Mágnes lány – vajon te vagy az?

840

A haj statikus feszültsége – az egyik fő probléma, amely főként a tél eljövetelével jelenik meg és bosszantja a bolygó teljes női lakosságát. Mi tudjuk, hogyan lehet megbirkózni ezzel a problémával, ezért ma elmeséljük, hogyan szabadulhatunk meg tőle egyszer és mindenkorra!

Még mielőtt elmesélnénk a haj elektromozódása ellen vívott harc módszereit, érdemes szólni néhány szót arról, hogy miért is elektromozódhat a haj. A fürtök túlzott szárazsága, a vitaminhiány a szervezetben, erős szél – mindezek a fő okok között szerepelnek. Ismerve az okokat, meg lehet találni a probléma megoldását. Nos, mit tegyünk, ha elektromozódik a hajunk?

  1. Cserélje le a samponját és a balzsamját

Ha erősen elektromozódik a haja,fontos ebben az időszakban megváltoztatni az ápolást  és áttérni a hidratáló és tápláló szerekre olajokkal, amelyek a száraz és sérült haj számára vannak rendeltetve: ezek megvédik a hajat a kiszáradástól és csökkentik a haj statikus feszültségét.  Válasszon szilikonos hajbalzsamot vagy hajkondicionálót, amely hatékonyan semlegesíti az elektromos töltés a hajban. Ne felejtsen el használni kiegészítő, lemosást nem igénylő védő ápoló-sprét. Jobb lemondani a zsíros típusú hajra rendeltetett szerekről: ezek lemossák a haj védelméhez szükséges bőrfaggyút, amitől a haj gyorsabban kiszárad és erősen elektromozódik. Ezért, amikor hajápoló szert fog választani, legyen óvatos.

  1. Szárítsa helyesen a haját és ne feledkezzen meg a hővédelemről

A hajszárító gyakori használata (főként – magas hőmérsékleten) erősen szárítja a hajat belülről. Ezért javasolt hideg levegővel szárítani a hajat és minden képpen használni kell lemosást nem igénylő hővédő sprét, amelyet érdemes a nedves hajra vinni fel a szárítás előtt.

  1. Öblítse haját hűvös vízzel

Ahhoz, hogy a haj ne elektromozódjon, minden hajmosás után le kell öblíteni hűvös vízzel (nem hideggel). Ennek a műveletnek köszönhetően a haj sima és selymes lesz.

  1. Használjon olajokat

Kevesen tudják, hogy az olajok antiszeptikus hatással bírnak. Ahhoz, hogy a haj ne elektromozódjon, öntsön egy permetező üvegbe vizet és adjon hozzá néhány csepp rózsa vagy levendula olajat. Használja a keveréket száraz vagy nedves hajra: nem csak csillogást fog kölcsönözni a hajnak, de megszabadít a statikus feszültségtől is. Beteheti ezt a sprét a táskájába és minden alkalommal használhatja, amikor észreveszi, hogy a haja kezd elektromozódni. Emellett, nem szabad megfeledkezni a különböző vitamin maszkokról sem a haj számára. Alkalmazni lehet különböző népi és otthoni szereket is.

  1. Használjon megfelelő fésűt

Felejtse el a műenyag fésűket, amelyektől a haj 5-ször jobban elektromozódik! Hozzon létre haja számára kellemes és veszélytelen feltételeket a növekedéshez és az „élethez”. Fektessen bele egy vaddisznó természetes sörtéjéből készült hajkefébe: ez egyenletesen elosztja a faggyút a haj egész felületén, a nedvesség jobban megmarad a hajszálakban és a haj nem fog elektromozódni. Szintén javasolt fafésűt használni: a nagy távolság miatt a fogak között, csökken a súrlódás mennyisége, ezért a haj a használata után nem elektromozódik és nem fog felemelkedni.

  1. Használjon levegő párásítót

Az alacsony nedvességtartalom a haj kiszáradásához vezet és elősegíti a haj fokozott elektromozódását. Hogy megszüntesse ezt a problémát, használjon levegő párásítót. Helyezze el a munkahelye mellett vagy otthon, ahol a leggyakrabban van. Ha nincs párásítója, akkor egyszerűen öntsön vizet egy üvegbe és hagyja a radiátor mellett.

Ápolva testét és szépségét, fantasztikus sikert biztosíthat magának az ellenkező nem körében. Párja pedig bizonyára féltékeny lesz Önre a megbabonázott járókelők láttán!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük