Lifting smink – smink titkok érett bőr számára

1 177

Bizonyára már kidolgoztad a saját smink stílusodat. Mit hangsúlyozol ki általában?  A szemeidet hangsúlyozod ki és  nude színű rúzst választasz? Vagy épp ellenkezőleg, megjelenésedben az ajkaid kapnak nagyobb szerepet?

Legyen bárhogyan is, ha már elmúltál 35 éves, érdemes áttanulmányoznod a tanácsainkat a sminket illetően. Hiszen az első ráncok megjelenésével már nem aktuálisak a dekoratív kozmetikumok felvitelének megszokott technikái. Miért történik így? A bőrráncok magukra húzzák a kozmetikumokat, amivel vizuálisan kihangsúlyozzák a kort és öregítenek.

Tudjuk, hogyan alakítsd át mindennapos megjelenésedet egy effektív look-á, és bármilyen megvilágításban fantasztikusan nézzél ki!

Először is, gondoskodni kell egy jó minőségű lifting kérmről. Éppen ez képes sejtszinten megtölteni a mélyedéseket a bőrben és ragyogóvá tenni az arcodat!

Hogy ne hangsúlyozd ki még jobban a bőröd korváltozásait, gondoskodj a megfelelő hidratálásról, hiszen a hámlás és a száraz részek vonzzák a figyelmet és vizuálisan öregítenek.

A legjobb a ránc elleni krémet a mosakodás után használni, amikor a bőr még egy kicsit nedves. Minden képpen hagyd, hogy felszívódjon a krém, ne siess az alapozó felkenésével a még nedves bőrre vagy a púderrel.

Az ilyen felkészülés a sminkhez lehetővé teszi a kozmetikumok könnyű felvitelét, a smink maximálisan simán fog feküdni és az egész nap folyamán tartós lesz.

Minden képpen munkáld meg a szemek és ajkak körülötti zónát. A szemek alá vigyél fel a bőrödnél néhány árnyalattal világosabb korrektort, az arcodra alapot lifting hatással. Szerencsére, most nagyon sok dekoratív kozmetikum van az érett bőr számára. Fordíts rá kellő figyelmet, mert az ilyen szerek összetételébe általában fényvédő szűrők és gialouran sav tartozik.

Előnyös trükkök a sminkhez – tudd meg, hogyan lehet eltüntetni a ráncokat a kozmetikumok segítségével

Ha azon gondolkozol, hogyan lehet megszabadulni a homlokráncoktól, próbál felvinni a homlokod közepére korrektort fényvisszaverő részecskékkel. Ezt követően jön a púder. Ez vizuálisan fiatalabbá teszi a bőrt.

Ne vigyük túlzásba a konturinggal. Először is, ebben a szezonban már kiment a divatból, másodszor pedig, a bronzosító csak plusszol neked 3-5 évet.

Óvatosnak kell lenni a púderrel is. Vastag ecsettel vidd fel, így egyenletesen fog eloszlani. Még egy dolog – ne feledkezz meg a nyakadról és a dekoltázs zónájáról. Ha észrevehető lesz a kontraszt  az arcod és a nyakad között, minden trükk és ismeret arról, hogyan lehet megszabadulni a homlokráncoktól, reménytelen lesz.

Vizuálisan meg lehet emelni az állat a természetes színednél néhány árnyalattal sötétebb púder segítségével. A hatás rögzítéséhez használj átlátszó púdert. Ez lehetővé teszi megőrizni a friss arcbőrt a nap végéig anélkül, hogy minden órában púderezni kellene az arcot.

Mellesleg, a smink állandó kiegészítése csak árt neked, még mélyebbre nyomva be a bőrzsírt, amely a nap folyamán termelődött.

Kiváló döntés – rizspúder. Napjainkban ez tömegcikk, ezért könnyű lesz megtalálnod azt, ami jó neked. De légy óvatos! Ha érdekel, hogyan lehet megszabadulni a ráncoktól a smink segítségével, akkor ne feledd, hogy a rizspúder kihangsúlyozhatja a hámlást. Ne vidd túlzásba.

Ránc elleni krém, púder és rúzs – ne spórolj ezen!

Feltöltve a kozmetikai táskádat, gondoskodj az alapkozmetikumokról:

 • Korellenes krém;
 • alapozó napvédő szűrőkkel (a védelem ereje a bőrödtől függ);
 • fényvisszaverő púder;
 • korrektor, arcpirosító vagy bronzosító – színtípusodtól függően;
 • ajakbalzsam és rúzs;
 • szemhéjfesték (matt vagy gyöngyház hatású);
 • szem- és szájceruza (a folyékony szemceruzával légy nagyon óvatos, mert a nyíl kiemeli a ráncokat. Sokkal jobb, ha lecseréled egy sima ceruzára és elsatírozod a vonalakat a szempillák növekedésének irányában);
 • szempilla spirál és szemöldök gél;
 • smink rögzítő spré vagy rizs púder.

Természetesen, a szemhéjfesték és a korrektor – nem az elsődleges dolgok, azonban egy jó krém és szempilla spirál – kozmetikai táskád legfontosabb vendégei.

Légy óvatos a csillogó szemhéjfestékkel, vékony rétegben vidd fel. A stylistok és sminkesek azt tanácsolják az idősebb hölgyeknek, hogy részesítsék előnyben inkább a matt szemhéjfestékeket, ezek vizuálisan elrejtik a ráncokat.

Ne feledd a mértéket, támaszkodj az ízlésedre és az intuíciódra. És még valami. Egy nőt széppé és fiatallá nem egy krém vagy smink tesz, hanem a boldogságtól ragyogó szeme!

5 hozzászólás


 1. // Válasz

  Úgy gondolom, hogy az arckrém – a legfontosabb! És, ha sikerül megtalálnia az embernek a saját szerét, fantasztikus eredményeket lehet elérni. Sokat kipróbáltam, sokáig kerestem azt a krémet, amely jó lesz nekem. A Multi Lift mellett döntöttem, fél éve használom, nagyon elégedett vagyok.


 2. // Válasz

  Én imádom a konturingot. Nekem úgy tűnik, hogy az érett bőr számára egy egy szuper döntés, mivel lehetőség van megrajzolni azt, ami nincs)))


 3. // Válasz

  Köszönöm a válaszokat. Én 34 éves vagyok, de a ráncok már nagyon látszanak.


 4. // Válasz

  Nem szeretem festeni magam, éppen ennek köszönhetően 40 évesen sokkal fiatalabbnak nézek ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük