Hogyan változtatják meg a tetoválások az embert

1 029

A tetoválások  — ez csak dekoráció, vagy még valami más? Befolyásolhatja-e a rajz a bőrön a természetét, azokat a dolgokat, amelyeket előnyben részesít és az életét is egészében véve?

Napjainkban a tetoválások nem minősülnek valamilyen felszín alatti jelenségnek, tetoválást bármilyen korú embernél látni lehet, nemétől, szakmájától és világszemléletétől függetlenül. A tetoválás díszít, kihangsúlyozza az ember természetét, meggyőződéseit és vonzalmait. De vajon ez minden, amire a tetoválás képes, hiszen ez a rajz egy életen át az emberrel marad? Ebben a bejegyzésben megpróbálom megérteni, hogy képes-e a tetoválás megváltoztatni a embert befolyásolni a természetet és megváltoztatni az életet.

A tetoválásokat nehéz egyszerűen díszítésnek nevezni, és nem minden képes rászánni magát erre, mivel az ember fejében mindig egy kifejezés merül fel: „hiszen ez egy egész életre szól”. És itt nem a régi, és szerintem értelmetlen érvről van szó, hogy «Hogy fogsz kinézni, amikor nagymama leszel?», hanem arról, hogy ez a rajz egy életen át veled lesz, és te minden nap látni fogod, végtére is, úgy fogják értelmezni, mint az elválaszthatatlan részedet, úgy, mint az anyajegy vagy a kék szem (zöld, barna, bármilyen).

Úgyhogy, mielőtt még tetoválást csinálna magának, komolyan el kell gondolkozni rajta, hogy pontosan mi jelenik meg a bőrön és hogyan fog ez kihatni az életedére és a természetére. Nem a misztikus esetekről beszélek, hanem a teljesen tudományos magyarázatokról – a pszichológiai tényezőkről és a befolyásról az ember tudatalattijára. De menjünk csak sorban.

A választás nehézsége vagy hogyan szánjunk rá magunkat erre

Milyen rajzot választ, mikor határozza el, hogy tetoválást csináltat? És a legegyszerűvv válasz: természetesen az, amelyik tetszik. Van egy olyan vélemény, hogy az embernek másokban az tetszik, ami megvan őbenne is. Minden ember nagyon szereti saját magát (függetlenül a kisebbrendűségi komplexusoktól és képzeletbeli hiányosságoktól), és ezért a valaki másban látott jellemzők vonzanak.

Azaz a kiválasztott tetoválás — tükrözi a természetét, azokat a jellemzőket, amelyeket értékel magában, amelyeket látni szeretne. Ez úgymond egy kis tükörképe Önnek, lényegének szimbolikus kifejezése.

A másik oldalról, ahogy ezt egyes ismert írók és filozófusok vélték, mint mondjuk Hermann Hesse és Erich Fromm, az ember azonnal megvan minden személyiségi jellemző és természet, és képes bármelyik pillanatban megnyilvánítani őket.

Ha tetoválást csináltat magának, megnyilvánítva személyiségének valamilyen jellemzőit, Ön kihangsúlyozza őket, s ezzel csökkenti a másik megjelenésének lehetőségét. Hiszen azok vagyunk, mait magunkról gondolunk.

Egy kicsit a tudatalattiról

A hangsúlyokon kívül a természet meghatározott jellemzőire, a tetoválás – az, amit észre vesz minden egyes nap. Bármilyen megjelenések, amelyek a figyelmébe kerülnek (vagy nem is jelölődnek meg az elméjében), leülepednek a tudatalattijában és onnan befolyásolják a viselkedési reakciókat.

Most képzelje el: a bőrön lassacskán megjelenik egy rajz, amely speciális jelentéssel van felruházva, fájdalmas érzéssel jelenik meg, amely néhány napig fennmarad. Nagyon valószínű, hogy azelőtt, hogy tetoválást csinálna, sokáig nézegette ezt a rajzot, azon gondolkozva, hogy érdemes-e megcsináltatni és konkrétan hol.

Ez az egy dolog elegendő ahhoz, hogy a tudatalattiban komoly nyoma maradjon a megjelenésnek és annak, ami kapcsolatban áll vele. És, ha figyelembe vesszük, hogy mindezek után Ön továbbra is nap mint nap látni fogja a tetoválást, még, ha nem is figyel oda rá… nos, megértette.

A BBC-n van egy kiváló film a tudatalatti befolyásáról az életünkre. Ebben a filmben arról van szó, hogy mennyire kevés dolgot ellenőrzünk valójában, és mennyire sok információ marad meg a figyelmünkön kívül, de ennek ellenére, ez az információ felhasználódik és kihat ránk és a természetünkre.

lehetséges, hogy hit kérdése

A pszichikára való befolyásról beszélve, természetesen, nem szabad megfeledkezni a hit tényezőjéről. Ha Ön hiszi, hogy a tetoválás valamit megváltoztat az életében, akkor valószínű, hogy így is fog történni. Az emberre jellemző, hogy hisz a misztikus erőkben, amelyek segíteni tudnak, meg tudnak védeni vagy akár gyökeresen képesek megváltoztatni az életet.

Thaiföldön valóban van egy ilyen hagyomány. Márciusban a Bang Phra kolostorban zajlik a mágikus tetoválások,s zent rajzok fesztiválja, amelyeket csak férfiak kaphatnak meg. A thaiföldiek úgy vélik, hogy a Sak Yant tetoválás imádsággal és áldással biztosítja a védelmet minden bajtól.

Valószínű, hogy ez valóan segít nekik, ha hisznek ebben.

Nos, ha Ön hisz a misztikus erőkben, akkor a tetoválás – kiváló választás. A kabalákkal ellentétben, ezt nem fogja tudni elveszíteni, ha pedig valami segít önnek, akkor miért is ne?

Néhány tanács

A fent említettekkel kapcsolatban, szeretnénk adni néhány tanácsot a tetoválásokat illetően:

Megnézzünk kik vagyunk

Amikor kiválasztotta a rajzot, amelynek meg kel jelennie a bőrén, nézze meg részletesebben: minden részletet, amely a rajzon van, főként, ha összetett. Mivel kiválasztotta ezt, megjelennek benne a természetének egyes vonásai, személyiségének jegyei. Gondolkozzon el rajta, hogy szeretné-e, ha természetének ezen vonásai egész életében megmaradnának?

Inkább nem kellenek nevek

Minden ember megy az útján az élete folyamán, és megosztani valakivel gyakorlatilag lehetetlen. Az emberek gyakran elválnak, a kötődést pedig a közömbösség és a gyűlölet váltja fel. Az ex-szerető nevét természetesen, el lehet felejteni egy új nevével, de ha csak egy fénykép is számos negatív érzelmet tud kiváltani, akkor mit is szóljunk a rajzról a bőrön. És, ha nem akarunk úgy tenni, mint a brit Torz Reynolds, aki kivágatta a bőrének egy darabkáját a volt barátja nevével, akkor jobb, ha valami mást választunk.

Óvatosan a szimbólumokkal

Ha Ön nem egy logikus áthatolhatatlan nihilista, akinek a józan esze annyira nem tudja elfogadni a misztikát, hogy egyszerűen elfut előle, akkor jobb óvatosabban használni az ősi szimbólumokat, isteneket és lelkeket, akiket a magunk idejében (vagy még most is) nem hagyták figyelmen kívül a hívők.

Pozitív

Valósz1nű, hogy kevesen szánják rá magukat az olyan tetoválásra, amely eleve valami negatívat fog szimbolizálni, de mégis vannak ilyenek. Mint ismeretes, a düh és a félelem az erő sötét oldalára vezet, és az állandó emlékeztetés a negatív dolgokra nem valószínű, hogy boldoggá teszi Önt, még akkor is, ha szuper klasszul fog kinézni.

És végül

A tetoválás – a személyiségének és a természetének a megjelenítése. Alaposan válasszon rajzot, mestert pedig aki elkészíti – még alaposabban!

Ön hogyan viszonyul a tetoválásokhoz?

Betöltés ... Betöltés ...

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük