Izgalomba hozol: melyik szín a legszexisebb?

808

 

A tudósok megoldották a vitát az ártatlan fehér, a temperamentumos piros, a titokzatos fekete és a stílusos szürke között.

Milyen tényezők hatnak ki a fizikai vonzóságra?

A kérdés, amely már több évszázada kínozza a tudósokat – és többezer tudományos próbálkozás „preparálni” a szexualitást ez alátámasztják. Így, például az is bizonyított, hogy a legélénkebb érzelmeket azok a lányok váltják ki, akik szimetrikus és közepes arcvonásokkal rendelkeznek (nem túlságosan nagyok és nem túlzottan aprók) és a „homokóra” alakkal (kifejezett derék és csípő). Bár a fókusz a kutatásokban általában el van mozdítva a fizikai paraméterek irányába, a tusok tudják, hogy a legjobban az ellenkező nemet felizgatják – az extrovertáltak, az őszinteség és a kihívó ruházat (sajnos ez tény!). Ehhez a leíráshoz már csak színt kell hozzáadni.

Meg van határozva a legszexisebb szín

Egy kísérlet sorozatban, amelyben több száz különböző korú és nemzetiségű tesztalany vett részt, a Rochesteri Egyetem kutató-pszichológusai bebizonyították, hogy pontosan melyik szín teszi vonzóbbá és kívánatosabbá a nőket a férfiak szemében. Érdekes? Semmi váratlan. A legszexisebb szín, amely a természetben létezik – a piros. És versenytársa a színek között nincs. Eközben sehogyan sem hat ki az intellektuális adatok értékelésére, az empátia készségére és nem teszi csábítóbbá a nőket más nők véleménye szerint. Hogyan és miért éppen ez a szín működik?

A «játékszabályokat» ismét az ösztönök diktálják. A férfiak, ugyan úgy, mint a főemlősök, úgy értelmezik a piros színt, mint egy szex-jelzést. A természetben éppen ilyen színűek a testek izgató részei az állatoknál. A másik kérdés – szociális: a férfiak látják a pirosat és önkéntelenül a szexuális sztereotípiákra gondolnak, amelyekkel körbe van véve a ladyinred. Ez csak erősíti a természetes vágyat. Emellett, a pszichológusok szerint, a piros szín erősíti az agy azon területeinek munkáját, amelyeket a figyelem koncentrációjáért felelnek – egy ilyen objektum nem tér ki a látómezőből és elfoglal minden gondolatot.

Miért tartják a férfiak szexuálisnak a piros színt?

A Rochesterben végzett kísérletben az önkénteseknek felajánlották, hogy nézzenek rá egy fényképre és képzeljék el maguknak a következő helyzetet: «Ön egy találkozóra megy. A pénztárcájában van száz dollár. Mennyi pénzt hajlandó rákölteni erre a lányra a radin?» A maximális bőkezőséget a férfiak azoknál a jelölteknél mutatták ki, akik piros ruhában voltak, vagy piros háttér volt mögöttük. A kísérletben részt vevő fehér, kék, zöld és szürke, észrevehetően lemaradtak. A tesztalanyokat megkérték, hogy ne csak a nők általános vonzóságát értékeljék, hanem mondják ki a szándékaikat is. A legbátrabb fantáziákat és a határozott döntéseket, teljesen várhatóan, a pirosban lévő nők iránt fejezték ki a férfiak. Érdekes, hogy még ha egy férfinak el is mondták azt, hogy ez a lány egyáltalán nem akarja a szexet, nehezen hitte ezt el és továbbra is kitartó volt.

Hogyan a legjobb használni a legszexisebb színt

Az egyik oldalról a trükk a pirossal – alapvető és zseniális. Többször szexisebben lehet kinézni, ha egyszerűen lecserélve a blúzt vagy kiválasztva a megfelelő árnyalatú rúzst. De, a másik oldalról, vajon Ön szeretné, ha a ruhájának a színe hasonló képpen beszélne Önről, még ha a valóságban erre egyáltalán nincs is szüksége?

Ön milyen gyakran visel pirosat?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük