Kellemeset a hasznossal – vásárlás és gondoskodás a gyermekekről, mint egy módszer a lefogyáshoz 

887

Nap mint nap el van foglalva a háztartási feladataival és a munkájával. A rutin közben időről időre levertnek és hihetetlenül fáradtnak érezzük magunkat. És mindez azért van, mert a házi munka nagyon sok energiát és erőt vesz igénybe. Ilyen energiafogyasztással nincs szükség semmilyen edzőteremre és fitnessre. Szeretne lefogyni? Tervezze meg napját úgy, hogy  a kalóriákat a leghatékonyabban égesse. Ebben az anyagban megtalálja a legjobb módszereket ehhez. Tehát…

  • Vásárlás
http://avxhome.se/blogs/crazy-slim

Hacsak nem szokta meg, hogy mindent az interneten vásárol a házhozszállítási szolgáltatások igénylésével, akkor egy banális bolti látogatás a termékek és a háztartási vegyszerek beszerzésére segít Önnek elégetni 260 kalóriát egy óra alatt. Minél többet vásárol, annál több kalóriát éget el. A jobb eredményhez igyekezzen először a legnehezebb dolgokat rakni be a kosarába – zöldségeket és gyümölcsöket, háztartási vegyszereket, italokat. Hogy, amíg a boltot járja a kosarával a besárló központban, kiegészítő megterhelést kapjon a kezeire, a lábaira és a hátizmaira. Ne hajoljon le a termékekért, hanem gugoljon le értük. Minél többször gugol le, annál nagyon megterhelést kapnak a combjai és a feneke. Hazáig vinni a vásárolt termékeket vagy felvinni a lépcsőn a lakásig – szintén jó módszer néhány fölösleges kalória elégetésére   (akár 90 kalória 10 perc alatt).

  • Főzés

Csak a férfiaknak tűnik úgy, hogy főzni könnyű dolog. Mi azonban tudjuk, hogy erre a feladatra néha akár egy fél nap is elmegy. De most nyugtathatjuk magunkat azzal, hogy a főzés közben 90-100 kalóriát is el lehet égetni. Főként, ha nem rágcsálunk  közben semmit és nem próbálgatjuk az ételeket a főzésük közben, és persze nem bízzuk a feladat nagyobb részét a konyhai robotgépekre. Természetesen, le lehet reszelni a sárgarépát egy konyhagép segítségével, de ha kézzel tesszük, több kalóriát tudunk elégetni.

  • Takarítás 

Hányszor vitatkoztak azon, hogy most ki a soros a padló vagy az edény mosásban? Győzve a vitában, Ön megfosztotta magát gyakorlatilag egy teljes értékű edzéstől. Azért, mert egy fél órás házimunka alatt el lehet égetni  115-140 kalóriát. A legjobban a sepregetés és a padló mosás, porszívózás, a fördőszoba és a wc takarítása, az üveg, főző és tükörfelületek tisztítása, valamint a kézi mosás égetik a kalóriákat.

  • Felújítás és festés

Szeretne felvenni valakit, hogy átragassza a tapétát, lefesse a kerítést vagy a falakat? Miért költene pénzt, inkább „költsön rá” kalóriákat. DóFesteni nem csak eléggé egyszerű dolog, amivel meg tud birkózni egy iskolás is, hanem eléggé szórakoztató is. Nehiába fizettek Tom Sawyernak a kerítés festésért mágikus „kincsekkel”. 1 óra festés alatt akár  500 kalóriát is el lehet égetni, főként, ha fel és le kellesz járni a létrán, vagy butrokat tologatni. És ha át kell festeni az egész házat vagy a lakást? Ez legalább 3 óra munka! És mennyi kalóriát lehet elégetni ez idő alatt? Na erről van szó!

  • Kerti munka

Ha szeret kertészkedni, akkor könnyű lesz összeegyeztetni a kellemeset a hasznossal, hiszen egy órányi kerti munka alatt kár  330 kalóriát is el lehet égetni. A legtöbb kalóriát a gyomlálás égeti el, az ásás, a kapálás és a gereblyézés, a termény betakarítása, a locsolás. De, ha kertje nem is teljes értékű, hanem csak egy gyep van a háza előtt, a levelek összegereblyézése vagy a fűnyírás is biztosítani tudja a  fizikai megterhelést.

  • Kocsimosás

Természetesen, csábítóbb egy automatizált autómosóval mosnia kocsit. Azonban egy órányi kézi  kocsimosás és polírozás alatt e lehet égetni 340 kalóriát. Ami gyakorlatilag egyenlő az edzőtermi foglalkozással. Emellett az automatikus autómosó minőségét tekintve össze sem hasonlítható az alapos kézi mosással, az utastér kiporszívózásával és polirozásával. Lefogy és még pénzt is megtakarít.

  • Lomtár takarítás

A kamra takarítása, a szekrények lomtalanítása, a tárgyak dobozokba csomagolása vagy a lim-lom elszállítása a nyarlóházba – nem nagyon kellemes foglalkozás. Biztosan nem az, amire szombat estéjét vagy szabadnapját akarja szentelni. De egyszer ezt is meg kell csinálni, és lehetséges, hogy kicsit megvigasztalja az a gondolat, hogy ezeknek a kötelezettségeknek köszönhetően sok kalóriát lehet elégetni. Fél órán keresztül tologatva a butrokat, akár  220-250 kalóriát is el lehet égetni. Lomtalanítva a szekrényt – körülbelül 100 kalóriát. Dobozokat csomagolva és innen oda rakosgatva szintén egy fél óra folyamán – még körülbelül  250 kalóriát.

  • Gondoskodás a gyermekekről 

Még az első látásra a legáltalánosabbnak tűnő kötelezettségek is segíthetnek abban, hogy elég nagy menyiségű kalóriát égessen el. Például, a kisgyermekek gondozása. El lehet égetni akár  250 kalóriát egy óra alatt, egyszerűen gondoskodva róluk: megmosdatva, felöltöztetve, sétálva velük. És hányszor kell egy nap felemelni őket, hogy felülhessenek egy magas székre, vagy beüljenek a babakocsiba vagy egyszerűen megnézzenek valamit az ablakból! Ez „szabványos” baba pedig lehet 10, vagy 15 kilogramm is! De a nagyobb csemeték is segíthetnek Önnek lefogyni. Egy egyszerű játék közben a gyermekével  összeegyeztetheti a kellemeset a hasznossal – akár 300 kalóriától is megszabadulhat egy óra alatt. Azonban a játéknak mozgékonynak kell lennie és jobb, ha a friss levegőn az idénytől függetlenül:  bújócska, fogócska, nagy séták, labdás játékok, tollaslabda, szánkózás, stb. Egy medencés fürdőzés vagy nyílt vizes lubickolás  még 100 pótlólagos kalóriától fogja megszabadítani egy óra alatt a víz ellenállásának köszönhetően. Hasonló hatása lesz a kutyasétáltatásnak is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük