Kezdjük a diétát stressz nélkül a szervezet számára

848

Kivétel nélkül minden diétát ésszel kell kezdeni, azaz – be kell kapcsolni az agyunkat. Egyetlen ember sem tudja objektíven értékelni a testét. Ahhoz, hogy leküzdjük a pszichológiai korlátokat – sokan javasolják, hogy kapucnit öltsünk a fejünkre kivágásokkal a szemeink számára. Le kell öltözni és figyelmesen szemügyre kell venni az alakunkat, a fejünk búbjától a lábujjunkig. Mit lát? Egy külső ember testét látja, próbálja meg értékelni. Érdemes emlékezni rá, hogy ha a fölös testsúly a test normális tömegének 10%-át teszi ki, akkor ez csupán fölös testsúly, ha a 15%-át akkor már  elhízás.

Ami Öntől kell – megbékélni a gondolattal, hogy a karcsúság eléréséhez három fő út kell: növelni az energia fogyasztást a szervezet által, csökkenteni az energia bevitelt és kombinálni az egyiket a másikkal. De mindig megmarad a fő szabály – kevesebbet enni és többet mozogni.

Gondolja csak meg: egy nap hányszor kell ennie, hogy ne okozzon kárt a szervezetének. Hiszen a helyes táplálkozás akkor, és csakis akkor marad helyes, ha Ön nem hízik meg és nem fogy le több mint 5% – ra.

Nem érdemes diétába fogni részleges vagy teljes lemondással a dohányzásról, és a menstruációs ciklus előtt, depresszió esetében vagy problémák közben otthon vagy a munkahelyen. Természetesen, el lehet kezdeni a diétát  a fogyó holdfázisnál, de mindez egyéni.

Telt gyomorra vásároljon termékeket. Nem érdemes félhomályban enni, mivel hagyni kell a szemeknek, hogy jól lakjanak. Emellett megállja a helyét a régi igazság: egyen kis adagokat, hiszen leggyakrabban nem az ételek kalória tartalmától híznak az emberek, hanem a mennyiségétől. Egyen gyakrabban és kevesebbet. Igyekezzen  száraz kenyeret fogyasztani, mivel csökkenti az étvágyat és javítja az emésztést. A második fogáshoz érdemes az első után  pontosan  20 perccel neki látni,  hiszen ez idő alatt kezdődik el a tápláló anyagok felszívódása a vérbe, és Ön már jóllakott lesz. Igyekezzen  a halas ételeket részesíteni előnyben.

A legfontosabb szabály – soha ne éhezzen!!! Kövesse a diéta kezdetének egyszerű szabályát és ne kételkedjen erejében! Ha úgy döntöttél, hogy lefogysz, gondoskodj róla, hogy megakadályozd a diéta feladását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük