Ismerkedés az Interneten: érte vagy ellene?

868
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Már nem ismerkedünk az utcán. Túlságosan lusták vagyunk, hiszen elég mindössze betekinteni az Internetre – és a képernyőn több ezer variációt találunk az ismerkedéshez…

Napjainkban alkalmazásokat az ismerkedéshez minden második mobiltelefonban találni lehet, és nem telik el olyan sok idő, s észreveszed, hogy szabványosak lesznek a számológéppel vagy a beépített játékokkal együtt. Így vagy úgy, de az adott szórakozási fajta egyre nagyobb népszerűségre tesz szert dinamikus és  kommunikatív társadalmunkban.

Értsetek egyet, sokkal érdekesebbnek tűnik az ötlet, hogy beszélgessünk egyet egy szimpatikus fiatalemberrel ebédszünetünkben  a munkahelyünkön egy csésze kávé mellett, mint, hogy „átmossuk” kollégánkkal a főnökünk csontjait.  Igen-igen, épp az ebédidőben, hiszen szinte valamennyi hasonló forrás előirányozza a lehetőséget, hogy azokkal ismerkedjünk, akik a közelünkben vannak. Mindössze létre kell hozni egy űrlapot, fel kell tölteni néhány sikeres képet, ésssss….máris több üzeneted van az oldaladon! Lehetséges, hogy ez a vonzó srác,  aki az előbb írt üzenetet, a szomszédos irodában dolgozik, lehetséges, hogy az előbb volt tárgyalni a főnököddel, de lehet ,hogy egyszerűen éppen arra felé hajtott el, és milyen szerencsésen! Hiszen az alkalmazás mindössze egy kilométert mutatott közöttetek, a találkozónak minden képpen meg kellett történnie, a telefonkönyvben pedig megjelent egy újabb  bejegyzés, de… De egy ilyen szituációnak helyes  lefolyása lehet.

Figyelmünk objektuma a valós életben egyáltalán nem hasonlít a fenti elvárásokra. Vagy te nem esel egybe az ő elvárásaival. Vagy talán mindketten. Vagy a telefonos beszélgetés során jó modorúnak tűnő fiatalemberről kiderül, hogy egyáltalán nem pontos és elkésik   15 percre a mindössze 20 perces ebédszünetetekből … Nos, előfordul az ilyen is. Természetesen, ez nem  a legpozitívabb  variációja a helyzet alakulásának – a beszélgetőtársad teljesen megfelelhet az elvárásoknak, sőt túlszárnyalhatja azokat. Senki sem tudja, hogy mihez fog vezetni a villámcsapásszerű  ismerkedés, de fontos érteni, hogy mit is akarsz ettől az ismerkedéstől. Hiszen gyakran előfordul, hogy a találkozás során a kívánságok és a szándékok az egyik félnél megváltoznak.  .

De mit is tegyünk, hogyan keltsünk megfelelő benyomást és ne kövessünk el hibát az esetleges jövőbeli udvarló előtt? Nos, rendelkezve egy bizonyos tapasztalattal a hasonló ismerkedések terén, magabiztosan tudom állítani, hogy további kapcsolatotok  80%-a attól függ, hogy hogyan mutatod be magadat az elején. Még egy jólnevelt és szerény srác is észre veszi a szemedben a szándékaidat, és, ha az ördögök lambadát táncolnak ott –  nem valószínű, hogy komolyabb dolgokra fog gondolni, és az ismerkedésetek idejére inkább elhalasztja a hosszú távú kapcsolatok ötletét.

Az Internetes ismerkedéssel napjainkban már senkit sem lehet meglepni, és őszintén szólva, nincs is bennük semmi kriminális – egyesek egyszerűen elütik az időt, mások jó kapcsolatokra tesznek szert és barátokat szereznek magunknak, de vannak olyanok is, akik szerencséjük van megtalálni a párjukat. Legyen bárhogyan is, de ahhoz, hogy a randid ne váljon értelmetlenné, az űrlap létrehozása előtt érdemes elgondolkozni, mit is akarsz te magad? Megtalálni életed párját vagy eltölteni egy szép éjszakát egy ismeretlen férfival, lenyűgözte alsóneműd színével  és fazonjával?

Lehetséges, érdemes szerencsét próbálni a párkeresés terén az interneten keresztül, hiszen jobb kialakítani egy j kapcsolatot, mint  visszamenni a ex-hez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük