Kleopátra fürdő tejjel

677

235475436

A Föld bolygó története már több évmilliárdra tekint vissza és történelmünk minden ágát különböző történészek másként traktálnak.

Például, van egy olyan fantasztikus tény arról, hogy Kleopátra tejfürdője valóban létezett és emellett örök ifjúságot és szépséget biztosított bőrének. Ha rákeresünk az Interneten Kleopátra, egyiptomi királynő  képére, láthatjuk, hogy mindenhol nagyon fiatalnak néz ki.

A fáradtahatatlan brit tudósok csoportja úgy döntött, hogy egyszer és mindenkorra megtudja: kihathat-e ilyen jól Kleopátra tejfürdője a női külsőre és vonzóságra.

Egy ismert brit egyetem diákjai, amelynek neve érthető okokból nem nem kerül közzétételre, úgy döntöttek, hogy leellenőrzik a tej hatását az emberi bőrre és a helyi gazdáktól nagyon nagy mennyiségű tehéntejet vásároltak  a kísérlet lebonyolításához.

A kísérlet lényege az volt, hogy a csoport egy része egy hónapon át nap mint nap Kleopátra tejfürdőjében fog fürödni, a másik csoport pedig átlagos fürdőket fog venni, de tisztított víz használatával. A kísérlet tisztaságához a diákok nem akril fürdőkádakat választottak, hanem átlagos angol  acélból készült fürdőkádakat.

A kísérletet vezető szkeptikusan felhangolt tanárok ellenére, a tejfürdők már egy hét elteltével észrevehető eredményeket kezdtek adni. De az oktatók örömére, a hatás a kísérleti alanyok önérzetének javulásában volt tapasztalható.   Semmilyen fizikai változásról szó sem volt.

A kísérlet végén Kleopátra tejfürdőivel, az eredmény felülmúlt minden várakozást. Azután, hogy összehasonlították a verseny előtti fényképeket és felvételeket azokkal ,amelyek a kísérlet után készültek, pozitív változások voltak tapasztalhatóak: az emberek fiatalabbnak néztek ki, bőrük pedig puha és bársonyos lett, aminek köszönhetően jelentősen csökkentek a ráncok és eltűntek a pigmens foltok. Azoknál az embereknél, akik tisztított vízü fürdőket vettek, ilyen hatás egyáltalán nem volt tapasztalható.

Ez a kísérlet megmutatta, hogy Kleopátra tejfürdője, aki nyomott hagyott a történelemben, valóban észrevehető pozitív hatással lehet és alkalmazódhat kozmetikai szer minőségében. Persze a szer nem olcsó és nem érhető el mindenki számára.

Három “fürdő” szabály minden Kleopátra számára

Ha megengedheti magának a tejfürdőt, akkor itt van néhány szabály, amely a hasznára lehet. Bár, elvileg, ezek a tanácsok bármilyen fürdő számára megőrzik értéküket:

  1. A fürdőzés körül-belüli hossza nem haladhatja meg a 15 percet.
  2. A víz/tej hőmérséklete nem lehet alacsonyabb 37 foknál. Ha figyelembe vesszük, hogy bármilyen alkalmazott folyadék idővel kihűl, akkor minden 3 percben hozzá kell adni a fürdőhöz egy kis forró vizet/tejet. Ezt jobb a lábak oldaláról tenni, mert alsó végtagjaink könnyebben viselik a hőmérséklet változást.
  3. A fürdőben a legjobb úgy feküdni, hogy a szív területe a víz alatt legyen, mivel a 37 fokos hőmérséklet kényelmes az egész szervezet számára.

Létezett-e valójában Kleopátra ismert tejfürdője, örökre titok marad a számunkra, de az, hogy a tejfürdőknek van hatása és emellett nem csak „könyves” – ez tény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük