Maximumot érünk él minimális erőfeszítésekkel

852

1. Az alvás nem a feje mindennek. Ez az egyik alapkövi szabálya a jelentős siker elérésének. Természetesen egészséges alvásnak lennie kell, de ez alatt az esti 11 órás lefekvés és a reggeli 7 órás felkelés értendő. A mi esetünkben arról van szó, hogy meg kell szabadulni a délig alvás szokásától, az éjszaka közepén való lefekvésről és így tovább. Kidolgozva a helyes alvási rendet, edzi az akarat erejét, amely elengedhetetlen a kitűzött célok eléréshez.

2. Reggel felébredve, a reggeli és egy csésze forró kávé mellett ülve, tervezze és analizálja azt, ami történik és azt, amit meg kell tenni ahhoz, hogy javítson egyéni fejlődésének folyamatán. Az első reggeli órát szentelje a motiváló dolgokra, amelyek növelik a harci szellemét az elkövetkezendő napra.

3. Csináljon meg mindent, hogy az elősoros dolgok semmi képpen ne legyenek beárnyékolva azokkal, amelyek másodfokú jelentőséggel bírnak. Minden nap végén vonja le a következtetéseket, írjon le minden tettet és értékelje az eredményeket.

4. Ki gondolná, hogy például egy egyszerű darab gumi elkezdhet pozitívan hatni az agyra és edzheti azt. Vegye fel a gumit a csuklójára, és negatív gondolatok megjelenésekor egyszerűen csípje meg magát vele. A jelen cselekmény, ha rendszeresen kerül végzésre, megszokást fog kiváltani az agyában, miután az a fájdalmat a negatív érzelmekkel fogja asszociálni. Ez lehetővé teszi a pozitív hangulat létrehozását a gondolkozásban.

5. Értékelje azokat, akik nem írnak Önnek a szociális hálózatokban, hanem felhívják Önt, de nem egy évben egyszer, hanem hetente többször. Tisztelje az ilyen embereket és  válaszoljon nekik lelkesedéssel. Telefonon állva beszéljen és magabiztos hanggal. Ez segít átadni az energetikáját és a hangulatát a beszélgető társának.

6. Mindig legyen Önnél egy kisebb notesz vagy napló. Abszolút minden ember, kivétel nélkül, aki jelentős sikereket ért el az életében, mindig magánál tartott és tart jegyzetfüzetet. Általában, a sikeres embereknél a hasznos és perspektív gondolatok áramlata főként aktív, ezért butaság komolytalanul állni hozzá a gondolataihoz és elfecsérelni a legkisebb lehetőséget is arra, hogy jobb legyen és többet érjen el.

7. Igyekezzen minden vasárnap estét csak magára szánni. Foglalkozzon az elkövetkezendő hét tervezésével, készítse el a prioritást élvező cselekmények tervét. A jelen szokás segít megtanulni maximálisan helyesen elosztani a legfontosabb forrást az életben – az időt.

8. Van egy fontos szabály. A kommunikáció fenntartása mellett a különböző emberekkel (természetesen a sikeres és az ugyan olyan céltudatos emberekről van szó, mint Ön), tanuljon meg kommunikálni önmagával. Tartsa be a saját ígéreteit, első sorban saját magának tartozik felelősséggel. Az, hogy mennyire jól fejlett az önkontrollja, közvetlenül befolyásolja mindazt, ami az életében történik. Ez a természet alap törvénye.

9. Elérve a kívánt célt, ne csak a pénzre és az eredményekre gondoljon. Foglalkozzon és keressen olyan munkát, amely tetszeni fog Önnek, amely segít megszerezni a valóban szükséges élettapasztalatot. Tartsa szem előtt ezt a szabályt, és akkor fogja megkapni az anyagi jólétet és az elismerést. Ilyen a világ.

10. Itt van a sikeres emberek még egy szokása. Stiv Martin minden reggel megáll a tükör előtt és nevet, a tükörképére nézve. A jelen cselekmény egy teljes sor pozitív kémiai reakciót indít el, amelyek befolyásolják a hangulatát és az általános állapotát.

P.S. Ne váljon munkamániássá a pénz vagy egy beosztás után való futás közben ,  az egészsége sokkal fontosabb ennél!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük