Igyál és fogyj

915

1. Zöld tea.

A jelen tea megküдönböztető tulajdonsága, hogy felélénkít és egyben meg is nyugtat. Az első esetben a zöld teát 2 percig kell főzni, a másodikban pedig legalább 5 percig. Az adott jelenség azzal magyarázható, hogy  először a koffein felszabadulása történik, azután a teaniné.

2. Sokéves puer.

Ha azonnal fel kell frissülnie, akkor kérjen segítséget a sokéves puertől. Jobban felfrissít mint a kávé.

3. Karkade. Hibiszkusz.

Nagyon jó helyettesítője lesz a sóoldatoknak a másnaposság után. De érdemes figyelembe venni, hogy a jelen tanácsot nem érdemes alkalmazni azoknak az embereknek, akiknek magas gyomorsavuk van. Az ő esetükben sokkal jobb lesz a klasszikus puer.

4. Kamilla karkadéval.

Kiváló gőz, amely segít megfázás esetében.

5. Ulun.

Kiváló választás azoknak az embereknek, akik gyakran vannak kitéve annak, hogy hosszasan állnak dugókban, vagy szennyezett levegőt lélegeznek be.

6. Egy kis ravaszság.

Ha a zöld tea főzése közben észreveszi, hogy a kinyíló leveleknek barnás árnyalatú végei vannak, akkor ez a tea gépi szedés útján volt készítve, és maximális ára  –  200 rubel 100 grammért. Jó esetben, a felső három levelet kézzel gyűjtik be.

7. A kínaiak, az emberek többségétől eltérően, nem a levelek színe szerint osztják el a teákat, hanem a főzet árnyalata alapján. Ebből kiindulva, a fekete teát pirosnak nevezik, a zöld és fekete teák többségét pedig – sárgának.

8. A tapasztalt ínyencek külön cserép teáskannát tartanak a természetes teák számára, gyümölcsök és bogyók hozzáadása nélkül.

9. Végezetül szeretnénk elmondani, hogy mindezek mellett a puer a leghasznosabb tea a világon!

A elválaszthatatlan része minden diétának, így van értelme kiválasztani a kedvenc fajtáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük