Körömgomba – probléma, amely bárkit érinthet!

2 889

Diákkoromtól fogva szokásommá vált, hogy cserélgetem a ruháimat és cipőimet a barátnőimmel. Idősebb koromban megértettem, hogy mégis csak jobb a saját ruhás szekrényemet használni. De, az igazat megvallva, néha megengedtem magamnak, hogy  egy időre használatba vegyek a legközelebbi barátnőimtől  ruhákat valamilyen speciális esetre.

Egy alkalommal egy másik városban voltam kiküldetésben. Ott lakott egy régi ismerősöm. Nála szálltam meg. Nos, meghívtak este vacsorázni egy étterembe. De nálam csak lapos sarkú szandál volt. Maguk is értik, hogy az etikett megköveteli a meghatározott ruházatot és lábbelit. És a business stílusba az én cipőm semmi képpen sem illett bele. Sokáig nem gondolkozva, kölcsön kértem az ismerősöm magas sarkú cipőjét. Még jó, hogy egyforma méretünk volt.

A találkozó jól sikerült, csak a lábaim kezdtek el az este végére viszketni.

Hazaérkezve, olyan 2 hét elteltével észrevettem, hogy a körmeim a lábaimon vastagabbak lettek, a bőröm pedig nagyon száraz. Sehogy sem tudtam megérteni kényelmetlenségem okát és őszintén szólva a lábgombáét sem. Elmentem az orvoshoz, aki részletesen kikérdezett az életmódomról, az átvészelt betegségeimről, arról, szedtem-e antibiotikumokat.  De nem talált semmi, ami a gombát idézhette volna elő. Ekkor kérdezett meg a higiéniai eszközökről. Otthon saját törölközőim és papucsaim vannak.  És ekkor jöttem rá – a barátnőmtől kölcsön kért cipő! Megvan az ok. A doktor elmagyarázta nekem, hogy  a körömgomba hordozójának nem biztos hogy vannak tünetei. A fertőzés a szervezetben van, de nem mutatkozik meg azonnal. Tehát nem tudom azzal vádolni a barátnőmet, hogy direkt adta nekem a cipőjét. Egyszerűen óvatosabbnak kell lenni.

Mivel a helyzet már fennállt, meg kellett oldanom a problémát.

Nagyon gyakran az onychomycosis  kezelése – hosszas és összetett feladat, azonban minél hamarabb tudomást szerez az ember a diagnózisról, annál több esélye van a gyulladás enyhítésére még a korai stádiumokban.

Van hatásos szer a gomba ellen!

Nagyon sok irodalmat átolvastam a körömgomba kezelése témára. És eléggé sok módszer létezik, de az egyik leghatásosabb – a lokális hatás. Értsenek egyet, hogy jobb közvetlenül hatni a begyulladt területre, nem pedig tablettákat szedni például, amelyek mellékhatásokat okozhatnak.

Fürdők természetes kivonatok alapján  – jó módszer, azonban sok időt igényel, amelyből állandóan hiányt szenvedünk.

De a  gombaellenes kenőcsök – optimális variáció. Ezeket a gomba által megfertőzött területekre kell felvinni, be kell dörzsölni. Ezt követően érdemes hagyni, hogy a szer felszívódjon. Általában, az orvosok azt javasolják, hogy kétszer használjuk a krémet naponta száraz és tiszta bőrre.

Nos, a módszert kiválasztottam. De mi legyen a konkrét készítmény kiválasztásával?  Hiszen napjainkban  a piacon annyi ajánlat van…  Úgy döntöttem, hogy beszélek a barátaimmal és ismerőseimmel erre a témára. És meg voltam lepve, amikor kiderült, hogy sokan személyesen ismerik a lábgomba problémáját.. De még jobban az lepett meg, hogy sokaknak közülük  sikerült kikezelni a betegséget. És elég rövid időn belül.
A Fungaxim krémet ajánlották nekem. Az interneten találtam meg és megrendeltem. Futáros kiszállítás – egyenesen haza. Nagyon kényelmes J

Áttanulmányozva az útmutatót, nekiláttam a használatához. A krémet reggel és alvás előtt használtam. Az első érzések normálisak – könnyű hűvösség, frissesség. Bizonyára azért, mert az összetételében van menthol. A viszketés azonnal eltűnt. Ez egy nagyon nagy megkönnyebbülés, megmondom Önöknek!

Pár nap múlva valóban elkezdtem könnyedséget érezni a lábaimban. A lábfejemen a bőröm puha lett, mint egy újszülötté. De úgy döntöttem, hogy állok meg az elérteken, az egész csomagot elhasználtam, hogy teljesen elpusztítsam  a gombát.

Intsenek búcsút a körömgombának!  
Mint ismeretes, a gomba sejtjei megfertőzik a a szöveteket a körömlemez mélyén.  Azonban a Fungaxim  gomba ellenes krém  olyan mélyre tud hatolni, amennyire ez a fertőzés százszázalékos elpusztításához szükséges.

Emellett, elég gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros nyomokat.

Saját példámon vettem észre a készítmény tulajdonságait:

 • A gombás fertőzés eltávolítása;
 • A bőrfelület megpuhulása;
 • A körömlemez helyreállása (a körmök simákká, csillogókká, rózsaszínűekké válnak);
 • A viszketés, égés, összehúzottság eltűnése;
 • A kellemetlen szag eltüntetése.

Ismerősem hozzászólásai szerint, a Fungaxim – a legjobb gomba ellenes szer országunkban.

És egyetértek velük 100%-ban!

4 hozzászólás


 1. // Válasz

  Láttam a barátnőmnél a Fungaxim csomagolását. Azt mondja, hogy jó puhító hatású krém, a gomba megelőzésére használja.


  1. // Válasz

   A testvérem uszodába jár. Hogy gondolják, érdemes megvenni neki megelőzés céljából?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük