Ki a világon a legpirospozsgásabb és fehérebb – a nemes arcszín titkai

785

Kötelező-e szakemberekhez fordulni, hogy világosabbá tegyük az arcbőrünket? Lehetséges, hogy találni lehet egy hatásos házi receptet is, amely felülmúl minden várakozást. Van néhány tanács, amely segít elérni a kellő eredményt. Tehát, hogy tegyük világosabbá az arcbőrünket?

Minden világosító procedúrát a nagyobb hatás érdekben javasoltabb estére végezni. Az előtt, hogy kipróbálunk magunkon egy új világosító krémet, vagy esetleg egy pakolást,  meg kell győződni arról, hogy nincsenek allergikus reakciók a komponensekre. Érzékeny bőr esetében nem érdemes kísérletezni aktív anyagokkal a szer összetételében.  A világosító készítményeket érdemes az előzetes megtisztított bőrre felvinni.

Észrevehetően a citrom segítségével lehet világosabbá tenni a bőrt. A savról van szó, amely fehérítő hatással bír. A citrus kivonat, a citromlé vagy a lájmlé, megtalálható számos kozmetikai szerben, amely fehérítő hátassal bír. Egy ilyen pakolást nem nehéz önállóan elkészíteni. Egy kisebb mennyiségű citromlevet össze kell keverni mézzel és jól el kell keverni. A citromlevet emellett össze lehet keverni egy jó minőségű magas zsírtartalmú tejföllel  – a hatás nagyon jó lesz. A még jobb kozmetikai hatás érdekében el lehet készíteni egy többkomponenses fehérítő hatású pakolást. A kis reszelőn lereszelt sárgarépát össze kell keverni a tojás sárgájával, hozzá kell adni egy kanál  zablisztet, a  végén pedig egy kanál citromlevet és mindent jól össze kell keverni. A pigmens pöttyöket segít kevésbé észrevehetőbbé tenni a pakolás a természetes alapanyagok alapján. A túró, tej és zöldség lé jelentős eredményt biztosít. A szeplők eltitkolásához segítség lesz egy pakolás az élesztő és citrom lé alapján.  Nagyon erős pigmentáció esetében pedig nagy óvatossággal ki lehet próbálni  a hidrogén-peroxidot. Az élesztőt összekeverik a peroxid-oldattal és ezt követően pakolás kinézetében felviszik az arcra.

Ha úgy döntött, hogy egy kozmetikai szalonhoz fordul segítségért, hogy világosabbá tegyék a bőrét, akkor kiválaszthatja a  gyümölcs, tej vagy szalicin savak esetleg lézeres alapú procedúrákat. A szemmel látható eredményhez körülbelül öt procedúrára van szükség. A kozmetikai boltokban nagyon sok különböző szert ajánlanak  tejsavval, amelyek szintén fehérítő hatással vannak a bőrre. A fehérítő hatású krémet önállóan is el lehet készíteni, kozmetikai olaj és természetes komponensek alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük