehet. És itt nem lehet gyöngének lenni vagy kompromisszumokat kötni. Naiv dolog azt hinni, hogy az üzletben az ember egy, otthon pedig más. Az üzletben nincs «munka/otthon» kapcsoló… És ez a következő probléma…

Az üzletember munkarendje

Egy üzletember MINDIG dolgozik! Még amikor nem dolgozik, akkor is dolgozik. Még akkor is, maikor a randin virágot ad a hölgynek és kellemes dolgokat mond neki, akkor is dolgozik. Az üzlet – egy folyamatos agyi folyamat. Egy üzletember nem tud átkapcsolni a munkáról, mint más emberek. Állandóan át kell mindent gondolnia, az ellenőrzése alatt kell tartania, ki kell számítania a lehetséges helyzeteket. Sőt, amikor nem a munkában van, elemez mindent, ami körülötte történik, és igyekszik ezt alkalmazni az üzletében. Az üzlet az üzletember számára – egy vírus, amelyet nem lehet kikezelni.

Ez üzletembernek nincsenek hétköznapja és hétvégéi. Nála minden nap munkanap. Sőt, számára nem léteznek olyan fogalmak, hogy korán/későn vagy reggel/este. Csak az a fogalom létezik, hogy «kényelmes idő az üzletkötéshez/tárgyaláshoz/üzlethez és így tovább». És, ha úgy fogja vélni, hogy a találkozót kényelmes lesz vasárnap éjjel 3-kor tartani meg, akkor el is fog menni ebben az időben a találkozóra.

Egy üzletember fő értéke

Ez üzletember számára a legfontosabb az életben – az üzlet. És ezt meg kell érteni. Igen, persze amikor megjelenik a feleség és a gyermekek, akkor más értékei lesznek, de addig az üzlet a legfontosabb. Lényegében véve a gyermekek is valamilyen fajta üzlet a számára. A kapcsolat egy lánnyal egy üzletember számára – olyasmi, mint egy befektetés egy startupba. Nagyon kockázatos, nem biztos, hogy sikerül, ezért a korai szakaszokon nagy valószínűséggel véljük, hogy az üzlet (család) nem fog sikerülni. Ezért, bár az üzletember készen is áll figyelmet és időt fordítani erre a „projektre”, de sokkal kevesebbet, mint a fő ügyére /üzletére.

Amikor egy lány azt gondolja, hogy egy üzletembernek sok pénze van, valószínű, hogy nem is sejti, hogy ennek a pénznek a nagyobb részét soha sem fogja ruhára, ajándékokra, stb. költeni. Még, ha a munkabérét milliókban számolja is, akkor is csak egy kis részét fogja pihenésre és szórakozásra fordítani, a nagyobb részét ismét befekteti az üzletbe és más projektekbe. Az üzletember kreatívan gondolkozik. A pénzköltés  — nem kreativitás az ő fogalmában. Tehát, amikor lát egy bundát  100 ezerért, és azt gondolja, hogy milyen jó fog mutatni az ön testén, az üzletember ebben a bundában az alkalmazottja 2 havi fizetését látja vagy pedig az elveszített nyereséget az évi15 vagy több %-től, a business tőkéjének lehetséges növekedésével.

Térjünk vissza a munkarendhez. Mint ahogyan azt már írtam, az üzletember számára nincsenek hétköznapok és pihenőnapok, számára minden egyes nap munkanap. Ezért értelmetlen dolog azt kérni tőle, hogy a hétvégéjét Önnel töltse, ha úgy döntött, hogy dolgozni fog. Emellett egy üzletember igyekszik hatékonysági kérdésekkel gondolkozni. Éppen ezért, valószínű, hogy eldönti, hogy sokkal jobban megéri, ha néhány hónapig hétvégék nélkül fog dolgozni, és csak azután pihen egy jót 1-2 hétig valamelyik meleg országban. Ezért szokja meg az ilyen munkarendet. De ne feledje, hogy a pihenés közben is dolgozni fog.

«Számodra az üzlet fontosabb, mint én

Az üzletemberek nagyon ritkán vonják el a figyelmüket az üzleti folyamatról. És még egyszer megismétlem magamat, egy üzletember számára az üzlete a legfontosabb az életében. És ne próbálja meg provokálni az olyan kérdésekkel, mint: «Neked az üzlet fontosabb, mint én?», ha nem akarja meghallani az igazi választ.Ő mintha ott is lenne Ön mellett, de Ön mégis magányosnak fogja magát érezni.

A barátság egy üzletember szemével

Egy üzletember nagyon ritkán találkozik a barátaival, hacsak nem az ügyeket kell megbeszélni. És még ritkábban hajlandó találkozni a barátnője barátaival. Azért, mert a hatékonysággal gondolkozik. Ahhoz, hogy megtudja, hogy állnak a dolgai valakinek, elég betelefonálni is. Beszélgetni valakivel nem szerezve eközben értékes információt, amely a jövőben  hasznos lehet – nem hatékony dolog. És biztos, hogy nem fog minden vasárnap elutazni Önnel a szüleihez, hogy „meglátogassa őket”, mert… Pontosan – ez nem hatékony dolog.

Mikor talál nyugalomra egy üzletember?

Az üzlet — mindig fejlődés. Minden cél köztes, végső cél nincs. Ezért egy üzletember soha nem nyugszik meg szenvedélye tekintetében az üzlet iránt. Azonban a lányok iránt, a szenvedélye gyorsan lehűlhet.

Egy üzletember szereti a fejlődést és a sokszínűséget. Éppen ebben rejlik a fő probléma a családalapításhoz egy üzletemberrel. Önnek nagyon nehéz lesz meglepni őt, és állandóan tökéletesítődnie kellesz. És sokan gondolják, hogy  ez könnyű. Lehetséges, de nem egy egész életen át.

Mit akar Öntől?

Ne higgyen annak az üzletembernek, aki azt akarja, hogy mellette egysezrűen egy szép nő legyen és gondoskodjon az otthon kényelméről. Butaság! Kényelemre lesz szüksége otthon – felvesz egy szobalányt, ételre lesz szüksége – felvesz egy szakácsot. Neki valami több kell ennél… De, hogy pontosan mi — egyszerűen ő maga sem tudja, mert mindig keresésben van.

És még valami, amit meg kell érteni. Egy üzletemberre számos lány vadászik, mivel ők olyan “top modellek”, csak a férfiak között. A férfiakban mindig az elméjüket értékelik és azt, hogy képesek eltartani a családot és az utódaikat, éppen ezért az üzletemberek mindig a női figyelem középpotjában állnak. És ahhoz, hogy ne csak meghódítsa, hanem meg is tartsa, nagyon nagy erőfeszítéseket kell tenni. Ja és igen, emlékeztetem arra, hogy erre csak Önnek van szüksége, neki nem kell megtartania Önt, mivel az ő fő célja az üzlet, nem pedig Ön.

Kedves hölgyek, számos okot tudok még felsorolni arra, hogy miért nem érdemes kapcsolatot létesíteni egy üzletemberrel, de még több időt fordítani erre a bejegyzésre egyáltalán nem hatékony dolog a számomra.

Úgyhogy… Vonja le a következtetéseket abból, amit már elmondtam Önnek.

Ez a történet egy férfi személyétől. Most valószínű, hogy el kell mondanom, hogy néz ez ki női szemmel. A munkáról — ez gyakorlatilag 100%-ban igaz. Ő mindig dolgozik! Nem tudom azt mondani, hogy egy szuper modern üzletember felesége vagyok, de a párom mégis állandóan dolgozik, azért mert szereti a munkáját. Ha először a munka jelent meg volna az életében, nem pedig én, lehetséges, hogy én soha nem is lettem volna az életében.

«Amikor egy üzletember egy randin virágot ajándékoz a hölgynek és szép szavakat mond, akkor is dolgozik.» — ez szín tiszta igazság! Ő mindig dolgozik. Felugrani az éjszaka közepén és leülni a számítógéphez feljegyezni az új ötleteket és leállni keresni valamit – teljesen átlagos helyzet a családunkban.

Még a születésnapomon is dolgozhat (mint ez a múltkor volt) vagy üzleti útra utazhat a házassági évfordulónkon. Előfordulhat, hogy elfelejt ajándékot venni nekem és hazahozhat valamit, ami magának vett korábban, hogy valahogy kimásszon a helyzetből. Természetesen az ajándékokat a barátainak és a rokonainak én vásárolom meg.

A családunkban én nem három szerepet töltök be (feleség, szerető és barát), mint minden átlagos feleség, hanem négyet — személyes segéd is vagyok, mivel mindig emlékeztetem a férjemet arra, hogy mit kell megcsinálni, kivel van találkozója és hogy egyáltalán mit is akart mondani.

Én már nyugodtan tudok szemináriumokat tartani vagy kurzusokat bonyolítani le az internetes projektek előmozdításáról és a cégpolitikáról, mivel minden új ötletet velem oszt meg először. Én játszom az edző közönség szerepét, amely elsőként hallja meg az őj ötleteket és gondolatokat. Fel tud engem hívni, maikor a tengeren vagyok a gyermekkel, és 20 percig képes beszélni arról, hogy mi újat tudott meg és talált ki, és a beszélgetés végén azt mondja: «De klassz! Veled beszélgettem, míg a banktól hazafelé tartottam. Olyan, mintha el sem utaztál volna! Majd később felhívlak, amikor a találkozómra fogok menni?! Van néhány érdekes ötlet, amelyet meg kellene egy kicsit szerkeszteni, mielőtt bemutatom az ügyfeleknek …»

Végezetül szeretném elmondani, hogy ha úgy döntött, hogy egy üzletemberrel létesít kapcsolatot és feleségül megy hozzá, a legerősebb versenytársa nem egy szép titkárnő vagy kolléganő lesz, hanem a munkája. Igen, ő bizony. És ahhoz, hogy mindig érdekes maradjon a férje számára, el kellesz felejtenie a pihenést és útól kellesz érnie, állandóan tanulva és soha sem állva meg. Mostantól egy hajóban úsznak, és nincs többé „én”, csak „mi” vagyunk. És mostantól az Ön „én”-je sokkal jelentősebb kell, hogy legyen, mint korábban.

Mi a teendőa döntés a tiéd!

Ez egy verseny, és ha ellazulsz, akkor hátul fog maradni. És ez nagyon-nagyon-nagyon érdekes. Ha lesznek közös érdeklődéseitek, akkor soha sem fogtok unatkozni. És igen, mindig hárman lesztek – te, ő és a munkája. De ezentúl ez a munka a tied is lesz;)

Volt-e kapcsolata üzletemberrel?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük