MIÉRT ÉRDEMES ELMULASZTANOD A KOZMETIKUS LÁTOGATÁSÁT 

964

Ahhoz, hogy sokáig fiatalok és vonzóak maradjunk sok mindenre állunk készen. De vajon minden erőlködésünk hasznára válik a bőrünknek? Kiderült, hogy itt könnyű túlfeszíteni a húrt és nem csak elrontani mindent, de még kárt is okozni. Tehát, nézzük csak, mi az, amit nem szabad csinálni az arccal.

1. Gyakori pillingek és bőrradírozások

A bőrradír (megtisztítja a bőrt az csiszoló szemcsék segítségével, amelyek mechanikusan eltávolítják az elhalt sejteket, a kozmetikai szerek maradványait, a port) és a pilling-kozmetika (hatóanyagok – gyümölcs savak vagy enzimek, amelyek eltávolítanak minden  feleslegeset az arcon) valóban visszaadják a bőrnek a simaságát és az egészséges kinézetet. Persze, ha helyesen alkalmazzuk őket.

Miért káros ez? 

A bőrradír és a pilling gyakori használata először is megsérti az epidermisz sejtjeit. Másodszor pedig, megzavarja a faggyúmirigyeket — ezek elkezdenek  erősebb üzemmdóban dolgozni (éppen ezért a kombinált és zsíros bőrrel rendelkező nőknél gyakran csak rontanak a helyzeten). Harmadszor pedig, gyorsítják a keratinizációs folyamatot: a bőr nem érti,  hogy csak jót akarunk és igyekszik megvédeni magát. Durvábbá és vastagabbá válik, ami miatt fakónak néz ki, idővel pedig elkezd hámlani. Egyszóval, a kívánt eredménnyel ellenkezőt kapunk.

Hogyan kell helyesen csinálni ?

A zsíros és kombinált bőrt hetente egyszer kell tisztítani; a száraz bőrt — havonta kétszer-háromszor. Fontos emellett a megfelelő szerek kiválasztása. Jobb mesterséges, nem pedig természetes csiszoló részecskéket tartalmazó bőrradírt vásárolni: az első óvatosabban viszonyul a bőrhöz. Ami a pillinget illeti — részesítse előnyben az enzimest, ez természetesebb, mivel enzimeket tartalmaz, amelyek  megtalálhatóak a bőrben is.

2. A habzó kozmetikumok iránti szenvedély

Sok nő véli úgy, hogy minél jobban habzik a mosdási gél, annál jobb – tükörtisztává teszi a bőrt! Megtisztítani megtisztítja, de milyen áron?

Miért káros ez?

A bőséges hab — annak a jele, hogy a kozmetikumban túlságosan maró felületesen aktív anyag található. Az, aminek köszönhetően maga a tisztítás történik: a felületaktív anyagok feloldódnak, és eltávolítják a szennyeződéseket. Például, a lauril-szulfát megfosztja a bőrt az  alapvető lipidektől. Vagy az izoprén, ami gyakran pattanások és a pigmentáció megváltozásához vezet.

Hogyan kell helyesen csinálni? 

Részesítse előnyben azokat a szereket, amelyek minimális menyislgú habot csinálnak. Mellesleg ,a kozmetikusok azt ajánlják, hogy a száraz érzékeny bőrt tejjel, nem pedig  géllel vagy habbal kell tisztítani.

3. Túlságosan intenzív éjszakai ápolás

Bőrünknek éjjel-nappali gondoskodásra van szüksége: reggel és nappal megvédjük, éjszaka — segítünk neki helyreállni, azaz — tápláló krémet viszünk fel. És is a lényeg, mint kiderül, — nem szabad túlzásba vinni.

Miért káros ez?

Ha túlságosan vastag rétegben viszi fel a kozmetikai szereket, akkor nem fog felszívódni, és az éjszaka folyamán összekeveredve az izzadsággal és a faggyúmirigyek anyagaival,  úgynevezett fóliát fog alkotni, ami fóliaház hatást fog nyújtani, ami miatt reggelre biztos, hogy  duzzanatok lesznek

Hogyan kell helyesen csinálni?

Vigye fel az éjszakai krémet vagy szérumot a száraz megtisztított bőrre vékony rétegben alvás előtt egy-két órával. A procedúra után fél órával törölje meg az arcát egy szalvétával, hogy eltávolítsa a fölösleges krémet.

4. Gyermek krémek használata

A gyermek kozmetikumok egyes gyártói állítják, hogy a csöppségek számára kidolgozott krémek kiválóan hidratálják a felnőttek száraz bőrét is. Ez nem több, mint marketing fogás.

Miért káros ez?

Arról van szó, hogy  a a víz-lipid köpeny nem eléggé fejlett, és a gyermek bőre jó hidratálást igényel. Ehhez a gyermek krémekhez nagy mennyiségekben adnak hozzá zsír komponenseket. De a felnőtteknél, a gyermekektől eltérően, a bőr anélkül is elegendő mennyiségű zsíros anyagokat termel. A zsírokkal telített szerek eltömítik a pórusokat, megzavarják a bőr lélegzését, lelassítják a sejtosztódás folyamatát, bőrgyulladásokhoz vezethetnek.

Hogyan kell helyesen csinálni?

A gyermek krémek valóban hatékonyak, de csak a nagyon kiszáradt területek ápolására jók – sarok, térd, könyök.

5. A hason alvás szokása

Sok nő számára ez a póz  — a legkényelmesebb. De miért is veszélyes? És alapvetően — milyen kapcsolatban van a szépséggel és a bőrápolással?

Miért káros ez?

Először is, ilyen pózban az arc az éjszakai pihenés nagy részében össze van nyomva, ez pedig provokálja az idő előtti ráncok megjelenését. Másodszor pedig, a bőrnek nincs elehtősége arra, hogy normálisan lélegezzen, nem tud megszabadulni a salakanyagoktól és a fölösleges folyadékoktól – reggel az ember duzzadások gyötrik, az arc szín sem vált ki elégedettséget.

Hogyan kell helyesen csinálni? 

A szépség szempontjából a tökéletes alvási póz — a háton történő alvás. Emellett fontos a párna mérete is — ha magas párnánk alszunk, ráncok jelennek meg a nyakon. Az optimális variáció – az ortopéd modell.

6. A szivacsok és ecsetek nem rendszeres tisztítása

Hol és hogyan őrzi „szépség szerszámait”? És milyen gyakran tisztítja őket? Havonta egyszer? Akkor ne lepődjön meg, hogy a smink nem tartós, az arcán pedig idről időre gyulladások jelennek meg.

Miért káros ez?

A legjobb esetben a koszos ecsetek és szivacsok egyszerűen rosszul birkóznak meg a funkcióikkal: az árnyalat nem egyenletesen kerül felvitelre, a púder pelyhekben fekszik. Rosszabbik esetben – a „szerszámok” megsértik a bőrt és baktériumokat visznek be. Hiszen  nedves környezet – tökéletes hely a mikróbák elszaporodásához, az olajos kozmetikai maradékok pedig – igazi mágnes a por számára.

Hogyan kell helyesen csinálni?

Mossa az ecseteket és a szivacsokat 7-10 napban egszer folyó víz alatt antibakteriális szappan használatával.  Szárítsa természetes körülmények között – távol fűtőberendezésektől.

7. A tonikok elhanyagolása

A kozmetológusok ragaszkodnak hozzá: a tonik használata – nagyon fontos pont a bőr ápolási programjában. De valamiért mi megfeledkezünk róla.

Miért káros ez?

A tisztító kozmetikai szerek lehámozzák a bőr felszínét, ez pedig veszélyes a sejtek  egészségére nézve és meggátolja a krém behatolását az epidermiszbe.  A tonik azért van kitalálva, hogy helyreállítsa a savegyensúlyt. Emellett összehúzza a pórusokat és elősegíti a kozmetikumok felszívódását. Ha figyelmen kívül hagyja a tonizáló hatású szereket,  a további ápolás hatékonysága  minimum 30 %-kal csökken.

Hogyan kell helyesen csinálni?

Mindig használjon tonikot a mosakodás után — reggel és este is. Ez abban az esetben fontos főként, ha problémás bőrrel rendelkezik.

8. Az árnyalat és a púder felvitele a nappali krém után azonnal

Ez, természetesen, jelentősen megspórolja az időt reggelente. De egyetlen profi sminkes sem tesz így.

Miért káros ez?

A magyarázat egyszerű: a krém nem érkezik felszívódni, ezért az alapozó és a púder nem egyenletesen fekszik a bőrön, aminek következtében nem lesz szép az arcbőr és a smink már néhány óra múlva elkezd „úszni”.

Hogyan kell helyesen csinálni?

A hidratáló szer felvitele után várjon legalább egy pár percet, hogy a bőr érkezzen „felvenni” a krémet. Ha siet, akkor a hidratálás után törölgesse meg az arcát egy szalvétával, és csak ezt követően vigye fel az alapozót.

9. A gyors diéták iránti szenvedély

Az, hogy tíz kilót akar lefogyni három nap alatt nem fog semmi mással járni, mint hogy megzavarja az emésztését, hormonális elégtelenséget okoz és ennek következtében kellemetlenségei lesznek a bőrével.

Miért káros ez?

A bőpr számára a hasonló súlyingadozások — hatalmas stressz. Elveszíti rugalmasságát és feszességét, elkezd lecsüngni. Az éhezés miatt, ami általában a gyors diéták alapjaként szolgál, a sejtek nem kapnak leegendő fontos  tápanyagot, problémák kezdődnek el az anyagcserével, lelassul a bőrfelület megújulása.

Hogyan kell helyesen csinálni?

Emlékeznie kel arra, hogy a bőr számára minden diéta káros – még a legszelídebb is. De, ha fogyás egysezrűen elkerülhetetlen, akkor ne feledje, hogy az optimális variáció – mínusz 1-1,5 kg hetente. És még ebben az esetben biztosítani kell a bpőr számára az intenzív ápolást.

10. Az arc kézzel történő érintgetésének szokása

Ettől a szokástól sokan szenvednek, általában – nem is vesszük észre, hogy mit is csinálunk. «Dehát mi olyan veszélyes ebben?» — kérdezik meg Önök.

Miért káros ez?

Elpőször is, tönkre megy a smink. E ez még csak félbaj. Amikor állandóan dörzsölgetjük az arcunkat, a bőr kinyúlik, ami idő előtti ráncok megjelenésével fenyeget. És a legfontosabb – a kezeink nem mindig makulátlanul tiszták, a koszos ujjak pedig különböző  fertőzéseket vihetnek be.

Hogyan kell helyesen csinálni?

Érthető, hogy a helyes megoldás  — békén hagyni az arcunkat. Vagy, legalábbis, végső esetben minél ritkábban kell érintgetni az arcbőrünket. Plusz –  mindig hordjon magával kézfertőtlenítőt és tisztító szalvétákat. Mellesleg, rendszeresen tisztítsa antibakteriális szerekkel a mobiltelefonját.

Megszabadulva a bőrproblémáktól a nap bármelyik részében ragyogni fogsz, a szelfieid pedig többezer like-t fognak kapni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük