Igyál bort és egyél csokoládét – karcsú leszel! 

879

Az angliai szakértők végeztek egy kísérletet és arra a következtetésre jutottak, hogy a vörös bor és az étcsokoládé elősegíti a súly csökkenését nagyon rövid időn belül.  Pozitívum az is, hogy az eredmény sokáig tart. 

A tudósok olyan ikrek körében végeztek kísérletet, akik különböző súlykategóriába tartoztak. Az egyik ikertestvér túlsúlyos volt és állandóan küzdött ezzel a problémával, míg a másiknak soha sem volt ilyen gondja, mivel szeretett rendszeresen csokoládét és vörös bort fogyasztani kis adagokban.

A szakemberek meghatározták, hogy a súly különbségre kihatott a bélrendszer mikroflórája. A gyomor-bél traktus hatalmas mennyiségű baktériummal van tele, hasznosakkal, amelyek segítenek a bélrendszer működésében és károsakkal is, amelyek zavarják a rendes emésztést.

A hasznos baktériumoknak segítenek a munkában a sajtok, a növényi olajok, a diófélék, valamint a bor és a csokoládé kombinációja. Emellett ezen mikroorganizmusok számára romboló hatásúak a zsíros termékek.

Egyszóval, az étcsokoládé.amely legalább 70% kakaó van, gazdag kálciumban, magnéziumban és foszforban. A csokoládé gyorsan  kielégíti az éhség érzetet, ami elősegíti a gyors telítettséget. A kakaó vaj pedig, ami a csokoládéban van, nagy energia tartalékot ad a szervezetnek.  A természetes vörös bor javítja a vérkeringést, erős antioxidáns szerepében lép fel. A vörös bor resveratrolt tartalmaz – egy anyag, amely védelmezőként lép fel a káros baktériumokkal szemben és elősegíti a vér cukorszintjének csökkenését.

Szokatlan diéta.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük