Miért hízol nyáron

782

17765922_l_1024x768

Nyár, fürdőruha, szabadság… te pedig felszedtél pár kilót ahelyett, hogy lefogytál volna? Tudd meg a fölös kilók felszedésének 4 okát a forró évszakban.

Édes szénsavas italokat fogyasztasz és  hatalmas adag szénhidrátot viszel be a szervezetedbe (és természetesen kalóriákat is). A tested igyekszik kimosni magából a fölösleget, amiről a szomjúsággal jelez neked. Te pedig, ahelyett hogy átmosnád szervezetedet tiszta vízzel, ismét szénsavas italokat fogyasztasz. Ördögi kör.

Túl sok fagylaltot eszel. A fagylaltban sok a zsír, a gyümölcsös fagylaltgolyóban pedig 30 százalékkal több cukor van, mint az egyszerű fagylaltban. A kalóriafölösleg szemmel látható. 

Keveset alszol. A hosszú esti séták, a diszkók, a szabadság alatti románcok nem hagynak időt az alvásra. Az orvosok figyelmeztetnek: amikor keveset alszol, az anyagcsere lelassul és a kalóriák lassabban égnek.

Túl sokat engedsz meg magadnak a szabadság alatt. Általában a szabadság közben a hotelben nehéz kézben tartani magunkat. Főként a tenger gyümölcsei és az egzotikus édesség láttán! Ne próbáld azzal nyugtatgatni magad, hogy úszol egyet és mindent kijavítasz. Egyszerűen ne menj az édesség asztal közelébe. Maradj a saláták és a gyümölcsök közelébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük