Megmentheti-e a szex a kapcsolatot

868

Amikor egy nő érzi, hogy kapcsolata kedvesével csak egy hajszálon függ, készen el bármilyen lehetőséget felhasználni, hogy visszahozza a volt szerelmet, izgalmat, szenvedélye és ehhez általában a szexet használja.

Nos, lehetséges, hogy ennek van valamilyen értelme, hiszen, ismeretes, hogy a házastársi élet szexuális kontaktusból is áll.  Könnyen előfordulhat hogy a férjéből, átérezve a volt szenvedélyt, ismét előtörnek az érzések és újra élvezni fogják családi életüket. Ez fantasztikus lenne, ha a valóság nem traktálna másat.

Senki sem vitatja, hogy a szex erősítheti a kapcsolatot, amikor az anélkül is komoly és szilárd. Meg lehet gyújtani nélhány gyertyát, fel lehet húzni valami csodálatos ágyneműt, meg lehet főzni egy finom vacsorát, de, ha a szexen kívül semmi más nem köt össze két embert, akkor a valószínűtlen, hogy a nemi vágy képes lesz megtartani a férfit szoknyája mellett.

A szex mellett az Önök párkapcsolatát össze kell, hogy kössék első sorban a közös hobbik, amelyeket valaha együttesen élveztek. Gondolkozzon el rajta, hogy most is együtt csinálják ezt? Másodszor pedig,  igyekeznek-e Önök időt tölteni egymással, az „ágylátogatáson” kívül. Harmadszor –   tegye fel magának a kérdést arról, hogy összeköti-e még valami Önöket a szexen kívül.

Ha a fent felsorolt pontokra negatív választ adott, akkor bizonyossággal állítható, hogy az Önök kapcsolata véget ért, és a szex nem fogja megmenteni. Inkább beszéljenek egymással, igyekezzenek együtt megtalálni érzelmeik kihűlésének okát, lehetséges, hogy ez a probléma Önben van!

A lényeg, hogy Ön maga megértse, hogy szereti-e még férjét úgy, mint korábban. És szeretné-e helyreállítani vele a kapcsolatát. Kérdezze meg férjét arról, hogy mit érez Ön iránt, miért hűltek ki az érzései, mi az amivel elégedetlen lehet.  Ha meghallja tőle az igazságot, legyen az bármilyen is, ne cirkuszoljon és ne veszekedjen. Elemezze mindezt, lehet, hogy van még esély helyrehozni mindent.  A szex természetesen a legegyszerűbb mód közelebb kerülni egymáshoz.  De helyrehozni valamit az intimitás segítségével, sőt annál is inkább, megmenteni egy kapcsolatot – lehetetlen. Ezéért keresse az okot magában, a szexet pedig hagyja a desszertre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük