Kiválasztjuk a kompressziós fehérneműt a visszér kezeléséhez

1 199

Ma a visszér kezelésének egyik hatásos módszeréről fogunk beszélni – a speciális kompressziós fehérneműről.

Már tudják, hogy a visszér tágulás – veszélyes betegség, amely megtámadja a nőket is és a férfiakat is, koruktól függetlenül (sajnos, minden nappal csökken a betegek átlagkora). Az erek hosszának megnagyobbodásakor, az erek falainak elvékonyodásakor fontos segíteni a szervezetünknek leküzdeni a problémát, megakadályozva a csomók kialakulását.

Létezik néhány fő módszer a visszér tágulat kezelésére:

 • gyógyszeres;
 • sebészeti;
 • gyógytorna;
 • lokális (kenőcsök);
 • diéta;
 • kompressziós fehérnemű.

Az utolsó pontról most részletesen fogunk beszélni. Hogyan válasszuk ki a megfelelő fehérneműt az Ön egyedi esetében? Hogyan kell hordani? Milyen hatást lehet ezzel elérni?  Mindezekre a kérdésekre megtalálja a választ a cikkükben.

A visszér hatásos megelőzése a kompressziós fehérnemű segítségével

Az ilyen termékek – kiváló módszer a betegség leküzdésére. Van néhány fajtája a kompressziós kötöttárunak:

 • harisnyafélék;
 • ujjak;
 • trikó és bandázs.

A komplex terápia során az ilyen termékek nélkülözhetetlenek, segítenek megszabadulni az erek patológiájától. Az adott kezelési módszer többszáz évvel ezelőtt volt kidolgozva, és a fejlőséd minden egyes lépésnél  újabb és újabb eredményeket ért el. Napjainkban számos modern modell létezik, amelyek észrevétlenek a ruha alatt, de fantasztikus hatást biztosítanak.

A kompressziós fehérnemű működési elve

A kompressziós fehérnemű kolosszális hatása annak köszönhető, hogy megteremti a szükséges nyomást a lábakra – a különböző területeken különböző erővel.

A maximális nyomás természetesen a bokára esik, hiszen ezen a helyen emelkedik a legnagyobb erőfeszítéssel a vér a vénák számára. Fentebb a megterhelések kisebbek – a csípő területén 35%-ot tesz ki.

Ez a nyomás biztosítja a teljes értékű véráramlást, megelőzi a pangás kialakulását. Arról van szó, hogy az ilyen harisnyafélék kompressziót hoznak létre, amely maximálisan megismétli az izom-összehúzódásokat.

A kompressziós kötöttáruk:

 • csökkentik a megterhelést a végtagokra;
 • hatásosan küzdenek a betegség tüneteiel, ez jó visszér megelőzés;
 • javítják a sportolás eredményességét;
 • támogatják az ereket a terhesség alatt;
 • megvédik a vénákat a tágulástól;
 • kizárják a problémákat a mozgásszervvel.

 A kompressziós fehérnemű típusaikiválasztjuk a legjobbat

Van néhány kritérium, amely meghatározza a kompressziós kötöttáru fajtáját:

 • anyag (pamut, nylon, mikroszálas, lycra);
 • a kompresszió foka osztályozás szerint (1osztály – kisebb kompresszió – 23 mm, a betegség első tüneteinek esetében alkalmazódik, künnyű megnyilvánulásai esetében; 2 osztály – a nyomás – 33 mm-ig, a közepes stádium visszér esetében írják fel; 3 osztály – a kompresszió egyenlő – 45 mm, a súlyos formák esetében használják; 4 osztály –50 mm fölött, enyhíti a duzzadásokat, korrigálja a nyirok áramlás megsértését a végtagokba);
 • szövés fajtája.

Nagyon fontos a méretek pontos levétele, hogy ki lehessen választani a tökéletes méretet. Hiszen, ha hiba történik a méretekben, akkor előfordulhat, hogy nullás eredményt kap, vagy akár még jobban súlyosbítja a helyzetet. Ezért jobb konzultálni  egy konzultánssal, ne vásároljon ilyen darabokat «szemre».

Hogyan lehet kikezelni a visszeret a harisnyák segítségével? Nagyon egysezrűen, ha jó minőségű darabokat vásárol és megfelelő méretet visel.

A harisnyákat részesítheti előnyben. Ezek testhezállóak, megfelelő méret kiválasztása esetében jól ülnek a derékon (nem magasabban és nem is alacsonyabban). Az ilyen harisnya felvételéhez erőfeszítéseket kellesz tenni, azonban levenni – a legegyszerűbb dolog.

Még egy jó variáció – combfix. Ez egy optimális döntés a terhes nők számára és azon embereknek, akiknél a visszér a térdük alatt található.

Még egy típus – térdzokni. Ezeket általában a férfiak vásárolják, és jó variáció azoknak, akik nadrágot hordanak.

Vannak még lábszárvédők is – praktikus variáció, mivel nincsenek olyan része, amelyeket gyorsan el lehet hordani.

Elasztikus kötés  – gazdaságos variáció, de szükség van a helyes kötözés ismeretére.

Következtetések

Ha még vannak kétségei a kompressziós kötöttáruk megvásárlásának terén, akkor ne habozzon. Ezek a termékek elősegítik a szövetek táplálását, az extracelluláris folyadékok jobb felszívódását a hajszálerek által, ami elhártja a duzzadást. Javasoljuk, hogy egészítse ki a fehérnemű viselését a visszér elleni krém használatával a hatékonyság fokozásához.

A lényeg – figyelmesen válassza ki a termék méretét és osztályát. Jó egészséget!

Hol vásárol általában szereket a visszér kezeléséhez?

Betöltés ... Betöltés ...

5 hozzászólás


 1. // Válasz

  Sziasztok! Köszönöm az információt, minden képpen használni fogom a tanácsokat. Nekem könnyű stádiumú visszerem van, de nem akarom, hogy előre haladjon. Már használok visszér elleni krémet – két hét elteltével látom az eredményt! Most akarok venni magamnak egy harisnyát is)


 2. // Válasz

  saját tapasztalatomon győződtem meg róla, hogy a legkényelmesebb visszér elleni fehérnemű – a lábszárvédő.


 3. // Válasz

  Ha nem vettem le a méreteket, hogy gondoljátok a boltban lehet lesz felpróbálni?


  1. // Válasz

   Gondolom, hogy igen. Ez őszintén szólva még a bolttól is függ.


 4. // Válasz

  nekem a férjem visel kompressziós térdzoknit, elégedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük